fbpx

Εργοτάξιο ο Δήμος Μεσσήνης σύμφωνα με τον απολογισμό του 2018

0

 Γ. ΤΣΩΝΗΣ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΤΑ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, αγγίζουν τα έργα που υλοποιούνται, έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και προγραμματίζονται στο Δήμο Μεσσήνης, ύστερα από την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε το 2018, από την Τεχνική Υπηρεσία, την οποία εκτός από τον διευθυντή της και μια διοικητική υπάλληλο, στελεχώνουν μόνο 4 μηχανικοί!

Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Στο πλαίσιο του απολογισμού για τη χρονιά που πέρασε, στον οποίο προχώρησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ανέφερε πως έπεται συνέχεια και έκανε ειδική μνεία στα έργα του Παμίσου, τα οποία έχουν… ορίζοντα εκατονταετίας!

Ο κ. Τσώνης, που μαζί με τη Γεωργία Παναγοπούλου, προχθές, συναντήθηκε για μια ακόμη φορά με τον Καλαματιανό υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή και την προσφορά του και καταθέτοντας την ψυχή του, ανέφερε πως μόνο όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει λάθη, υποσχόμενος πως η συνέχεια για τη Μεσσήνη, θα είναι ακόμη πιο… δυνατή και επισημαίνοντας πως δεν διεκδικεί το αλάθητο, αλλά δεν… χαρίζει σε κανέναν, ότι 4 χρόνια, δίνει τον εαυτό μου στον Δήμο, την περιουσία του και ό,τι χρειαστεί για το καλό των δημοτών. Χαρακτηριστική όσων συμβαίνουν, είναι και η δήλωση της κας Παναγοπούλου για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, η οποία όπως είπε, δεν είναι μόνο μια χρονιά… εκλογών. «Για ’μας στο Δήμο Μεσσήνης, το 2019 δεν είναι μια χρονιά εκλογών, όπως είναι για πολλούς, αλλά μια ακόμη χρονιά, σκληρής δουλειάς, προσπάθειας, σχεδιασμού και υψηλών στόχων για τη Μεσσήνη και τα χωριά μας, που όλοι οραματιζόμαστε  και φυσικά, αξίζει στον κάθε πολίτη ξεχωριστά», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, στέλνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα και κάνοντας τον απολογισμό του 2018 σε επίπεδο έργων, τα οποία προώθησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

ΥΨΗΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Το 2018 για τον Δήμο Μεσσήνης, ήταν έναν έτος όπου εκτελέστηκαν αρκετά έργα και σχεδιάστηκαν ακόμη περισσότερα και προφανώς, έκλεισε με θετικό πρόσημο στη διεκδίκηση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων, ύστερα από την κατάθεση πραγματικά ώριμων, βιώσιμων προτάσεων για την πόλη της Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε η κα Παναγοπούλου, αφού μόνο μέσα σε ένα χρόνο, τα έργα που ξεκίνησαν, έχουν εξασφαλιστεί και έχουν προταθούν, φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ! «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και δυστυχώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας, κατάφερε να εντάξει έργα προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, ενώ κατέθεσε προτάσεις για αξιολόγησης έργων, αξίας 6 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά, είναι πολύ σημαντικά στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών και των κατοίκων, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού, γεγονός που αποτελεί εξαρχής, τη βασική προτεραιότητα του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και της Δημοτικής μας Αρχής», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, η οποία ιεράρχησε μερικά μόνο από αυτά, τονίζοντας πως τα πλέον σημαντικά είναι 35 έργα σε διάφορες περιοχές του Δήμου και όχι μόνο στην πόλη της Μεσσήνης. «Αν και το πιο μικρό φαινομενικά από αυτά, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, θα μου επιτρέψετε ιεραρχώντας τα, να αναφερθώ στην ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μεσσήνης, που συνεπάγεται πολύ περισσότερο και οικονομικότερο φως και φυσικά, εξασφαλίζει στα Ταμεία του Δήμου 3,5 εκατ. ευρώ, στο σύνολο της 12ετίας που θα διαρκέσει το έργο. Για ’μας όμως, δεν είναι το ζητούμενο μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, κι έτσι, δε θα μπορούσα παρά να αναφερθώ στην υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ και την ένταξη, του πολυχώρου πολιτισμού στον οποίο και θα μετατραπούν οι αποθήκες του ΑΣΟ», ανέφερε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία χώρισε τα έργα αυτά σε τομείς. «Υλοποιούμε λοιπόν και σχεδιάζουμε, έργα αναφορικά με την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις υποδομές, την ύδρευση, την αντιπλημμυρική προστασία, τον πρωτογενή τομέα ο οποίος στηρίζει τον Δήμο μας και δίνουμε πάντα βαρύτητα σε αυτόν, αναπλάσεων και μάλιστα καινοτόμων πρακτικών, όπως η πρότασή μας, για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, γνωστό ως Open Mall, τον πολιτισμό και όχι μόνο», είπε η κα Παναγοπούλου, αναπτύσσοντας κάποια από αυτά.

ΤΑ 35 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Στον τομέα της εκπαίδευσης, θέλω να αναφερθώ στην εξέλιξη της σύμβασης του έργου για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου, την ανακαίνιση και την ολοκληρωτική επισκευή του και να ευχαριστήσουμε πολύ τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για τη συμβολή του στην όλη προσπάθεια. Επίσης, να σταθώ στο έργο της συντήρησης των σχολικών κτιρίων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και στη δημιουργία βρεφικού τμήματος, που σύντομα, θα υποδεχθεί 16 βρέφη από την πόλη της Μεσσήνης», δήλωσε η αντιδήμαρχος και συνέχισε.

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Στον αθλητισμό, πρέπει να αναφέρουμε την ανακαίνιση δύο γηπέδων μπάσκετ στην πόλη της Μεσσήνης και τριών στην Μπούκα, καθώς και τη δημιουργία πάρκου εκγύμνασης των δημοτών, μαζί φυσικά, με τη διαμόρφωση παιδικών χαρών σε 10 τοπικές κοινότητες του Δήμου μας», ανέφερε η κα Παναγοπούλου, που μίλησε για τον τουρισμό που παρουσιάζει ανοδική πορεία στην περιοχή.

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Στον τουρισμό, είναι απαραίτητο να αναφερθώ στον χώρο στάθμευσης που διαμορφώνεται στην Αρχαία Μεσσήνη, η σύμβαση του οποίου υπογράφεται και φυσικά, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Μεσσήνης. Δεν πρέπει βέβαια, να παραλείψουμε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση των μελετών της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια, όπου πριν από λίγες ημέρες συνάφθηκε η προγραμματική σύμβαση», σημείωσε η αντιδήμαρχος, συνεχίζοντας την ενδεικτική παρουσίαση, με το μείζον θέμα της ύδρευσης.

  • ΥΔΡΕΥΣΗ

«Πολλά και σημαντικά μέσα στο 2018, ήταν και τα έργα ύδρευσης, αφού καταθέσαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τη σύμβαση σχετικά με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε 4 τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης και ειδικότερα στη Νέα Κορώνη, την Κορομηλιά, το Ριζόμυλο και το Μαυρομάτι Παμίσου, ενώ ακολουθούν οι διαδικασίες για Λογγά, Κλεισσούρα και Ανδριανή», επεσήμανε η Γεωργία Παναγοπούλου.

  • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

«Το θέμα αυτό, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, έτσι, μέσα στο 2018, είχαμε το έργο αντικατάστασης ομβρίων υδάτων 800 χιλ. ευρώ για τη δημοτική κοινότητα Μεσσήνης και σε λίγες ημέρες δημοπρατείται και η μελέτη που συντάξαμε το προηγούμενο έτος, για το σύνολο των τοπικών μας κοινοτήτων, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα παρέχει ουσιαστική και σημαντική στήριξη στην αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων. Φυσικά μελέτη, υποβλήθηκε ήδη στην πρόσκληση του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και για τη Μεσσήνη», συνέχισε η αντιδήμαρχος παρουσιάζοντας μερικά από τα έργα που έγιναν ή προγραμματίστηκαν για τη στήριξη τα ων αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

«Καθημερινή και ουσιαστική, είναι η προσπάθειά μας και στον πρωτογενή τομέα. Έτσι, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση υποδομών 300 χιλ. ευρώ σε όλα τα χωριά, ενώ ολοκληρώθηκε και η μελέτη για το αρδευτικό έργο Τρικόρφου. Επίσης, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ αγροτικούς δρόμους στη Χαραυγή και το Μάνεσι, ενώ συντάξαμε μελέτη και υποβολή στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» για αγροτική οδοποιία σε ακόμη 3 τοπικές κοινότητες», ανέφερε η κα Παναγοπούλου, που κατέληξε στις δηλώσεις της, με τις αναπλάσεις.

  • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

«Ήδη, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, προσφέρει μια ιδιαίτερη αναβάθμιση, όμως έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία και στις τοπικές μας κοινότητες, όπου εντάχθηκαν αναπλάσεις για αυτές», δήλωσε καταληκτικά, δίνοντας στη δημοσιότητα, πίνακα με τα έργα, που περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και την φάση στην οποία βρίσκονται.

Αναλυτικός πίνακας με τα έργα κατά τομέα

pinakas-erga-messini

Share.