fbpx

Γιώργος Τσόλκας: «Προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα»

0
5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ μια δραστήρια και συνάμα αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος Τσόλκας αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών και κτηνοτρόφων στις αγροτικές και μη αστικές περιοχές του δήμου. Ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο αποτελεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου, κάτι που αποτέλεσε, άλλωστε, για τον ίδιο το βασικό κίνητρο ώστε να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατάγεται από την Σπερχογεία όπου επέστρεψε μετά από περίπου 15 χρόνια υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και 5χρονης εργασίας σε Δικηγορικό Γραφείο στρεφόμενος στον αγροτικό τομέα.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

«Επέστρεψα στις πάτριες ρίζες μου κι άρχισα να ασχολούμαι με γεωργικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, θέλοντας να δημιουργήσω και να προσφέρω στον τόπο μου!», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσόλκας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουκούτση και σήμερα απαντά στις 5+1 ερωτήσεις της «Φ»

  • Τι σας έπεισε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση;

«Καταγόμενος από αγροτική περιοχή και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τόπο μου, κάτι που μου επιτρέπει να βιώνω καθημερινά -όπως και οι περισσότεροι συνδημότες μου – τα πολλά προβλήματα που διαιωνίζονται από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί από μια δραστήρια και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, κι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που με ώθησε να αναλάβω ενεργό δράση στις διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.»

  • Γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Κουκούτση;

«Η πολιτική εντιμότητα, ο πολιτικός πολιτισμός και οι μάχες που έχει δώσει εντός του κοινοβουλίου για τα δίκαια του Ελληνικού λαού είναι μερικά απ’ τα στοιχεία που έχω εκτίμηση στον κ. Δημήτρη Κουκούτση. Γι’ αυτό και συντάχθηκα πλάι του στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, η πολιτική του διαδρομή τόσα χρόνια αποδεικνύει περίτρανα τα παραπάνω…»

  • Ποια είναι τα προσωπικά σας «στοιχήματα»;

«Πρώτον: η ασφαλής και ήρεμη διαβίωση των συμπολιτών μου στους τόπο τους! Δεύτερον: η ισόρροπη και ισόνομη ανάπτυξη όλων των δημοτών σε ολόκληρο τον Δήμο και τρίτον: η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αγροτών και κτηνοτρόφων στις μη αστικές και αγροτικές περιοχές του Δήμου μας.»

  • Από ποιο τομέα ελπίζετε να προσφέρετε;

«Θέλω να ασχοληθώ με την βελτίωση και ανάπτυξη των δομών και υποδομών του πρωτογενούς τομέα. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες που υπάρχουν…»

  • Ποιές αλλαγές σκέπτεστε για την πόλη της Καλαμάτας;

«Χρειάζεται μελέτη και αλλαγή του τρόπου μεταφοράς και μετακινήσεων πεζών, οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς! Έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις και να μην δημιουργούνται συμφορήσεις στους δρόμους της πόλης!»

  • Σε ποιες αλλαγές ευελπιστείτε να συμβάλλετε περισσότερο ενεργά;

«Στα έργα και στις βελτιώσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα, στην διαβίωση, στην αγροτική οδοποιία των δημοτικών κυρίως διαμερισμάτων.

Οι γνώσεις και η εμπειρία μου αλλά κυρίως η διάθεση και η όρεξη για σκληρή δουλειά, θεωρώ πως θα συμβάλουν θετικά στην επίτευξη των στόχων του συνδυασμού μας προς όφελος όλων των δημοτών!»

Share.