fbpx

Οι περίεργες σχέσεις ανάμεσα στην «Ελευθερία» Καλαμάτας και τον Παναγιώτη Νίκα!

0

ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ , ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ… ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ -ΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΟΣΟ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΤΙ η «Ελευθερία» Καλαμάτας είναι  με φανατισμό απέναντι στον Πέτρο Τατούλη δεν είναι μια καινοφανής είδηση. Δεκάδες πρωτοσέλιδα με τίτλους που υπερέβησαν την δημοσιογραφική δεοντολογία, άρθρα σε καθημερινή βάση την τελευταία οκταετία που επιχειρούν να αποδομήσουν τα έργα και τις ημέρες του στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εκατοντάδες απόπειρες “δολοφονίας χαρακτήρα” του Πελοποννήσιου πολιτικού, αποκάλυψη ειδήσεων με “οσμές σκανδάλου” και άλλα πολλά, έχουν οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια, με τελευταία πράξη την αθώωση του Τατούλη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά από μηνύσεις του εκδότη της “Ελευθερίας” για μη ισότιμη κατανομή της διαφημιστικής πίτας. Μάλιστα, το μειδίαμα ορισμένων είχε προκαλέσει η αντίδραση του εκδότη στο άκουσμα της απόφασης , όταν, κουνώντας τους ώμους, είπε “αν τον θέλουν οι πελοποννήσιοι , τι να κάνω κι εγώ;”.

Οτι η «Ελευθερία» Καλαμάτας, όμως θα ήταν με τόσο φανατισμό υπέρμαχη της υποψηφιότητας του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας για την περιφέρεια Πελοποννήσου, κανείς δεν το υποψιαζόταν. Κι αυτό διότι, οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν κλονιστεί στο παρελθόν και επισφραγιστεί με καταδικαστικές αποφάσεις. Ποιος δεν θυμάται στην Καλαμάτα ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στο φύλλο της 1-12-2007 φιλοξενούσε πηχαίο τίτλο: «Χρήματα των πυρόπληκτων θα τσέπωνε ο Νίκας και η παρέα του»  και από κάτω «Έβαλαν χέρι σε δωρεές για να πάρουν τον μισθό τους»; Και μετά από δύο ημέρες, και αφού έδωσε εξηγήσεις ο Παναγιώτης Νίκας και δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο: «Νέος Νόμος δίνει και τους δύο μισθούς σε αιρετά στελέχη δήμων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Γι’ αυτό θέλατε τα…δανεικά από τις δωρεές των πυροπλήκτων κ. Δήμαρχε;».

Ο Παναγιώτης Νίκας με αγωγή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας δικαιώθηκε, ενώ η δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον εκδότη της εφημερίδας. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της “Φωνής” αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή , αν και εκτελεστή, παραμένει για χρόνια στο συρτάρι του δημάρχου και με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο πλευρές ακροβατούν σε μια περίεργη ισορροπία αμοιβαίου μίσους και φόβου. Μιας εξάρτησης με πολλα υπονοούμενα και αστερίσκους.

Ότι η «Ελευθερία» Καλαμάτας θα επέλεγε να δημοσιεύσει, και μάλιστα κατά παραγγελία της(!) μια δημοσκόπηση, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές,  υπό τον βαρύ τίτλο “Μπροστά ο Νίκας και τελικά Νικητής”, την ίδια στιγμή που οι μεταξύ τους διαφορές στον Α΄ Γύρο δεν υπερβαίνουν τις 2 μονάδες και τις 2,1 στον Β΄ Γύρο, και η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα βάζει τις 3 μονάδες στο όριο του στατιστικού λάθους , με μερικές δεκάδες χιλιάδες αναποφάσιστους , χωρίς να κάνει την δέουσα αναγωγή στην δεύτερη Κυριακή, αποτελεί ωστόσο γρίφο. Διότι η εμμονή, η πολιτική κατεύθυνση, η πολιτική προτίμηση ίσως να είναι στοιχεία θεμιτά και αποδεκτά στον δημόσιο διάλογο και τη δημοσιογραφική γνώμη. Η εξόφθαλμη όμως διαστρέβλωση μιας πραγματικότητας (για να μην μιλήσουμε για την φερεγγυότητα μιας δημοσκοπικής εταιρείας η οποία δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο των εταιρειών του κλάδου), που αργά ή γρήγορα μπορεί να αποδομηθεί στην πράξη (δηλαδή στην κάλπη), πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος ενός εντύπου, δεν μπορεί να ερμηνευθεί με όρους κανονικότητας.

Εμείς θα βάζαμε τον τίτλο “Περιέργες σχέσεις στο τελευταίο τους μονόπρακτο”. Τα συμπεράσματα στους πολίτες…

Το πρωτοσέλιδο της «Ελευθερίας», Σάββατο 18 Μαΐου, για να μην το ξεχάσετε…  Κυριακή κοντή γιορτή για την επιβεβαίωση ή διάψευση της «προφητείας», με την οποία πολλοί εμηδίασαν απ’ όλες τις περιφερειακές παρατάξεις…

Share.