fbpx

Φουριόζος έρχεται από σήμερα ο «Αντίνοος» που θα πλήξει και τη Μεσσηνία!

0
Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ… ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΜΟΥΣΚΕΜΑ, θα μας… τα κάνει από σήμερα ο καιρός, καθώς στο πλαίσιο της περίφημης πια, κλιματικής αλλαγής, ένα ακόμη σύντομο μεν, αλλά ακραίο κύμα κακοκαιρίας, μοιάζει να είναι εδώ, αποδεικνύοντας την αποσταθεροποίηση του κλίματος, η οποία με δεδομένα όσα σημειώθηκαν πρόσφατα στη Χαλκιδική, μας επιφυλάσσει πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.

 Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

XARTHS

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποίησε από χθες το μεσημέρι, για τη νέα αυτή, καλοκαιρινή… κακοκαιρία, η οποία πήρε το όνομα, Αντίνοος, εκδίδοντας έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο Αντίνοος λοιπόν, έρχεται… απειλητικός, καθώς θα φέρει μαζί του, καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους, οι οποίοι θα διαρκέσουν και αύριο, χτυπώντας από τα δυτικά και πλήττοντας σταδιακά, το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας. Ανάμεσα στις περιοχές που θα πληγούν -ίσως βέβαια λιγότερο- και η Μεσσηνία, όπως δήλωσε μιλώντας στον Best 97.3 ο Καλαματιανός ερασιτέχνης μετεωρολόγος – που κάθε άλλο παρά ερασιτέχνης αποδεικνύεται-  Κώστας Μενούνος. «Σε ’μας, ο Αντίνοος αναμένεται να φτάσει από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και αύριο το βράδυ, με βροχές και μπόρες κυρίως, αλλά και κάποιες σποραδικές καταιγίδες, κι αυτό, γιατί η Μεσσηνία είναι στην άκρη του φαινομένου», δήλωσε ο κ. Μενούνος, ο οποίος παρατήρησε πως σε σχέση με τον Αντίνοο, τα δεδομένα χειροτερεύουν όσο ανεβαίνουμε πως τα βόρεια. Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα, αναμένονται πιο έντονα στην ανατολική κυρίως, Μεσσηνία και ειδικότερα στον Ταΰγετο, αλλά και δυτικά του νομού, προς την Κυπαρισσία.

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

MENOYNOS-KWSTASΞεχωριστές ήταν οι αναφορές του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Κώστα Μενούνου και στα της κλιματικής αλλαγής, στο φόντο όσων σημειώθηκαν στην Χαλκιδική. «Αυτό που συνέβη στην περιοχή, είναι κάτι που εμφανίζεται μια φορά στα 20 με 30 χρόνια», ανέφερε, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά, όμως πλέον, αυτά τα φαινόμενα, εκδηλώνοντας πιο συχνά!

«Η συχνότητα αυτή, πολύ πιθανόν να σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή», παρατήρησε ο κ. Μενούνος, ο οποίος εκτίμησε πως πλέον θα βλέπουμε πιο συχνά, επικίνδυνα φαινόμενα, όπως τα φετινά, αλλά και εκείνα των προηγούμενων ετών, τα οποία επιστήμονες της NASA, είχαν προβλέψει. «Τα μοντέλα των Αμερικανών της NASA, είχαν δώσει πως κάπως έτσι θα εξελιχθεί το φετινό καλοκαίρι. Ό,τι θα έχουμε δηλαδή αυξημένες θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ευρώπη και πολλές αστάθειες και καταιγίδες από την Ιταλία μέχρι την Τουρκία, όπως και στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως», ανέφερε ο γνωστός, ερασιτέχνης μετεωρολόγος, ο οποίος στάθηκε και στο θέμα της προστασίας, που είναι μείζον, όπως δυστυχώς, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. «Έχουμε παρατεταμένα διαστήματα ανομβρίας και ξαφνικά, το ύψος ενός μήνα, πέφτει μέσα σε 2 ώρες… Αυτό είναι τόσο δύσκολο, που δεν μπορείς να κάνεις κάτι, από το να μην είσαι έξω», σημείωσε ο Κώστας Μενούνος, που κάλεσε με τη σειρά του, επαγγελματίες, αλλά και πολίτες, να προσέχουν περισσότερο τις προειδοποιήσεις. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι», ανέφερε, με τον προβληματισμό όλων μας, κάτι περισσότερο από έντονο, αφού μετά τα συμβάντα στο Μάτι, θα περίμενε κανείς, να έχει έστω, εφαρμοστεί το σύστημα αυτόματης αποστολής γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, με βάση τη γεωγραφική θέση, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό διεθνώς και προφανώς, δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Μέχρι ωστόσο και αν, συμβεί κάτι τέτοιο, προφανώς, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της, είναι εδώ. Έτσι ας παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις των μετεωρολόγων και στη Μεσσηνία, ας το κάνουμε και μέσω του www.kalamata.meteoclub.gr, αφού ο Κώστας Μενούνος, επιβεβαιώνεται όλον αυτόν τον καιρό, στις προβλέψεις του.

Share.