fbpx

Η Μαρία Οικονομάκου απαντά ξεκάθαρα και δεσμεύεται για την καθημερινότητα στο Δήμο

0

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ κατά των ανθυποψηφίων της που δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση – πρόκλησή της να συζητήσουν δημόσια για το παρελθόν και να δεσμευτούν για το μέλλον, αλλά και κατά εκείνων που της έχουν επιτεθεί με ποικίλους τρόπους, απαντά σε δύο ερωτήματα της «Φ» ενόψει της κρίσιμης αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου.

  • Πώς κρίνετε την πορεία σας μέχρι σήμερα, προσωπικά αλλά και σαν συνδυασμός;

«Αν θυμάστε ήμουν η πρώτη η οποία εξήγγειλα την υποψηφιότητα μου, ως Δημάρχου Καλαμάτας και υπερηφανεύομαι να σας πω ότι η πορεία μου από τότε είναι απολύτως επιτυχημένη, όπως φαίνεται από την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου, αλλά και τα στελέχη του συνδυασμού μου. Και παρόλο που δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις, σας βεβαιώνω ότι είμαστε πιο δυνατοί από κάθε άλλη φορά, ακριβώς γιατί είμαστε ευθείς, έτοιμοι και απευθυνθήκαμε στους πολίτες μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Να σκεφθείτε ότι από την αρχή κιόλας της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μας, κάποιοι αμφισβητούσαν τη δυνατότητα μας να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, άρχισαν διαρροές αποτελεσμάτων δήθεν δημοσκοπήσεων, μετά ήρθαν δημοσιεύματα δήθεν συνεργασιών μας με ακραίους χώρους ενώ τελευταίως υφέρπει μια φημολογία περί δήθεν ελλείμματος τεχνοκρατικής γνώσης μας. Σε όλα αυτά απαντήσαμε με αποφασιστικό και καθαρό τρόπο. Με το πρόγραμμα μας και τις προτάσεις μας. Με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μας, που χαρακτηρίζονται από αξιοσύνη και αξιοπρέπεια. Εγώ προσωπικά, σαν επικεφαλής, αξίωσα να μου αποδοθεί αυτό που αντιστοιχεί στις σπουδές μου και την υπερδεκαετή ενασχόληση μου σε καίριους τομείς διοίκησης και ευθύνης του Δήμου, σύμφωνα με τα μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα που έχω πράξει. Την ερχόμενη Κυριακή διεκδικούμε την πρωτιά σαν συνδυασμός ευθύνης και προοπτικής. Μιας, όμως, και μιλάμε για τεχνοκρατική γνώση, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι κάλεσα τους συνυποψήφιους μου σε μία ανοιχτή δημόσια συζήτηση, πριν από τις εκλογές, για τα 4 μεγάλα ζητήματα της πόλης: τη διαχείριση των σκουπιδιών, την κατάσταση των δρόμων, τις υποδομές του Δήμου και το χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό. Τους πρότεινα να μιλήσουμε για το παρελθόν και να δεσμευτούμε για το μέλλον. Δεν πήρα καμία απάντηση. Ίσως γιατί άλλοι φοβούνται να μιλήσουν για το παρελθόν και άλλοι φοβούνται να δεσμευτούν για το μέλλον. Αυτά για να σταματήσει το παραμύθι για το ποιος απ’ όλους είναι περισσότερο καταρτισμένος στους κάθετους και οριζόντιους άξονες του δημοτικού προγραμματισμού».

  • Μπορείτε από το πρόγραμμα σας να μου αναφέρετε μερικές εξαγγελίες που θεωρείτε σημαντικές;

«Σκοπεύω σαν νέα Δήμαρχος, να λειτουργήσω με τελείως διαφορετικό δημοτικό πρότυπο. Πρώτη προτεραιότητα μου θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Από την ασφάλεια των δημοτικών δρόμων, την καθαριότητα, το φωτισμό, το παρκάρισμα, μέχρι τις φροντισμένες νησίδες, τα περιποιημένα παρτέρια, την διευκόλυνση του δημότη στις υπηρεσίας, την πρόσβαση του στην ίδια τη Δήμαρχο. Θεωρώ ότι είναι ντροπή για την πόλη, η κατάσταση που επικρατεί στην δημοτική οδοποιία. Και αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί σαν μέλος της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας. Ειλικρινά σας λέω ότι θα έχω πόλεμο με τον εργολάβο που θα τολμήσει να παραδώσει ελαττωματικό έργο. Με τον οποιοδήποτε ιδιώτη ζητήσει να κάνει παρέμβαση στο δρόμο και δεν τον αποκαταστήσει αμέσως και πλήρως. Με τα συνεργεία Οργανισμών που κάνουν εργασίες και δεν επαναφέρουν τα πράγματα όπως ήταν. Με τους εργαζομένους εκείνους που δεν θα εποπτεύουν και δεν θα ελέγχουν σωστά τα δημοτικά έργα. Η Δημοτική Αστυνομία με διευρυμένο ρόλο μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία θα είναι τα μάτια μου στους δρόμους, στα σοκάκια, στις γειτονιές, στις πλατείες όλου του Δήμου. Θα είμαι σκληρή και ανυποχώρητη σε εκείνους που κλείνουν ράμπες ΑΜΕΑ, διαβάσεις τυφλών, χώρους παρκινγκ αναπήρων. Έχω δεσμευθεί για μειώσεις δημοτικών τελών, αρχίζοντας από τα τέλη κοιμητηρίων. Δημόσια ανακοίνωσα ότι δεν θα εισπράττω το μισθό μου. Αυτές είναι προσωπικές μου δεσμεύσεις και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα».

Share.