fbpx

Οι “γαλάζιοι” πληρώνουν τις παρενέργειες για τις ευθύνες του φονικού Σαϊτοπολέμου!

0

ΠΟΙΟΣ να το ’λεγε, ότι μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον 54χρονο, πατέρα δύο παιδιών, εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, στο φετινό Σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, θα  σημάδευε την προεκλογική περίοδο, κατά τρόπο, σχεδόν καταλυτικό!

Η ΦΟΝΙΚΗ σαΐτα, πυροδότησε κύκλο αντιπαράθεσης από τις πρώτες στιγμές, όπου μια άστοχη δήλωση του δημάρχου Παν. Νίκα, έβαλε φωτιά στα προεκλογικά τόπια!

ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ανακλήθηκε, τι και αν με το τραγικό γεγονός ασχολήθηκαν από την ηγεσία της ΝΔ και της κυβέρνησης, μέχρι τον τελευταίο υποψήφιο, δεν λέει να καταπέσει ο κουρνιαχτός για τις ευθύνες!

ΠΕΡΑΣΕ μια εβδομάδα και οι πάντες ερίζουν γύρω από τη «νομιμότητα» ενός εξόφθαλμα παράνομου και… εκρηκτικού εθίμου!

ΟΙ ΕΠΤΑ συλλήψεις και κρατήσεις (ενός δημοτικού συμβούλου και 6 σαϊτολόγων από το μπουλούκι του Αγίου Σίδερη), η προσαγωγή στο δικαστήριο,  οι αναβολές και οι δηλώσεις δικηγόρων και ορισμένων συλληφθέντων, δημιουργούν κρίσιμο τοπικό ζήτημα, που αναπότρεπτα επηρεάζει τον προεκλογικό αγώνα!

Η «Φ» και κυρίως η foninews.gr (λόγω των αργιών) από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων. Με ρεπορτάζ και αρθρογραφία κάλυψε όλες τις πτυχές της «πύρινης» αυτής υπόθεσης…

ΜΑΛΙΣΤΑ, πολλά ήταν τα ευμενή σχόλια αναγνωστών και διαδικτυακών φίλων, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτά, ούτε ευλογούμε τα γένια μας!

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ των ευθυνών είναι τεράστιο και πρέπει να λυθεί διά παντός από τη δικαιοσύνη! Αυτό είναι το πρώτο γιατί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και από τύχη δεν θρηνήσαμε μεγαλύτερη τραγωδία!

Η ΤΥΧΗ του εθίμου και οι κανόνες για την αναβίωσή του αποτελεί δευτερεύον γεγονός και σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο έχει, πρέπει τουλάχιστον να έχει, η Πολιτεία!

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ πρέπει, πλέον, να ερευνήσει όλες τις πτυχές του φονικού αυτού εθίμου και αναλόγως να επιμερίσει τις ευθύνες, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα, για την οποία Πολιτεία (δια της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας) και διοργανώτρια Δημοτική Αρχή, εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια!

ΚΑΙ ΜΙΑ που μιλάμε για Δημοτική Αρχή, ήδη έχει ξεσπάσει εμφύλια διαμάχη για τις ευθύνες και οι «σαϊτιές» του Νίκου Μπασακίδη απειλούν να τινάξουν τη «γαλάζια» εύθραυστη (έτσι κι αλλιώς) προεκλογική ισορροπία στον αέρα!

ΑΥΤΕΣ οι… «σαϊτιές» δεν αφήνουν ανεπηρέαστο και τον δήμαρχο Παν. Νίκα, που διεκδικεί την Περιφέρεια! Το  κλίμα είναι βαρύ, παρά τις διορθωτικές δηλώσεις και κινήσεις, ενώ η διαμάχη στις δημοτικές παρατάξεις των επιγόνων δημιουργούν πολιτική απορρύθμιση από την οποία τραυματίζεται βαριά η προεκλογική δραστηριότητα!

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση η πολιτική υποκρισία περισσεύει με εκείνους που χρόνια εμφανίζονταν ως στρατηλάτες με πρωταγωνιστικό ρόλο στον παράνομο σαϊτοπόλεμο, τώρα αποποιούνται κάθε ευθύνης, όπως και όλοι στο Δήμο και τη «Φάρις», λες και τελικά φταίει ο Χατζηπετρής…

ΟΣΟ και αν η πολιτική «σπέκουλα» για ένα έθιμο ΟΜΟΦΩΝΗΣ αποδοχής που όλοι γνώριζαν ότι δεν ήταν νόμιμο, είναι άχαρη υπόθεση, αποτελεί μια πραγματικότητα, την οποία, δυστυχώς, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αγνόησε προκλητικά!

ΤΩΡΑ καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο και πολιτικά όσοι εμφανίζονται συνεχιστές και διάδοχοι της Δημοτικής Αρχής, η οποία είναι διασπασμένη και πρωταγωνιστεί στην εμφύλια «γαλάζια» διαμάχη για τις ευθύνες!

ΕΥΘΥΝΕΣ που σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και πρέπει με γενναιότητα να αναληφθούν συλλογικά και να σταματήσει η (πολιτική) ανθρωποφαγία γιατί είναι και βάρβαρη και αποπροσανατολιστική!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Share.