fbpx

Φύλλο… και φτερό η Περιφέρεια πριν αναλάβει ο Νίκας

0

ΣΚΛΗΡΗ δουλειά ξεκινούν από την Κυριακή κιόλας, οι νέοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες τους οποίους όρισε χθες, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ο Παναγιώτης Νίκας.

Η επιλογή, έγινε με κριτήριο τις ψήφους που συγκέντρωσαν αφού ο περιφερειάρχης, θεώρησε πως αυτό, είναι το πλέον δίκαιο, καθώς όπως είπε, σχετίζεται και με την επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών. «Είναι το πρώτο δείγμα σεβασμού προς τη λαϊκή βούληση και ψήφο, αν και βεβαίως, στο πρόσωπό τους, υπάρχουν και ικανότητες άλλες και προσόντα, για να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε χθες κατά την ανακοίνωση από την Τρίπολη ο Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας πως και οι πέντε, θα ξεκινήσουν άμεσα δουλειά.

ρεπορτάζ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στη Μεσσηνία, αντιπεριφερειάρχης ορίστηκε ο –με διαφορά- πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος έχει συνεργαστεί για χρόνια στο θεσμό με την προηγούμενή του μορφή, αυτή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τον περιφερειάρχη, ενώ έχει και τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία, όχι μόνο ως αντινομάρχης, αλλά και ως δήμαρχος Μεσσήνης. Στην Αργολίδα ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης ο Γιάννης Μαλτέζος, στην Αρκαδία, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, στη Λακωνία, ο Θεόδωρος Βερούτης και στην Κορινθία ο Αναστάσιος Γκιολής, με όλους, να έχουν το βλέμμα του στραμμένο στις οδηγίες του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τους κάλεσε από την Κυριακή, πρώτη μέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων τους, να σηκώσουν… μανίκια και να δουλέψουν σκληρά, διευθετώντας αρχικά, τη μεταφορά των μαθητών και τα της Πολιτικής Προστασίας. «Από σήμερα θα επισκεφθούν τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και από την Κυριακή το πρωί, θα αναλάβουν υπηρεσία», είπε ο κ. Νίκας, ο οποίος κάλεσε τη γενική διευθύντρια και όλους τους διευθυντές των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε είναι σε άδεια, είτε όχι, το πρωί της Κυριακής να είναι δίπλα στους αντιπεριφερειάρχες για να αρχίσει η ενημέρωσή τους.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

«Η κατάσταση των ρεμάτων και γενικά των Περιφερειακών Ενοτήτων ενόψει των βροχών του φθινοπώρου και του χειμώνα, καθώς και η μεταφορά των μαθητών αφού ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, είναι τα πρώτα θέματα με τα οποία θα καταπιαστούν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά στάθηκε στο θέμα των πόρων, που όπως είπε πρέπει να διαχειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και στη διοικητική αναδιοργάνωση, με αξιοποίηση των Στρατοπέδων της Κορίνθου, της Τριπόλεως και του Ναυπλίου. «Αυτό, για να τελειώσει η ιστορία με τα νοικιασμένα κτίρια για τις ανάγκες των υπηρεσιών μας, που στοιχίζουν 1.800.000 ευρώ το χρόνο», δήλωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να στεγαστούν σε αυτά. «Η… ιστορία με τα μοναδικά και αναγκαία κτίρια που συνεπάγονται σπατάλη χρημάτων, προφανώς, πρέπει να τελειώσει», σημείωσε εμφατικά ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ανακοίνωσε πως πριν παραλάβει την Περιφέρεια θα κάνει… φύλλο και φτερό για να την ελέγξει, διεθνούς φήμης εταιρεία.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

«Τα στελέχη αυτής της εταιρείας θα μελετήσουν όλα τα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία και εύχομαι να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί, είναι διατεθειμένος ακόμη και συγγνώμη να ζητήσει, ξεκαθαρίζοντας πως δε γινόταν διαφορετικά, αφού δε θα μπορούσε να παραλάβει μια… λευκή επιταγή! «Υπάρχει μια συνήθης κατάσταση εδώ», ανέφερε ο περιφερειάρχης που επεσήμανε πως προτίθεται να συνεργαστεί με όλους και με τον κ. Δέδε και με τον κ. Μπουντρούγκα, ακόμη και με τη Νέα Πελοπόννησο του Πέτρου Τατούλη, εκτός φυσικά από τον ίδιο και την κα Νικολάκου κυρίως και ίσως 1, 2 ακόμη άτομα. «Έχω αναφερθεί σε αυτό, αφού η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ήταν ακραία, όπως και η επιθετικότητα, κάτι που εύχομαι να σταματήσει», δήλωσε ο περιφερειάρχης, λέγοντας σε όλους τους τόνους, πως ξεκινά με κάθε πρόθεση συνεργασίας. «Εύχομαι να γίνουν όλα τα αναγκαία βήματα ώστε να συγκλίνουμε. Επί των ημερών μας άλλωστε, το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα είναι αρένα αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων ή εκτοξεύσεως ύβρεων, τις οποίες έχουμε ζήσει και δηλητηρίαζαν την πολιτική μας ζωή», σημείωσε με νόημα και αιχμές κατά της απερχόμενης Αρχής ο Παναγιώτης Νίκας, που στάθηκε και στα έργα. «Με 21% απορροφητικότητα, είναι βέβαιο πως ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων είναι άμεσος! Κάποια έργα δεν προχωρούν και η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για έργα σε κεντρικό επίπεδο. Επομένως, ο δρόμος τον οποίο έχουμε, είναι να προχωρήσουμε σε απεντάξεις και εντάξεις νέων έργων και έχουμε βρει τον τρόπο να προχωρήσουν γρήγορα και οι διαδικασίες», δήλωσε καταληκτικά ο περιφερειάρχης, τον οποίο ευχαρίστησαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για σκληρή και ουσιαστική δουλειά.

ΣΗΚΩΣΑΝ… ΜΑΝΙΚΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

«Ευχαριστώ νέο περιφερειάρχη μας για την εμπιστοσύνη και την ανάθεση αυτού του σημαντικού ρόλου, διότι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, θα έχει πλέον αρμοδιότητες, που είναι κάτι διαφορετικό από όσα ξέραμε», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  και για χρόνια συνεργάτης του Παναγιώτη Νίκα, Στάθης Αναστασόπουλος, υποσχόμενος σκληρή δουλειά! «Οι δεσμεύσεις μας ήταν συγκεκριμένες και από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε σκληρή δουλειά, να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες στο Διοικητήριο ιεραρχώντας τις τεράστιες ανάγκες στο νομό, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και υπό τις οδηγίες του περιφερειάρχη μας», είπε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή ο ορισμός μου ως αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας. Εύχομαι το έργο μας να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας και όλοι μαζί να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας», είπε ο Γιάννης Μαλτέζος, τονίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Κινούμαστε για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους κάθε Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι είναι γνώστες των προβλημάτων για την άμεση αναδιάρθρωση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε και την απορρόφηση και την ανταποδοτικότητα των πόρων και να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα», τόνισε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος. «Του υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταποκριθώ και να συνεπικουρήσω το έργο του στην Ενότητα της Λακωνίας επί τη βάση των αξιών και των αρχών που αρχή είχαμε θέσει»,  δήλωσε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ενώ δηλώσεις έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής. «Θα ανταποδώσω την αγάπη με συνέπεια λόγων και έργων, συνεργασία και ανοιχτές πόρτες για όλους. Θα πορευθούμε με διαφάνεια, αλληλοσεβασμό, δικαιοσύνη και πολύ δουλειά», είπε, με τον Παναγιώτη Νίκα να τονίζει πως η θητεία τους είναι για ένα έτος και να ορίζει πρώτο αναπληρωτή του, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Share.