fbpx

Έτοιμοι για όλα είναι οι κάτοικοι στους Κωνσταντίνους της Οιχαλίας για το πρόβλημα της λειψυδρίας!

0

ΣΤΑ… ΑΚΡΑ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι κάτοικοι στους Κωνσταντίνους της Οιχαλίας, προκειμένου να βρουν λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια με το πόσιμο νερό, τα οποία τους… χτύπησαν και φέτος, την πόρτα.

Χθες, κι ενώ είχαν ήδη προσφύγει στις Δικαστικές Αρχές, κατέθεσαν εγγράφως την διαμαρτυρία τους, την οποία υπογράφουν 23 μόνιμοι και όχι μόνο, κάτοικοι της περιοχής και στον απερχόμενο δήμαρχο, Αριστείδη Σταθόπουλο, συζητώντας μαζί του, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Τσουκαλά και του εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Στέλιο Ηλιάδη. Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχε ο πάρεδρος του χωριού,  Νίκος Αθανασόπουλος, ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος και ο γραμματέας Κώστας Κουτσούρας, καθώς και τρεις εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής. «Υπήρξε μία γενική ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της επίλυσης του προβλήματος της ύδρευσης των Κωνσταντίνων. Από πλευράς μας, τονίστηκε ιδιαίτερα, η ακαταλληλότητα του χρόνου που επιλέχθηκε για να γίνουν οι εργασίες καθαρισμού του δικτύου ύδρευσης που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο χωριό και προτείναμε να σταματήσουν», σημείωσε ο κ. Καπόπουλος, τονίζοντας πως η εξασφάλιση νερού για τους κατοίκους του χωριού, επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες λόγω των καιρικών συνθηκών είναι το μοναδικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Οι κάτοικοι, εστίασαν φυσικά και στην ανάγκη οριστικής επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος που ταλανίζει σε μόνιμη βάση τους κατοίκους του χωριού.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

«Έντεκα ακριβώς μήνες μετά τις εφιαλτικές μέρες που ζήσαμε  τον Αύγουστο του 2018, όπου το χωριό μας «ξέμεινε» τελείως από νερό για 4 μέρες κινδυνεύουμε να υποστούμε ανάλογη  περιπέτεια εξ αιτίας της «άκαιρης» παρέμβασης την οποία ήδη εργολάβος εκτελεί στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού στα πλαίσια συμβατικής υποχρέωσης του και με βάση την ανάθεση εργασιών που πήρε από τον Δήμο Οιχαλίας  με την μορφή του «κατεπείγοντος». Κύριε δήμαρχε, κ. αντιδήμαρχε,
Μετά από 11 μήνες πλήρους αδράνειας που επιδείξατε στην αντιμετώπιση του  σοβαρού προβλήματος που «ταλανίζει» το χωριό μας πολλά χρόνια τώρα  και στο τέλειωμα της θητείας σας προφανώς με τις παρεμβάσεις που ήδη και κατ εντολήν της Δημοτικής Αρχής εκτελούνται προσπαθείτε  να μας ταλαιπωρήσετε ακόμα περισσότερο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας , έστω και με τα κακώς κατά την άποψη μας υπάρχοντα μπαι-μπας ανταποκρινόταν «στοιχειωδώς» στις τωρινές εποχιακές ανάγκες του χωριού σε νερό. Αυτό λοιπόν που δεν κάνατε όλο αυτό το διάστημα θελήσατε   να κάνετε αυτές τις μέρες όπου οι ανάγκες σε νερό είναι μεγαλύτερες και το σημαντικότερο είναι ότι εκτός των προσωπικών μας αναγκών υπάρχει και θέμα ασφάλειας των περιουσιών μας και του χωριού γενικότερα. Οι παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής που γίνονται δεν λύνουν το χρόνιο πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης του χωριού μας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο αυτοσχεδιασμός και οι όποιες πρόχειρες και πρόσκαιρες  λύσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται  από τους εκάστοτε εμπλεκόμενους των οποίων οι γνώμες και οι  απόψεις  έχει αποδειχτεί ότι δεν δίνουν λύση στο ΧΡΟΝΙΟ πρόβλημα. Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος το χωριό μας έχει καταθέσει τόσον μέσω  του εκάστοτε παρέδρου όσον και του Συλλόγου του χωριού μας για την οριστική αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος. Επιμένουμε λοιπόν στις προτάσεις μας τις οποίες και θα ξαναθέσουμε και θα συζητήσουμε με τη νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό συμβούλιο γενικότερα ,ευελπιστούντες επιτέλους στην  κατανόηση της σοβαρότητας του προβλήματος  επιδιώκοντας μία οριστική λύση. Επιπρόσθετα  τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να γίνει συνείδηση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι το πρόβλημα της ύδρευσης του χωριού μας είναι χρόνιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα , υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ για να υπάρξει και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ και τονίζουμε ότι η μέχρι σήμερα πρόχειρη και πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος (πρόσκαιρη αποκατάσταση ζημιών) δεν δίνει λύση όπως επιβάλλει το ίδιο το χρόνιο πρόβλημα», επισημαίνουν στην γραπτή τους διαμαρτυρία οι κάτοικοι, καταθέτοντας και τις προτάσεις τους.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • Να δώσετε εντολή να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι εργασίες παρέμβασης που γίνονται μέχρι να περάσουν οι δύσκολες μέρες του καλοκαιριού .
  • Να μεριμνήσει ο εργολάβος ούτως ώστε τα κομμάτια του δικτύου που έχουν «φρακάρει»από τα σπασίματα των αλάτων που έγιναν αυτές τις μέρες που έγιναν οι παρεμβάσεις, να καθαριστούν ούτως ώστε η λειτουργία του δικτύου να επιστρέψει στην ομαλότητα.
  • Ο υδραυλικός του Δήμου να συνδράμει στην προσπάθεια καθαρισμού των παροχών και των ρολογιών των σπιτιών γιατί ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες για τέτοιου είδους «φρακαρίσματα» που κάποιοι συγχωριανοί μας αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν η τα αντιμετωπίζουν πλημμελώς μόνοι τους και αυτό προκειμένου να βοηθηθούν ούτως ώστε να εξασφαλίσουν νερό για τις ανάγκες τους. Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι σοβαρό πρόβλημα θα υπάρξει για τους εποχιακούς κατοίκους οι οποίοι πιθανόν με την κάθοδο στα σπίτια τους στο χωριό να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα (βουλωμένες παροχές και ρολόγια). Εκεί ζητάμε την ουσιαστικά -πρόσθετη στήριξη μέσω του υδραυλικού του  Δήμου.
Share.