fbpx

Οι “Ενεργοί Πολίτες” για το 5G μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο: Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες “αθώες”

0

 Αναζητούμε την απόλυτη και τεκμηριωμένη θέση των σχετικών επιστημών

“ΔΕΝ αρκεί να ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει η νέα Τεχνολογία. Πρέπει να μάθεις και τι μπορεί να σου στερήσει. Δεν μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να «παίζει» στα ζάρια το μέλλον της!!!” αναφέρει αρχικά η επιστολή των «Ενεργών Πολιτών» στον Τύπο, λόγω της ήδη πιλοτικής εφαρμογής του 5G Καλαμάτας στην πλατεία της πόλης, αλλά και με αφορμή τόσο όσα ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους ,με τον δαρμένο Καλαμάτας όσο και το δελτίο Τύπου του Δήμου που ακολούθησε, επισημαίνοντας πως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δηλώνει πεπεισμένη πως η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας επιφέρει προβλήματα στην υγεία και στο περιβάλλον.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κατ’ αρχήν και προς αποφυγή παρανοήσεων, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Ούτε με τον κ. δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε με τον κ. περιφερειάρχη, ούτε με την Κυβέρνηση για την τεχνολογία 5G. Αντιθέτως τους θέλουμε όλους μαζί.

Αυτό που αναζητούμε επειγόντως είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για την 5G και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τη βρούμε. Γιατί αφορά τόσο εμάς και τις οικογένειές μας όσο και όλους τους συμπολίτες μας.

Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι γιατί ζούμε σε μια κοινωνία της τεχνολογίας αλλά όσον αφορά στις τεχνολογίες της Ηλεκρο-Μαγνητικής Ακτινοβολίας όλοι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί τόσο για την υγεία μας όσο και για τις κοινωνικές παραμέτρους αυτής της τεχνολογίας. Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες ΑΘΩΕΣ.

Αναζητούμε την απόλυτη και τεκμηριωμένη θέση των σχετικών επιστημών. Αυτό επιτάσσει η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ. Μέχρι τότε η 5G μπορεί να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Να θυμίσουμε εδώ και το σοφό λαό: «Όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά» και «Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε».!

Η Κύπρος, οι Βρυξέλλες, το Μπρίστολ (Bristol), η Φλωρεντία, η Ρώμη, το Ισραήλ, η Γενεύη, το Portland, το Όρεγκον, η Πάτρα και πολλές άλλες 80 πόλεις και περιοχές μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι «τεχνοφοβικές» για την 5G Ηλεκρο-Μαγνητική Ακτινοβολία!;

H Καλαμάτα είναι «έξυπνη πόλη», με ΝΑΙ σε όλα αβασάνιστα, όταν άλλες πόλεις της χώρας μας αρνήθηκαν την εγκατάσταση του 5G;!
Για να ξεκαθαριστούν, λοιπόν, ορισμένα πράγματα για το 5G ΗΜΑκτινοβολία μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών στην πόλη της Καλαμάτας, οι «Ενεργοί πολίτες για την 5G Ηλεκρο-Μαγνητική Ακτινοβολία», αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας.

Ευαισθητοποιημένοι και προβληματισμένοι ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη παρουσίαση του θέματος αυτού στην Καλαμάτα, από το επιστήμονα Dr κ. Θ.Μέτση, Ηλεκτρονικό –Μηχανικό Περιβάλλοντος, Μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας  για την ΗΜΑ, στον ίδιο τόπο στο «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας», προσκλήθηκαν οι συμπολίτες της Καλαμάτας να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, στις 6 Οκτωβρίου 2019, από δύο έγκριτους ειδικούς, τους οποίους ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας:

  • Τον Διδάκτορα Φυσικής του Πανεπιστημίου του MANCHESTER και Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών μεσσήνιο συμπατριώτη μας Αλκιβιάδη – Κωνσταντίνο Κεφαλά και
  • Το Νομικό Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Κοινοτικό Δίκαιο στο PARIS II, και Πολιτικές Επιστήμες στην Ecole des Etudes Politiques Κωνσταντίνο Διάκο.

Θέμα της πρόσκλησης: «Βλαβερές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G ΗΜΑ (Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία) στην υγεία του ανθρώπου αλλά και όλων των οικοσυστημάτων και οι κοινωνικές συνέπειες της».

Η προσέλευση υπήρξε πέρα από κάθε προσδοκία. Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο όπου πολλοί συμπολίτες μας στάθηκαν όρθιοι, καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας, ελλείψει κενού καθίσματος, παρακολούθησαν τους ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν ο καθένας από τη δική του επιστημονική ιδιότητα το ζήτημα της πειραματικής ασύρματης τεχνολογίας 5G ΗΜΑ.

Η επιστημονική και τεχνολογική παρουσίαση των πρόσφατων ερευνών έγινε από τον Αλκιβιάδη – Κωνσταντίνο Κεφαλά με επιστημονικά δεδομένα και τον καλύτερο δυνατό κατανοητό για το κοινό τρόπο σε οθόνη, με πίνακες, διαγράμματα, και εικόνες, επεξηγηματικές επιστημονικές ορολογίες κ.λπ.

Η κοινωνική διάσταση των επιπτώσεων της τεχνολογίας αυτής είναι αντίθετη προς τη νομοθετημένη και κοινωνικά κεκτημένη ατομική ελευθερία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και του απορρήτου, καθώς και της προσωπικής ελευθερίας, όπως παρουσιάστηκε με ενάργεια από τον Κωνσταντίνο Διάκο.

Το καινοφανές της επιστημονικής παρουσίασης των δεδομένων εκ μέρους του κ. Κεφαλά υπήρξε η απόλυτη σύνδεση της επίδρασης της να ενημερωθούν από ανεξάρτητους έγκυρους επιστήμονες αναλυτικά. Αλλά μέχρι τότε, ζητήθηκε να ανασταλεί η λειτουργία των πομπών και το δέχτηκε.

Από τους Ενεργούς Πολίτες τέθηκε επίσης το θέμα δημοψηφίσματος, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, την επομένη της συνάντησης των επιστημόνων και της αντιπροσωπευτικής επιτροπής των Ενεργών Πολιτών, σε Δελτίο Τύπου του κ. δημάρχου ανακοινώθηκε ως δεδομένο ότι «…το δίκτυο 5G λειτουργεί κανονικά στην Πλατεία για να έχουν πιο γρήγορες ταχύτητες οι χρήστες» …!! και ότι οι κεραίες «…θα μπορούν να εγκατασταθούν μετά το τέλος του 2020…», Συμπλήρωσε δε ότι «… το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει αναλάβει να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αδειοδότηση της χρήσης των αναγκαίων συχνοτήτων κλπ», θεωρώντας το θέμα ως τετελεσμένο γεγονός, σε αντίθεση με αυτά που είπε για διαβούλευση στο ΔΣ, στην συνάντησή μας. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Ψ.Π. σε επιστολή του στις 9-1-2019 αριθμ. πρωτ. 394/2019 δήλωνε στους επιστήμονες ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ και ότι τα θέματα των βιολογικών επιδράσεων της ΗΜΑ είναι εκτός του γνωστικού του αντικειμένου!!… Δηλαδή ένα υπουργείο που δηλώνει αναρμόδιο, να αδειοδοτήσει το έργο 5G!!…

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι πεπεισμένη ότι υπάρχουν προβλήματα για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών και γενικά του περιβάλλοντος, κάτι που δυστυχώς παραβλέπεται από τον κ. δήμαρχο.

Ο κ. δήμαρχός συνεχίζει λέγοντας, ότι πρέπει «…χωρίς ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ και μέσα από εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαλόγου, να καταγραφούν και να διαδοθούν όλες οι εξελίξεις στην ανάπτυξη των δικτύων, καθώς ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Γιατί, λοιπόν, λειτουργεί πιλοτικά στην Πλατεία προτού να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των επιπτώσεων στην Υγεία των Πολιτών;

Όλα αυτά μας βάζουν σε αμφιβολίες για τις πραγματικές θέσεις της δημοτικής αρχής.

Δυστυχώς, αυτά τα «ήξεις αφήξεις» λέγονται πάντα από τις εκάστοτε «εξουσίες», που λειτουργούν στο μοτίβο «Από Εμάς, για σας, χωρίς Εσάς».

Πως είναι δυνατόν να αγνοούν, όμως, ότι και αυτοί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όταν βρίσκονται στην «εξουσία» αλλά και όταν δεν θα είναι «εξουσίες», θα υφίστανται στις συνέπειες των επιλογών τους;»

 

Share.