fbpx

Γιάννης Μαραμπέας: Δεν είναι δήμαρχος των λόγων, αλλά δήμαρχος των έργων!

0

ΕΝΑ εικοσιτετράωρο πριν από τις επερχόμενες εκλογές δράττομαι της ευκαιρίας με βάση το έργο του εν ενεργεία δημάρχου  Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα να αποσαφηνίσουμε κάποια θέματα όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχτηκε από πολιτικούς του αντιπάλους, όλο αυτό με βάση το προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού Ε.Μ.Α.Σ. Όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν, για τον απλούστατο λόγο ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ  ΣΚΡΕΠΕΤΟΥ

Πάμε λοιπόν να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κατηγόρησαν τον δήμαρχο όσον αφορά την οργάνωση του Δήμου, όταν την τελευταία πενταετία της θητείας του ο Δήμος απέκτησε διαχειριστική επάρκεια, δικαίωμα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και αναβάθμισε τα κτίρια του Δημαρχείου σε Καρδαμύλη και Κάμπο.

Του πρόσαψαν, ότι δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία όσον αφορά τους τομείς υγείας-πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών, όταν άσκησε πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την αναβάθμιση και στελέχωση του Κ.Υ Αγίου Νικολάου, όταν μέσω του ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) βοηθήθηκαν πάνω από 200 οικογένειες του Δήμου, όταν υλοποιούνται προγράμματα για την στήριξη εκατοντάδων δημοτών όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και Επίδομα Στέγασης και υλοποιείται πρόγραμμα για δημιουργία Κέντρων Κοινότητας με στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικης υποστήριξης.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ

Του επιτέθηκαν λέγοντας ότι αμελεί τα θέματα της Παιδείας και της Νεολαίας, ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς ότι είναι εκπαιδευτικός και ήταν δίπλα στα παιδιά τόσα χρόνια.  Οσον αφορά το έργο του αυτή την πενταετία, προχώρησε σε νομιμοποίηση και ανακατασκευή του Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης, έγιναν αντικαταστάσεις με σκοπό την βελτίωση του Δημοτικού Σχολείου Στούπας, ολοκλήρωσε την κατασκευή σύγχρονων παιδικών χαρών και   μέσα από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για κατασκευή και άλλων παιδικών χαρών σε άλλους οικισμούς.

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι δεν δίνει έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και κατ’ επέκταση στην τουριστική προβολή του Δήμου. Ξεχνώντας μάλλον  ότι το καλοκαίρι επιλύθηκε το θέμα ιδιοκτησίας του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης και περιήλθε πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου κάνοντας και τις απαιτούμενες ενέργειες για την βελτίωση του. Επίσης προχώρησε σε αποκατάσταση του πολιτιστικού κέντρου Στούπας όπως και του παλαιού Καλντεριμιού, ολοκληρώθηκαν και συντάχθηκαν μελέτες για αναπλάσεις πλατειών του Δήμου. Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής τώρα, εκδόθηκαν 20.000 έγχρωμοι περιηγητικοί οδηγοί σε τρεις γλώσσες, και 6.000 cd,σχεδιάστηκε ο διαδυκτιακός τόπος www.westmani.com και τον Οκτώβριο του 2017 ο Δήμος Δυτικής Μάνης ήταν ο μόνος Μεσσηνιακός Δήμος που εκπροσωπήθηκε  στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS 2017 στη Ναύπακτο.

Όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού, πριν λίγο καιρό δόθηκε στις τοπικές  ομάδες το γήπεδο  ποδοσφαίρου του Κάμπου ένα έργο που έγινε υπό την μέριμνα του Δημάρχου και των δύο πολιτικών μηχανικών του Δήμου οι οποίες δικαιωματικά αξίζουν και να εγκαινιάσουν το γήπεδο, αφού είναι αποτέλεσμα δικιά τους σκληρής προσπάθειες όσο και αν κάποιοι ανθυποψήφιοι προσπαθούν να το καπηλευτούν με φωτογραφίσεις στους αγώνες κλπ. Κατασκευάστηκε γήπεδο μπάσκετ στην κοινότητα Μηλέας και ξεκινά η κατασκευή  σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Καρδαμύλη.

Δέχτηκε βολές όσο αφορά τον τομέα του Περιβάλλοντος  και ιδιαίτερα στο θέμα τον απορριμμάτων. Οταν ήδη εφαρμόζεται Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, καθώς και ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας ,πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί μέσο της δράσης Lets do it Greece“,εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν έντυπα για την ανακύκλωση. Το βασικότερο όμως είναι πως κάποιοι για να επιτίθενται μάλλον δεν είδαν ούτε τους κομποστοποιητές στα δημοτικά σχολεία, ούτε τους μπλε κάδους ,ούτε και τους κώδωνες για ανακύκλωση γυαλιού.

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

 Τέλος, όσον αφορά και το φλέγον θέμα  υδροδότησης της Μάνης κάποιοι επιχείρησαν να “παίξουν με τον  πόνο” των δημοτών όταν μιλάνε για γεώτρηση που θα… πνίξει την Μάνη στο νερό, μιλώντας για κάποια όαση μέσα στην έρημο. Όταν ήδη η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε στα χέρια επιστημονικές αναλύσεις που  δείχνουν ότι το νερό της περίφημης γεώτρησης δεν πληροί τις χημικές προδιαγραφές και δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τελικά ο Ιωάννης Μαραμπέας  για δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα, κατά πως λένε κάποιοι πολιτικοί του αντίπαλοι, έχει κάνει πάρα πολλά, μόλις σε μια πενταετία όπως βλέπουμε.  Ο Ιωάννης Μαραμπέας δεν αυτοπροβάλλεται  γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η θέση του Δημάρχου είναι να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών γιατί για αυτό  το λόγο τον εξέλεξαν και όχι  για να κάνει τον celebrity. Επίσης δεν ξέρουμε αν οι ανθυποψηφιοί και πολιτικοί του αντίπαλοι που βάλλονται εναντίον του, έκαναν ή θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και αν μπορούσαν γιατί δεν το έκαναν κάποιοι κατά την διάρκεια της θητείας τους; Απλά όπως έχουμε ξαναπεί ο Γιάννης Μαραμπέας  δεν είναι δήμαρχος των λόγων της επίδειξης και της προβολής, αλλά δήμαρχος των έργων!

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στην κατάρτιση του συνδυασμού του συνδυασμού του Ιωάννη Μαραμπέα Ε.Μ.Α.Σ, κάποιοι είπαν ότι δεν δίνει τόπο στα νιάτα για αυτό και εμείς σας παραθέτουμε τα ονόματα υποψηφίων που λόγο της ηλικίας του μπορούν να γίνουν η φωνή των νέων για τη Μάνη κάποιοι από αυτούς  είναι: η Κουκούτση Μαρία, η Παπαμικρουλέα Ρεβέκκα, η Πολυμενέα Αικατερίνη, η Θεοδοσίου –Ραπτέα ΧριστίναΞεροβάσιλα Αντωνία, ο Πτερνέας Νικόλαος. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μαζί με τον Ιωάννη Μαραμπέα είναι για ακόμα μια φορά και στενοί συνεργάτες του που έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι και έχουν προσφέρει  τα μέγιστα για το Δήμο Δυτικής Μάνης αυτοί είναι : ο Γιαννακέας  Σταύρος- Πρόεδρος Δ.Σ., o Γιατράκος Γεώργιος-Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, ο Κομπότης Γεώργιος-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο Πουλάκος Γεώργιοςπρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , καθώς και ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου και έμπειρος οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ραπτέας Δημήτρης.

                      Καλή Επιτυχία σε όλους!!!
Share.