fbpx

«Φάουλ» Κωνσταντινέα ενόψει της επίσκεψης και ομιλίας Τσίπρα στην Καλαμάτα

0

Η συγκρότηση του «Προοδευτικού Δημοκρατικού Μετώπου» και στη Μεσσηνία είναι γεγονός! Μόνο που ο «Τσιπρικός» βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας (φωτό μετά τη συγκέντρωση του Γαλατσίου) … έχυσε τη μέτρα με το γάλα, που με εργώδη προσπάθεια και «άρμεγμα» προσπαθεί να γεμίσει ο Αλέξης Τσίπρας, αφού προκάλεσε με τις άστοχες δηλώσεις του (εδώ όλοι γνωριζόμαστε) αντισυσπείρωση στο τοπικό ΚΙΝΑΛ, το οποίο ταυίζει με ακραία ρητορική και ακροδεξιές επιλογές…

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ…

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της «Φ» το Σαββατοκύριακο με το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τους λόγους της επίσκεψης και ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στην Καλαμάτα.

Μάλιστα το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε αυθημερόν με τη συνέντευξη Τύπου στη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ , με τη συμμετοχή των βουλευτών Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, καθώς και την αποστολή δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

SYRIZA-MESSHNIAS-KALESMA

Ωστόσο, από τη συνέντευξη προέκυψαν αρκετά «ανεπιθύμητα» για την στρατηγική διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού, καθώς η άστοχη δήλωση Κωνσταντινέα, προκάλεσε την αντίδραση και τη σκληρή απάντηση Γερονικολού στη βουλευτή Μεσσηνίας, συσπειρώνοντας το ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία.

Πάντως και επειδή στο ρεπορτάζ δεν υπήρχε αναφορά για ενδεχόμενη αναφορά Τσίπρα στις δημοτικές εκλογές, κυρίως στην Καλαμάτα, αλλά και τους άλλους Δήμους της Μεσσηνίας, σημειώνω και σήμερα ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις δημοτικές κάλπες προτρέποντας στήριξη δημοκρατικών και προοδευτικών ψηφοδελτίων και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται «να κλείσει το μάτι» σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο της Καλαμάτας ή άλλου Δήμου στη Μεσσηνία.

Και τούτο γιατί είναι σε γνώση του ότι υπάρχει διχογνωμία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Καλαμάτα, όσο και άλλους Δήμους στη Μεσσηνία.

Ωστόσο όλοι γνωρίζουν στην Καλαμάτα, τουλάχιστον, ότι στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτικά γραφεία «μοιράζονται» στους συνδυασμούς του Μανώλη Μάκαρη και Βασίλη Κοσμόπουλου, ενώ πιο … χαλαροί «Συριζαίοι» φλερτάρουν και με άλλους συνδυασμούς «βλέποντας» και τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας.

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Φ», που επιβεβαιώθηκε στην πράξη από τη συνέντευξη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη και ομιλία του την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας αναμένεται μεταξύ άλλων να αναφερθεί:

  • Στην επίσημη και σε ανώτερο επίπεδο εξαγγελία δημοπράτησης με ΣΔΙΤ του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, με αναφορές στο ιστορικό του και το διαχρονικό αίτημα ολοκλήρωσής του, σε μια προσπάθεια να «εκθέσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην έδρα του.
  • Να εξηγήσει ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου για τα έργα στην Περιφέρεια, ασκώντας ενδεχομένως και κριτική στην Περιφερειακή Αρχή για ολιγωρίες, σε μια προσπάθεια διάψευσης των σεναρίων που θέλουν να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Π. Τατούλη στο Β΄ γύρο των εκλογών.
  • Να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης, στο πλαίσιο του «Προοδευτικού Δημοκρατικού Μετώπου» στον κόσμο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι τα πρώτα βήματα πρέπει να είναι ενίσχυση της υποψηφιότητας του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, στον οποίο θα απονείμει τα εύσημα για την ανταποδοτικότητά του και την πρόοδο των έργων υποδομής, με ειδική αναφορά στο θέμα του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, αλλά και οι ευρωεκλογές.

Μάλιστα για τις ευρωεκλογές θα προβάλει το φόβητρο της ανοδικής πορείας της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, κάτι που συσχετίζεται στην Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα με την «ακροδεξιά ρητορική», στελεχών της ΝΔ, που κινούνται γύρω από τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πέρα όμως από τους παραπάνω λόγους, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, με το ενδεχόμενο και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών να είναι  ανοιχτό, θέλει να επιτύχει την αύξηση της συσπείρωσης των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί στα οικονομικά ζητήματα, παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο και την επιτυχή πρόσβαση στις αγορές. Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου αφού δεν υπάρχουν σημάδια αντιστροφής του πολιτικού κλίματος και κλείσιμο της ψαλίδας με τη ΝΔ.

Μάλιστα η Πελοπόννησος κρίνεται «κρίσιμη» Περιφέρεια, αφού στο πιθανότερο σενάριο όπου θα έρθει 2ος  ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεγάλη απώλεια εδρών και η Μεσσηνία θεωρείται «διακεκαυμένη» εκλογική Περιφέρεια. Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεσσηνία, Κορινθία (πεντεδρικές) Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα (τριεδρικές)  ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με «καταστροφή», αφού δεν φαίνεται ότι μπορεί να διατηρήσει πέραν των 2 ή 3 εδρών, από τις 8 που διαθέτει σήμερα.

Η ανατροπή, λοιπόν, του κλίματος πολιτικής κατάρρευσης και επανασυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με διεύρυνση που θα προέλθει, όωπς πιστεύει, κυρίως από τη συγκρότηση του «Προοδευτικού Δημοκρατικού Μετώπου», αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» που θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές που ο ίδιος τοποθετεί, σχεδόν εμμονικά, τον Οκτώβριο.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Share.