fbpx

Η θερινή μουσική εκδήλωση της «Αρμονίας» την Πέμπτη το βράδυ στο Κάστρο

0

αρμονια αφισαΜΙΑ ημέρα αργότερα, ελέω καιρού «Αντίνοου» που αναμένεται να «χτυπήσει» και τη Πελοπόννησο, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη καλοκαιρινή της εκδήλωση της «Αρμονίας – Ένωση Φιλών Μουσικής Καλαμάτας» με αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας υπό το φως της πανσελήνου «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές»!

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» συνδιοργανώνει τη μουσική αυτή εκδήλωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και την «ΦΑΡΙΣ», με σκοπό να στηρίξει το έργο του ΣΥΦΑμεΑ, διαθέτοντας μέρος των εσόδων της εκδήλωσης.

Χθες, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συλλόγου «Αρμονία» όπου η πρόεδρος Αρετή Κορακοβούνη προσκάλεσε όλο τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια και να παρακολουθήσει την όμορφη αυτή μουσική εκδήλωση:

«Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας σας καλωσορίζει για άλλη μία χρονιά στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού με τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και συνεχίζουμε να τα απολαμβάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι η ποιοτική μουσική αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας, συντροφικότητας και ευαισθησίας.

Μαζί μας για πρώτη φορά θα εμφανιστεί το νέο τμήμα της χορωδίας μας, η “Νεανική Αρμονία”, που ξεκίνησε πριν από 6 περίπου μήνες. Είναι η πρώτη εμφάνιση των παιδιών μας. Η «Νεανική Αρμονία» βρίσκεται υπό την διδασκαλία της Πηνελόπης Μακροπούλου και της Σοφίας Τσόνγκα.

Τα τραγούδια που θα μπούμε όλοι είναι του συνθέτη Μίμη Πλέσσα και αφορούν ακούσματα που γνωρίζουμε και αγαπάμε.»

Κλείνοντας είπε: «Η εκδήλωση μας ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17 Ιουλίου, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών τη μεταφέρουμε την Πέμπτη 18/7, στον ίδιο χώρο, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας στις 9:00 το βράδυ. Θα πλαισιωθεί εκτός από τη μουσική που θα τραγουδήσουν τα μέλη της χορωδίας μας και της νεανικής χορωδίας και από χορευτικά, από την Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», σε διδασκαλία Κατερίνας και Αμαλίας Αγγελοπούλου.

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε σε μία όμορφη βραδιά κάτω από την πανσέληνο.»

Η γενική είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ και μέρος των εσόδων και συγκεκριμένα 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο, θα διατεθούν για την εκπλήρωση αναγκών του  Συλλόγου ΣΥΦΑμεΑ, ο εκπρόσωπος του οποίου, Νίκος Καραγιαννίδης επισήμανε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» για την απόφασή τους, μέρος των εσόδων να διατεθούν στο Σύλλογο ΣΥΦΑμεΑ, για την ενίσχυση του έργου του. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για εμάς, διότι και το έργο του συλλόγου γίνεται ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία αλλά και το οικονομικό όφελος ενισχύει την απόδοση των σκοπών του.

Ήδη φέτος ο σύλλογος διανύει το 13ο έτος διεκδίκησης ίσων ευκαιριών για την κατάρτιση, την κοινωνική ένταξη και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Όλα αυτά θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν χωρίς την ενεργοποίηση μιας δυνατής ομάδας εθελοντών, οι οποίοι καθιστούν τη δράση του συλλόγου πολύπλευρη και αποτελεσματική.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους φίλους να υποστηρίξουν τη μουσική εκδήλωση με την παρουσία τους ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια της «Αρμονίας». Ευχόμαστε μέσα από αυτή τη μουσική βραδιά ο κόσμος να διασκεδάσει και συγχρόνως να προσφέρει την αγάπη του.»

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Μιχάλης Γαργαλιώνης.

Τραγουδούν Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου, Γιώργος Κολοκάθης, Χρήστος Αρχοντής και Χρήστος Κωνσταντόπουλος. Στο πιάνο η Σόφη Τσόγκα, στο μπουζούκι ο Πέτρος Ντέρης και στο μπάσο ο Γιώργος Γεωργαντάς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικά η Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», ενώ την πρώτη της εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί η «Νεανική Αρμονία», που αριθμεί μόλις 6 μήνες ζωής, υπό την διεύθυνση της Πηνελόπης Μακροπούλου.

  • Εισιτήρια διατίθενται από το κατάστημα του Χάρη Κριτσωτάκη (Αναγνωσταρά 59) και από το ιατρείο της Αρετής Κορακοβούνης (Αντωνοπούλου 4) ενώ δεν υπάρχουν και στην είσοδο, στο Κάστρο, ανήμερα της εκδήλωσης.

Σίσσυ Τριάντου

Share.