fbpx

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουντρούκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στόχος η προέλκυση επενδύσεων με πρόγραμμα βγαλμένο… από την κοινωνία!

0

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

mpountroukas-1

 ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ επενδύσεων, θέτει ως βασική προτεραιότητα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από τη Μεσσηνία, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Πελοποννησιακή Συμμαχία», θα καταρτιστεί αφού πρώτα, έχει αφουγκραστεί και καταγράψει, τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. «Αποφασίσαμε να εμπλακούμε, γιατί πιστεύουμε πως αν υπάρξει κάποια ανάπτυξη, θα προκύψει μόνο μέσα από την Περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Μπουντρούκας από την Καλαμάτα, χαρακτηρίζοντας την Περιφέρεια, ως το βασικό εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει τα δεδομένα, για την προσέλκυση των απαραίτητων επενδύσεων για τον τόπο μας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δεν βλέπουμε την αυτοδιοίκηση σαν επάγγελμα και η πολιτική σημαίνει προσφορά στον τόπο μας και  το έχουμε αποδείξει με την εθελοντική και μακρά μας πορεία, στα επιμελητηριακά δρώμενα της Αρκαδίας», ανέφερε ο Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος καυτηρίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια, η οποία όπως τόνισε, δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει τα απίστευτα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. «Δυστυχώς, οι πολιτικοί που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, δεν έχουν φροντίσει να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο βαθμό που τους πρέπει. Ακούμε πολλές εξαγγελίες και πάρα πολλές υποσχέσεις και βλέπουμε λίγες υλοποιήσεις. Γι’ αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να λάβουμε αυτήν την κίνηση. Είμαστε πρακτικοί άνθρωποι και ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά», δήλωσε και αναφερόμενος στο όραμά του, επανήλθε στα των επενδύσεων, ενώ στάθηκε σε μερικά από τα σημεία – κλειδιά, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Δυστυχώς, βλέπουμε νέους, μορφωμένους ανθρώπους, να φεύγουν από τη χώρα, επειδή δε γίνονται επενδύσεις. Τα προϊόντα μας, έχουν απαξιωθεί, καθώς δεν τους προσδίδεται ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία, ενώ δεν λαμβάνονται αποφάσεις προς όφελος των πολιτών. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρόβλεψη από την Περιφέρεια , να συνδεθούν όλες οι πόλεις με το φυσικό αέριο, το οποίο μειώνει και το κόστος κατά 50%», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο, τονίζοντας πως πρέπει να αναπτυχθεί, δεδομένου ό,τι όπου αναπτύσσονται αεροδρόμια, ο τουρισμός αυξάνεται κατά 50%.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΑ – ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουντρούκας, ο συνδυασμός του οποίου στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, μίλησε για όσα συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο ενόψει εκλογών στην Περιφέρεια και ειδικά, για την κόντρα Τατούλη – Νίκα. «Είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση, κοκορομαχίες που το μόνο που κάνουν, είναι να βλάπτουν τους πολίτες! Εμείς, θα πορευτούμε με πολιτικό πολιτισμό. Κατεβαίνουμε και διεκδικούμε την Περιφέρεια, αυτόνομοι, χωρίς να εμπλεκόμεθα σε όλα αυτά και πιστεύω πως ο λαός, πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να ψηφίσει αυτούς που

θα κάνουν τη… δουλειά και θα την κάνουν αυτόνομα», ανέφερε, σημειώνοντας πως μετά τις εκλογές, αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις, μπορεί να συζητήσει το ενδεχόμενος συνεργασιών. «Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή έχει ολοκληρώσει  τον κύκλο της, έχει μετρήσιμα αποτελέσματα, που δεν πιστεύουμε πως είναι ικανοποιητικά. Εμείς προερχόμαστε από τις δυνάμεις της αγοράς και είναι η πρώτη τέτοια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια. Η στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής ήρθε στην πορεία και θεωρούμε ότι μας βοηθάει», δήλωσε ο κ. Μπουντρούκας, ο οποίος σχολίασε και τη μη παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών που έχουν ανακοινωθεί από το Κίνημα. «Υπάρχει κινητικότητα. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι εργάσιμη ώρα και μέρα», με τον Αντώνη Τσώνη να συμπληρώνει πως «ο ένας από τους τρεις είναι εδώ, ο άλλος στην Αθήνα και ο κ. Γερονικολός έχει ένα εργοστάσιο να διαχειριστεί και τις επιχειρήσεις του, είναι εργάσιμη ημέρα, μην το ξεχνάτε», ανέφερε, ενώ παρόντες, ήταν επίσης ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην αντινομάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης  Τάσος Αποστολόπουλος, καθώς και οι: Τσώνης, Ανδριανόπουλος, Στραβόλαιμος και Τσαπόγας. Καταληκτικά, ο Γιάννης Μπουντρούκας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Μεσσηνία στη μάχη που θα δοθεί, καθώς όπως είπε, θα είναι η ναυαρχίδα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Share.