fbpx

Φεστιβάλ Χορωδιών: Βαθιά «ανάσα» για ξενοδόχους και επαγγελματίες οι 1.100 συμμετέχοντες από τις 15 χώρες!

0

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε πολλά επίπεδα, είναι τα οφέλη της διοργάνωσης στην Καλαμάτα, του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, στο πλαίσιο το οποίου θα βρίσκονται μέχρι και αύριο στην πόλη, περισσότερα από 1.100 άτομα, από 15 χώρες!

Η προβολή για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και φυσικά για ολόκληρο το νομό, είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη, όπως φυσικά και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και κυρίως, των ξενοδοχείων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Ήδη, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, πριν χρόνια, φιλοξενήσαμε αρκετές χορωδίες στο ξενοδοχείο μας», δήλωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του «Elite City Resort», Γεωργία Γεωργαρά, η οποία στάθηκε στην ουσιαστική στήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων, ειδικά, σε μια περίοδο όπως αυτή, η οποία είναι «νεκρή» τουριστικά. «Είναι μια διοργάνωση πολυπληθής, στο πλαίσιο της οποίας τα ξενοδοχεία της πόλης γεμίζουν, με τους ανθρώπους αυτούς, να κινούνται στην Καλαμάτα και τα καταστήματα», τόνισε η κα Γεωργαρά, συμπληρώνοντας πως στο Elite, φιλοξενούνται τρεις χορωδίες από το εξωτερικό. «Πιστεύουμε σαφώς, πως μια τέτοια «νεκρή» περίοδο, η εξέλιξη αυτή, είναι πολύ καλή και αποτελεί μια τονωτική ένεση για τον θεματικό τουρισμό, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει… χώρο και ιδιαίτερα εκτός σαιζόν, τις υπόλοιπες περιόδους. Είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του μεγάλου, παραλιακού ξενοδοχείου, με αντίστοιχες και τις αναφορές του διευθυντή του «Elektra Hotel & Spa», Κώστα Ανδριανόπουλου. «Ο συνεδριακός τουρισμός, αποτελεί για την πόλη μας και όχι μόνο, για την ευρύτερη περιοχή, μια ισχυρή εναλλακτική στην προσπάθειά μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο – μια και είμαστε στα τελειώματα των πτήσεων των τσάρτερς με τον… παραδοσιακό τουρισμό του ήλιου και της θάλασσας- έχουμε την ευτυχή συγκυρία να φιλοξενούμε στην πόλη μας, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που αρχίζει να αποτελεί θεσμό για την πόλη και συγκεντρώνει αρκετούς συμμετέχοντες, γεγονός που βοηθά και στη φιλοξενία και την εστίαση, όπως ακόμη και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, ώστε να μπορέσει να καλύψει πολλά από τα… σπασμένα μιας «νεκρής» τουριστικής περιόδου», δηλώνει με τη σειρά του ο Κώστας Ανδριανόπουλος, ο οποίος έχοντας και την εμπειρία της διοργάνωσης του Σχολείου Τουρισμού, μαζί και με την κα Γεωργαρά, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπτυχθούν κι άλλες μορφές τουρισμού στη Μεσσηνία, πέραν του παραδοσιακού, εφόσον φυσικά, επιτρέπει ο αριθμός των κλινών.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Το θέμα των λίγων κλινών, αποτελεί πάντα πρόβλημα στην πόλη της Καλαμάτας για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Ευτυχώς τα τελευταία νέα, αναφορικά με προσθήκες κλινών στην πόλη, είναι ευχάριστα», δήλωσε ο Κώστας Ανδριανόπουλος και συνέχισε. «Περιφερειακές εκδηλώσεις όπως αυτό το φεστιβάλ, μπορούμε να τις καλύψουμε με ικανοποιητικό τρόπο και πολύ καλές τιμές, όπως θα διαπιστώσουν όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό, αφού θα μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από την παραμονή τους», είπε χαρακτηριστικά και κατέγραψε την ανάγκη να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο… πέρα. «Είναι ξεκάθαρο το κλασσικό μοντέλο, ας μην το… παραβλέπουμε, ο ήλιος και η θάλασσα, θα αποτελεί πάντα, το 80% του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, όμως δεν μπορούμε να ζήσουμε με δυόμισι ή τρεις μήνες σαιζόν. Πρέπει να βρούμε συμπληρωματικές και παράλληλες δραστηριότητες για να επιμηκύνουμε την περίοδο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό 365 ημερών, αφού αυτό δεν το έχουν καταφέρει πόλεις πολύ μεγαλύτερες από την περιοχή μας, μπορούμε όμως να κερδίσουμε 5 και 10 μέρες παραπάνω ή έστω, ευχάριστα διαλείμματα σε μια «νεκρή» τουριστικά, περίοδο», δήλωσε καταληκτικά ο εμπνευστής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, με την Γεωργία Γεωργαρά, να  ξεδιπλώνει με τη σειρά της, τη δική της προσέγγιση στο θέμα. «Ο συνεδριακός τουρισμός στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, έχει μια ανοδική πορεία. Σαφώς έχουμε ένα θέμα με τις κλίνες σαν πόλη, αφού υπάρχουν διοργανώσεις που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε, επειδή δεν έχουμε πάρα πολλά δωμάτια, όμως τόσο η επιστημονική, όσο και η επιχειρηματική κοινότητα, προτιμά την Καλαμάτα για συνέδρια. Βέβαια, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες διοργανώσεις και σε πολιτιστικό και σε αθλητικό επίπεδο, που θα έφερναν κόσμο στην πόλη μας», σημείωσε καταληκτικά, με την ελπίδα όλων, να γίνουν δράσεις στην κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών –όχι μόνο το καλοκαίρι- αφού αυτό, είναι και το νούμερο ένα ζητούμενο, ειδικά για τη Μεσσηνία.

Share.