fbpx

Ενεργός… ο φόβος για το 5G με πολίτες στην Καλαμάτα στα… κάγκελα

0

ΜΙΑ ακόμη εκδήλωση, διοργάνωσε χθες η ομάδα «Ενεργοί πολίτες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για το 5G», οι οποίοι φιλοξενώντας απόψεις επιστημόνων και αναλύσεις, αντιτίθενται στη νέα αυτή τεχνολογία, σημειώνοντας πως δεν είναι απλώς μία νέα γενιά κινητών…

«Όπως δηλώνουν σε διεθνή έκκληση επιστήμονες και γιατροί από όλον τον κόσμο, είναι ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Εφαρμογών. Πρόκειται για ένα Ασύρματο Δίκτυο με ανεξέλεγκτες συνέπειες πάνω στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, το οποίο δεν πρέπει να εφαρμοστεί πουθενά στον Πλανήτη μας! (www.5gspaceappeal.org ) Με το Δίκτυο αυτό (που το χαρακτηρίζουν «Έξυπνο» για να το διαφημίσουν), έχουν σχεδιάσει, πέραν των εκατομμυρίων κεραιών 5G που θα εγκατασταθούν πάνω στην Γη και των 20.000 δορυφορικών πομπών στο διάστημα, να συνδεθούν μέσα στο 2020, 200 εκατ. αντικείμενά μας (THINGS), τα οποία θα περιλαμβάνονται στο «Διαδίκτυο Των Πραγμάτων» (ΙNTERNET OF THINGS ) και έως ένα τρισεκατομμύριο αντικείμενα τα επόμενα χρόνια. Οι πολύ υψηλές συχνότητες (μήκος κύματος χιλιοστού) αυτών Δικτύων είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στο τέλος του 2018. Κάθε άνθρωπος πάνω στη Γή θα έχει πρόσβαση σε Ασύρματη Επικοινωνία υψηλών ταχυτήτων ακόμα και σε τροπικά δάση. Αν το σχέδιο της βιομηχανίας τελεσφορήσει τότε κανένας άνθρωπος, ζώο, πουλί, έντομο ή φυτό, δεν θα έχει την δυνατότητα να αποφύγει την έκθεση 24 ωρών την ημέρα, επί 365 ημέρες τον χρόνο στο διηνεκές, σε επίπεδα ακτινοβολίας ίσως και εκατοντάδες φορές πάνω από αυτήν που υπάρχει σήμερα! Η παραδοχή ότι η ακτινοβολία των ραδιοσυχνοτήτων βλάπτει σοβαρά την υγεία είναι ήδη αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα», σημειώνει η συγκεκριμένη συλλογικότητα που στέκεται και στις αναφορές για τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

ΣΟΒΑΡΟΙ(;) ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

«Πολλές σοβαρές ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού όπως ο καρκίνος, βλάβες στο DNA ,οι καρδιολογικές διαταραχές, διαβήτης, αυτισμός, αλτσχάϊμερ, νευρολογικές διαταραχές, στείρωση, αυτοάνοσα νοσήματα, κ.λπ. είναι κατά έναν σημαντικό λόγο και εξ αιτίας της ηλεκτρονικής ρύπανσης και αποτελούν μέρος μια σοβαρής βιβλιογραφίας από 10.000 ελεγμένες μελέτες… H καρκινογόνα επίδραση των ραδιοκυμάτων (η ακτινοβολία είναι σωρευτική …γι’ αυτό αναφερόμαστε πάντα σε «όρια επικινδυνότητας» και όχι «όρια ασφαλείας» ) έχει μελετηθεί τουλάχιστον από το 1971 από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Αυτό επιβεβαίωσε και πρόσφατη μελέτη(2018) του Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος (ΝΤP) των ΗΠΑ.Ο καρκίνος τα τελευταία χρόνια όπου υπάρχουν οι κεραίες καλπάζει και κάποιοι ζητούν να τις αυξήσουν! Χρειαζόμαστε μόνο Μέτρα Προστασίας για την ήδη υπάρχουσα ακτινοβολία και παιδεία για την ασφαλή χρήση της Τεχνολογίας και όχι αύξηση της ακτινοβολίας, ( ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, 500 και πλέον παιδιά έχουν περάσει από το Αγλαΐα Κυριακού για απεξάρτηση). Τέλος, θέσπιση Νόμων για την αυστηρή τήρηση της Αρχής Της Προφύλαξης (όπως συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) των πολιτών από τις Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και σεβασμό στο περιβάλλον. Παρακαλούμε την Νέα Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί υπεύθυνα από ανεξάρτητους επιστήμονες, που στέλνουν καιρό τώρα, σήμα κινδύνου για το Δίκτυο αυτό και να αναθεωρήσουν την Συμφωνία 5G όπως πολλές πόλεις και χώρες έχουν πράξει», καταλήγουν οι «Ενεργοί πολίτες Καλαμάτας για το 5G», εκφράζοντας για μια ακόμη φορά, όπως χθες, τον έντονο προβληματισμό τους.

Share.