fbpx

Γιατί έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην Καλαμάτα!

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ θα βρεθεί την Πέμπτη 18 Απριλίoυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, στις 7 το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας (Δημοτικό Στάδιο).

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και φούντωσαν τα σενάρια για την πολιτικά «ουδέτερη» χρονική στιγμή της επίσκεψης. Ωστόσο εμείς… ψάξαμε και βρήκαμε τους λόγους (μερικούς παραθέτουμε εδώ) της επίσκεψης, καθώς στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί:

  • Στην επίσημη και σε ανώτερο επίπεδο εξαγγελία δημοπράτησης με ΣΔΙΤ του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με αναφορές στο ιστορικό του και το διαχρονικό αίτημα ολοκλήρωσής του, σε μια προσπάθεια να «εκθέσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην έδρα του.
  • Να εξηγήσει ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου για τα έργα στην Περιφέρεια, ασκώντας ενδεχομένως και κριτική στην περιφερειακή αρχή για ολιγωρίες, σε μια προσπάθεια διάψευσης των σεναρίων που θέλουν να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Π. Τατούλη στο β’ γύρο των εκλογών.
  • Να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης, στο πλαίσιο του «Προοδευτικού Δημοκρατικού Μετώπου» στον κόσμο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι τα πρώτα βήματα πρέπει να είναι ενίσχυση της υποψηφιότητας του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, στον οποίο θα απονείμει τα εύσημα για την ανταποδοτικότητά του και την πρόοδο των έργων υποδομής,  με ειδική αναφορά στο θέμα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, αλλά και οι ευρωεκλογές.

Μάλιστα, για τις ευρωεκλογές, θα προβάλει το φόβητρο της ανοδικής πορείας της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, κάτι που συσχετίζεται στην Ελλάδα από το ΣΥΡΖΑ και τον κ. Τσίπρα με την «ακροδεξιά ρητορική» στελεχών της ΝΔ, που κινούνται γύρω από τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πέρα όμως από τους παραπάνω λόγους, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, με το ενδεχόμενο και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών να είναι ανοιχτό, θέλει να επιτύχει την αύξηση της συσπείρωσης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί στα οικονομικά ζητήματα, παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο και την επιτυχή πρόσβαση στις αγορές. Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, αφού δεν υπάρχουν σημάδια αντιστροφής του πολιτικού κλίματος και  κλείσιμο της ψαλίδας με τη Ν.Δ.

Μάλιστα, η Πελοπόννησος κρίνεται «κρίσιμη» περιφέρεια, αφού στο πιθανότερο σενάριο όπου θα έρθει 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί μεγάλη απώλεια εδρών και η Μεσσηνία θεωρείται «διακεκαυμένη» εκλογική περιφέρεια. Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεσσηνία, Κορινθία (πεντεδρικές), Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα (τριεδρικές) ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με «καταστροφή», αφού δεν φαίνεται ότι μπορεί να διατηρήσει πέραν των 22ή 3 εδρών, από τις 8 που διαθέτει σήμερα.

Η ανατροπή, λοιπόν, του κλίματος πολιτικής κατάρρευσης και επανασυσπείρωσης  του ΣΥΡΙΖΑ, με διεύρυνση που θα προέλθει, όπως πιστεύει, κυρίως από τη συγκρότηση του «Προοδευτικού Δημοκρατικού Μετώπου», αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» που θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές που ο ίδιος τοποθετεί, σχεδόν εμμονικά, τον Οκτώβριο.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Share.