fbpx

Game of Thrones: Ερχεται η 7η σεζόν, λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες!

0

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα της 7ης σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς Game of Thrones της HBO, στις 17 Ιουλίου. Και μπορεί να άργησε λιγάκι σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά υπόσχεται να μας αποζημιώσει και με το παραπάνω, γιατί, ναι, το Game of Thrones μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό!

Το Game of Thrones εισέρχεται στον έβδομο και προτελευταίο του κύκλο, χωρίς να δείχνει τα παραμικρά σημάδια κόπωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι δημιουργοί της σειράς επαναπαύονται στις δάφνες τους και δεν προσπαθούν συνεχώς να επαναπροσδιορίσουν τη σειρά φαινόμενο ως κάτι ανεπανάληπτο και μνημειώδες μέχρι και το στερνό αντίο.

Εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερα τρανταχτά χαρακτηριστικά της νέας σεζόν που θα την κάνουν διαφορετική, ξεχωριστή και μάλλον καλύτερη από τις προηγούμενες.

Έτσι, για να αναγκάσουμε και τον τελευταίο φαν που ακόμα δεν έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, να περιμένει την 16η Ιουλίου, όταν η έβδομη σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στη Nova, αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, σαν… τρελός!

Ιδού, λοιπόν τα γνωστά “παράσημα” του έβδομου κύκλου Game of Thrones:

Θα σπάσει κάθε ρεκόρ… φλεγόμενων ανθρώπων

Θυμάστε την επική μάχη του Blackwater Bay προς το τέλος της δεύτερης σεζόν, με τον Tyrion να αναδεικνύεται σε μεγάλο στρατηγό, ενώ καιγόντουσαν τα πάντα γύρω του από το “υγρό πυρ” wildfire; Αν θεωρείτε ότι είδατε αρκετή φωτιά εκεί για όλη τη σειρά, καιρός να αναθεωρήσετε. Η έβδομη σεζόν, υπόσχεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Ο "καυτός" χαρακτήρας του έβδομου κύκλου έχει υπονοηθεί ήδη από τα trailers με τέτοια πλάνα.
Ο “καυτός” χαρακτήρας του έβδομου κύκλου έχει υπονοηθεί ήδη από τα trailers με τέτοια πλάνα.

Για παράδειγμα, ο εκ των δημιουργών του Game of Thrones, David Benioff, έχει δηλώσει ότι σε μία μάχη του νέου κύκλου, η παραγωγή τύλιξε στις φλόγες τους περισσότερους κασκαντέρ που έχουν αναφλεχθεί ποτέταυτόχρονα.

Αυτή η σκηνή είναι μάλλον μία στην οποία πολλοί κασκαντέρ θα πάρουν φωτιά.
Αυτή η σκηνή είναι μάλλον μία στην οποία πολλοί κασκαντέρ θα πάρουν φωτιά.

Ο συντονιστής των κασκαντέρ, Rowley Irlam, από την πλευρά του, δεν δίστασε να αποκαλύψει πιο συγκεκριμένα πράγματα, λέγοντας ότι υπάρχει σκηνή στη σειρά με 73 καιόμενους stuntmen, η οποία αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών είτε για σειρά είτε για ταινία. Ένα και μόνο πλάνο, χώρεσε 20 κασκαντέρ. Μάλλον μας περιμένει πολλή, μα πολλή φωτιά.

Είπε κανείς "φωτιά";
Είπε κανείς “φωτιά”;

Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Δράκοι. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει σχετική κατηγορία στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, αλλά αν υπήρχε, η έβδομη σεζόν GoT θα ερχόταν πρώτη.

Θα είναι μικρότερη, αλλά θα είναι… μεγαλύτερη

Εξάλλου, η έβδομη σεζόν μπορεί να έχει ελαφρώς λιγότερα επεισόδια, αλλά οι δημιουργοί της σειράς μας αποζημιώνουν με μεγαλύτερη διάρκεια στο καθένα από αυτά. Έτσι μετά από μια πρεμιέρα 59 λεπτών, ήδη ξέρουμε ότι το τρίτο επεισόδιο θα έχει διάρκεια 63 λεπτά, το οποίο θα ξεπεράσει ακόμα και το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν που διήρκεσε 62 λεπτά.

Μάχες τέτοιου μεγέθους λογικό είναι να "απαιτούν" μεγαλύτερα επεισόδια.
Μάχες τέτοιου μεγέθους λογικό είναι να “απαιτούν” μεγαλύτερα επεισόδια.

Και σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ, το φινάλε της έβδομης σεζόν θα είναι το μεγαλύτερο επεισόδιο Game of Thronesπου έχουμε δει ποτέ, θα διαρκέσει 82 λεπτά και θα ξεπεράσει ακόμα και το τεράστιο φινάλε της έκτης σεζόν, το οποίο μας κράτησε παρέα για μία ώρα και κάτι ψιλά.

Η Dany αμόλησε τους δράκους για να πανηγυρίσει τα μεγαλύτερα επεισόδια. Καλά, ίσως όχι αλλά εμείς αυτό θα κάναμε.
Η Dany αμόλησε τους δράκους για να πανηγυρίσει τα μεγαλύτερα επεισόδια. Καλά, ίσως όχι αλλά εμείς αυτό θα κάναμε.

Εάν δεν σας φαίνεται η μεγαλύτερη διάρκεια κάτι σημαντικό, απλά αναλογιστείτε μέσα σε πέντε λεπτά τι μπορεί να κάνει ο Martin στον αγαπημένο σας χαρακτήρα.

Ο Jon Snow πρόσωπο με πρόσωπο με έναν White Walker. Κανείς δεν είναι ασφαλής στο Game of Thrones.
Ο Jon Snow πρόσωπο με πρόσωπο με έναν White Walker. Κανείς δεν είναι ασφαλής στο Game of Thrones.

Δε θυμάστε; Όλα τα επεισόδια των έξι προηγούμενων κύκλων της σειράς είναι διαθέσιμα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO, οι οποίες φιλοξενούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Box Set του Game of Thrones. Μπορείτε να τα δείτε όποτε θέλετε και μπορείτε για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.

[Ήδη έχουν εν τω μεταξύ ξεκινήσει και οι φήμες για την όγδοη σεζόν, οι οποίες λένε ότι ΟΛΑ τα επεισόδιά της θα έχουν μήκος ταινίας!]

Θα έχει πιο γρήγορη εξέλιξη

Ο Nikolaj Coster-Waldau, δηλαδή ο μορφονιός μονόχειρας Jaime Lannister, όταν έλαβε το σενάριο της έβδομης σεζόν στα χέρια του, παραδέχτηκε ότι είχε την εξής αντίδραση αφού το διάβασε: “Κιόλας; Τώρα; Τι;”. Όπως αντιλαμβάνεστε, η νέα σεζόν θα έχει πολύ περισσότερη εξέλιξη στην πλοκή σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Τα trailers είχαν πολύ τρέξιμο. Μάλλον για να μας προετοιμάσουν για ραγδαίες εξελίξεις.
Τα trailers είχαν πολύ τρέξιμο. Μάλλον για να μας προετοιμάσουν για ραγδαίες εξελίξεις.

Και ο Nikolaj, αλλά και ο Kit Harrington, δηλαδή ο Jon Snow, έχουν δηλώσει πως διαπίστωσαν διαβάζοντας το σενάριο, ότι γεγονότα τα οποία χρειαζόντουσαν μια ολόκληρη σεζόν για να εξελιχθούν και να προχωρήσουν, τώρα θα γίνονται συχνά ακόμα και σε ένα μόνο επεισόδιο.

Αν πιστέψουμε τον Jaime και τον Jon, δεν θα αργούμε φέτος να μαθαίνουμε τα αποτελέσματα επιθέσεων όπως αυτή.
Αν πιστέψουμε τον Jaime και τον Jon, δεν θα αργούμε φέτος να μαθαίνουμε τα αποτελέσματα επιθέσεων όπως αυτή.

Το Game of Thrones στην έβδομη σεζόν πατάει γκάζι, μιας και το τέλος πλησιάζει και πρέπει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζουν τα αρκετά ανοιχτά subplots από εδώ και από εκεί. Επομένως με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι έχουμε συνηθίσει, ο νέος κύκλος φαίνεται πως εξαϋλώνει και το μοναδικό παράπονο, μερικών και λιγοστών fans της σειράς, οι οποίοι ήθελαν κάποια πράγματα να μην παίρνουν τόσο χρόνο για να γίνουν. Τι άλλο θέλετε πια;

Bonus: πρόκειται για την πιο “απομονωμένη” σεζόν της σειράς

Ο νέος κύκλος θα έρθει στις οθόνες με μια ελαφρά αργοπορία, αφού η ανάγκη για… χειμώνα, καθυστέρησε τα γυρίσματα. Έτσι, η μεγάλη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου.

Έβδομη σεζόν Game of Thrones. Απομονωμένη, αλλά σίγουρα καταιγιστική.
Έβδομη σεζόν Game of Thrones. Απομονωμένη, αλλά σίγουρα καταιγιστική.

Και από ό,τι φαίνεται ο όγδοος κύκλος θα καθυστερήσει λιγάκι παραπάνω, αφού το αποκορύφωμα της σειράς φαινόμενο οφείλει να είναι άνευ προηγουμένου.

Αυτό σημαίνει, ότι θα δούμε και την όγδοη σεζόν λίγο πιο μετά από το συνηθισμένο. Υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να δούμε το κλείσιμο του Game of Thrones το 2019 (!!!), καθώς οι showrunners δεν έχουν ακόμα γράψει το σενάριο της τελευταίας σεζόν. Ευτυχώς ακόμα είναι όλα ρευστά, αλλά ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο (ευτυχώς κάναμε ζέσταμα στην αναμονή φέτος).

Προς το παρόν και εν ολίγοις, το σχεδόν βέβαιο είναι ότι ο έβδομος κύκλος θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι η σεζόν με τη μεγαλύτερη απόσταση από την προηγούμενη και από την επόμενη. Είναι κι αυτό μια πρωτιά…

Πηγή: Pathfinder.gr

 

Share.