fbpx

Αίτηση κατοίκου Καλαμάτας προς της αρμόδιες υπηρεσίες: Για περισσότερη καθαριότητα …και εκτός πλατείας!!!

0

ΕΝΑΣ δρόμος γεμάτος άγρια βλάστηση και πεζοδρόμια «πνιγμένα» γεμάτα σκουπίδια, αυτή την εικόνα αντικρίζει κανείς περνώντας από την οδό Κρήτης αλλά και από συγκεκριμένο δρομάκι που ξεκινά από την οδό Κρήτης, δίπλα στο βενζινάδικο του Κατσαρού και οδηγεί στο 22ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

Ένα πολυσύχναστο δρομάκι η εικόνα του οποίου δεν είναι καθόλου καθαρή ή «φιλική» για τα μικρά παιδιά που καθημερινά το χρησιμοποιούν διερχόμενα από και προς το σχολείο. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ένα τέτοιο απεριποίητο μέρος μπορεί να κρύβει κινδύνους. Για το θέμα αυτό «ανοίγει κουβέντα» μητέρα- κάτοικος της περιοχής (στην οδό Αθανασίου Πετρίδη, νότια της οδού Κρήτης). Η Ιωάννα Παπαδάκη με επιστολή – αιτήσή της ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας να μεριμνήσουν για την καθαριότητά του δρόμου τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τονίζοντας πως η καθαριότητα είναι δικαίωμα όλων των κατοίκων. Η ανταπόκριση ωστόσο δεν ήταν τόσο άμεση, αφού όπως την ενημέρωσε συγκεκριμένα ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μόλις χθες (06/06/2019 στις 09:00) ο οποίος της είπε ότι το αίτημά της «ελήφθη υπόψη…».

«Με ενημέρωσε ότι 500 σημεία της πόλης έχουν προτεραιότητα και έχουν λάβει υπ’οψιν τους το θέμα. Επιπλέον με ενημέρωσε ότι ένα συνεργείο έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να καθαρίζει την Κρήτης και μπορεί να φτάσουν και στα σημεία που τους έχω υποδείξει (μπορεί και όχι ποιος ξέρει). Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό τα συνεργεία της πόλης να ασχολούνται όχι μόνο με την Ναυαρίνου αλλά και τους υπόλοιπους δρόμους που καθημερινά περνάμε με τα παιδιά μας εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής της πόλης» αναφέρει η κα Παπαδάκη η οποία ανοίγει ένα θέμα που πολύ συχνά πυκνά σχολιάζεται, ότι δηλαδή δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο κέντρο με περιοχές όπως η πολυσύχναστη Κρήτης, αλλά και άλλα μέρη του Δήμου να περνούν σε δεύτερη μοίρα! Περιοχές που έχουν τις ίδιες αν όχι και περισσότερες ανάγκες στο κομμάτι της καθαριότητας και ασφάλειας, ιδίως δε όταν πρόκειται για παιδιά τα οποία ως κοινωνία οφείλουμε να προστατεύουμε πλήρως!

Το πλήρες κείμενο της επιστολής – αίτησης της κα Παπαδάκη, το οποίο εστάλη στις 30 Μαΐου 2019 προς τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών , τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, το Γραφείο δημάρχου και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, αναφέρει τα εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Κύριοι

Ονομάζομαι Παπαδάκη Ιωάννα και κατοικώ στην οδό Αθανασίου Πετρίδη η οποία βρίσκεται νότια της οδού Κρήτης (όπως αναλυτικά έχω σημειώσει στο επισυναπτόμενο χάρτη). Βάση της διεύθυνση κατοικίας μας τα παιδία μου φοιτούν στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλα τα παιδία που κατοικούν στην περιοχή νότια της οδού Κρήτης.

Για την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο χρησιμοποιείται ο δρόμος ο οποίος ξεκινάει από την Κρήτης, δίπλα στο βενζινάδικο του Κατσαρού, και οδηγεί στο σχολείο. Δεν γνωρίζω σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο κομμάτι, στον δήμο ή σε κάποιον ιδιώτη. Ζητώ από την υπηρεσία του δήμου να μεριμνήσει ώστε να καθαρίζει το δρομάκι αυτό δύο φορές το χρόνο από τα χορτάρια ώστε να μπορούν τα παιδία να περνάνε με ασφάλεια. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο ποιο ασφαλείς και σύντομος για την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο καθώς δεν περνάνε αυτοκίνητα.

Σας επισυνάπτω απόσπασμα χάρτη από το google earth καθώς και πρόσφατες φωτογραφίες που δείχνουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το μονοπάτι αυτό.

Επιπλέων θεωρώ επιβεβλημένο να υπάρξει σωστή φωταγώγηση όλης  της διαδρομής.

Νομίζω ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή μετάβαση από και προς το σχολείο όλων των παιδιών του δήμου.  Να τονίσω εδώ ότι συνεχώς οι υπηρεσίες του δήμου ασχολούνται με την οδό Ναυαρίνου. Φυτεύουν αλεξανδρινά κάθε Χριστούγεννα, τώρα φυτεύουν και άλλα δέντρα, κλείνοντας το ήδη μικρό βόρειο πεζοδρόμιο. Θα πρέπει ο δήμος να βελτιώσει δρόμους που δεν χρησιμοποιούν οι επισκέπτες – τουρίστες της πόλης μας αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι της.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν έχει περάσει από την οδό Κρήτης (τουλάχιστον από το ύψος του Σταδίου έως το τέρμα της) κανένα συνεργείο του Δήμου προκειμένου να καθαρίσει  και να κλαδέψει τα δέντρα που υπάρχουν. Επισυνάπτω φωτογραφίες για να δείτε πόσο δύσκολο είναι για μια μητέρα με καρότσι να περπατήσει στο πεζοδρόμιο της Κρήτης.

Καταθέτω την επιστολή μου σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τονίζω για άλλη μια φορά ότι Καλαμάτα δεν είναι μόνο η Ναυαρίνου. Μεριμνήστε και για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Αναμένω άμεσα την ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Παπαδάκη Ιωάννα
Λογιστής – Φοροτεχνικός».

 

Share.