fbpx

Φιλοδοξεί να αλλάξει σελίδα για την Τριφυλία ο Γιώργος Λεβεντάκης

0

ΝΕΑ εποχή φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει η νέα Δημοτική αρχή Τριφυλίας που ορκίζεται σήμερα το βράδυ στο προαύλιο χώρο του δημαρχείου Κυπαρισσίας, δημιουργώντας τις συνθήκες εντός μοντέλου διακυβέρνησης που θα αλλάξει την ταυτότητα της περιοχής που έχει εγκλωβισμένες δυνάμεις που οδηγούν στην ανάπτυξη.

ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Η νέα Δημοτική Αρχή με τον δυναμικό δήμαρχο, Γιώργο Λεβεντάκη, που με την παράταξή του συγκέντρωσε την δεύτερη Κυριακή την πλειοψηφία του λαού και την ψήφο εμπιστοσύνης του, αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία ώστε η Τριφυλία να βγει από την απομόνωση, την μιζέρια και τον ωχαδερφισμό!

Με αναπτυξιακά εργαλεία, με συνεργασίες σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, πιέζοντας για την επιτάχυνση των έργων υποδομών, με άλλο «αέρα» δράσης λειτουργώντας χωρίς δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, αποτελεί την «χρυσή» ευκαιρία να μην χάσει ο τόπος το τρένο της ανάπτυξης αλλά κυρίως το ΕΣΠΑ που τελειώνει!

Στο πλαίσιο αυτό, επειδή ο Γιώργος Λεβεντάκης παρακολουθεί χρόνια τώρα την πορεία του Δήμου κι όχι μόνο τα πένβτε χρόνια που πέρασαν, φιλοδοξεί να σπάσει το κατεστημένο της απραξίας, της αδιαφορίας, του μικροπολιτικού συμφέροντος και αισίως να βάλει τέλος… στα στημένα καθρεφτάκια και παπαγαλάκια που αρκετές φορές, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, «ξεσάλωσαν» προσπαθώντας να υποτιμήσουν όχι μόνο την υποψηφιότητά του αλλά και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του…

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ… Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η αλλαγή πλεύσης …στο ρου της Τριφυλιακής ζωής φυσικά έχει αρκετό ρεπορτάζ! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, η μεγάλη είδηση αφορά στην παρουσία, για πρώτη φορά, γυναίκας στη θέση της Γενικής Γραμματέας. Μια γυναίκα με εμπειρία διοίκησης κι όχι μόνο.

Η δεύτερη είδηση αφορά στον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη και στην δήλωσή του πως στον Δήμο θα δούμε νέα, «φρέσκα» πρόσωπα, με συγκεκριμένα καθήκοντα και την υποστήριξη των συνεργατών του.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τους ειδικούς συνεργάτες θα υπάρξουν εκπλήξεις καθώς θα απαρτίζονται από στελέχη με εμπειρία, γνώση και δυναμική. Κι εδώ θα υπάρχει …άρωμα γυναίκας, που επίσης αποτελεί (ευχάριστη) έκπληξη για τα τοπικά δεδομένα, όταν ανακοινωθεί.

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ (ΞΑΝΑ) ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σε ό,τι αφορά στο αυτοδιοικητικό σχήμα, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Λεβεντάκης στην τηλεόραση «BEST», υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασίες καθώς σύμφωνα την νέα οργανωτική δομή του ΟΤΑ, οι συμπράξεις θα αφορούν πλέον μια ενιαία παράταξη.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη δυο παρατάξεις που έχουν κοινό πλαίσιο αγώνων και δράσεων θα συμπαραταχθούν με την διακυβέρνηση του νέου δημάρχου Τριφυλίας.

Κι εδώ υπάρχει άρωμα γυναίκας, ώστε να μπει σε «νοικοκυροσύνη». Στο Δήμο πέρα από τα επτά που απαρτίζουν την παράταξή «Άνοδος Τριφυλίας», στα πρόσωπα των αντιδημάρχων που αναμένεται να είναι έξι, πιθανόν να επιλεγεί το “μοντέλο” των θεματικών αιρετών με καθορισμένες αρμοδιότητες…

Η Τριφυλία ατενίζει μια νέα εποχή αφήνοντας πίσω το μίζερο παρελθόν. Ιδίως σε ό,τι αφορά το μέλλον του τόπου που προσμένων πώς και πώς οι νέες γενιές, αφού η περιοχή αποτελεί μετά την Καλαμάτα – πληθυσμιακά όσο και γεωγραφικά – το δεύτερο μεγάλο «ατού» της Μεσσηνίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Share.