fbpx

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η 5η «Αιμοδοσία Αγάπης» Cosmos!

0

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Το ηχηρό μήνυμα της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο και της ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συνεχίζεται και μεταδίδεται κι αρκεί μόνον μια πρωτοβουλία! Την οποία έλαβε για πέμπτη φορά ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS, και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας), διοργάνωσαν εντός του εμπορικού καταστήματος στην Ιατροπούλου 20 και Πλατεία Βασ. Γεωργίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία.

AIMODOSIA-COSMOS-4

Συνδιοργανωτής ήταν η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στη διαδικασία παρόν ήταν ο Ιατρός Διευθυντής τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Σταύρος Τσιμικλής, η Επιμελήτρια Α’ Αγγελική Καπόγλη και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ»

Στην εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχε πλήθος κόσμου και σημασία δεν έχει πόσες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν αλλά η ίδια η συμμετοχή, που φανερώνει πως η φιλαλληλία και τα αλτρουιστικά κοινωνικά συναισθήματα παραμένουν έμφυτα θεμέλια του ανθρώπου.

AIMODOSIA-COSMOS-2Αυτό απέδειξε η συμμετοχή στην 5η «Αιμοδοσία Αγάπης», όπως μας είπε ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός, εκ μέρους των καταστημάτων Cosmos, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του από την συμμετοχή σε μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία: «Είναι χαρά μας καθώς πρόκειται για την 5η αιμοδοσία. Όταν πρωτοξεκινήσαμε υποσχέθηκε ότι θα γίνει θεσμός. Το τηρούμε! Ο κόσμος ανταποκρίνεται το στηρίζει. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι κάθε φορά, σε κάθε αιμοδοσία βλέπουμε καινούργιο κόσμο που σημαίνει ότι αυτό δουλεύει. Σημασία δεν έχει να καταμετρούμε κάθε φορά αν δώσαμε δέκα περισσότερες ή λιγότερες φιάλες, αλλά το γεγονός ότι όλο αυτό το πράγμα δύναται να δημιουργεί μια νέα γενιά εθελοντών. ούτως ώστε κάθε φορά να μεταφέρεται το μήνυμα και να διογκώνεται! »

AIMODOSIA-COSMOS-3

  • Ο Παύλος Χριστόπουλος, ιδιοκτήτης των αρτοποιείων-ζαχαροπλαστείων «Εργαστήρι Χριστόπουλος» ήταν παρών και στήριξε την εκδήλωση προσφέροντας μπάρες ενέργειας σε όλους τους αιμοδότες, όντας κι αυτός ένας απ’ αυτούς: «Έχουμε έρθει να υποστηρίξουμε χωρίς να δώσουμε τίποτα αλλά δίνοντας τα πάντα! Γίνεται τρόπος ζωής η αιμοδοσία, είναι κάτι που κάνει καλό στην υγεία μας. προσπαθούμε να γίνει συνείδηση. Μέσα από τέτοιες ενέργειες όπως αυτή του Κώστα Βλαχονικολού που γίνονται μέσα σε καταστήματα, θέλουμε να δείξουμε ότι είναι κάτι πολύ απλό και καθημερινό! Προσωπικά πριν πάω στο κατάστημά πέρασα για 10 λεπτά να δώσω αίμα και μετά θα συνεχίσω τις δραστηριότητες μου κανονικά! Είναι 10 λεπτά από το χρόνο μας και πρέπει να γίνει μια ρουτίνα μας όπως ο καφές, το μπάνιο, η τηλεόραση, ο υπολογιστής!»
  • Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Δήμητρα Ψαρούλη συνεχάρη τους διοργανωτές για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας και ιδιαίτερα το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή την σπουδαία, πολύ σημαντική και ανθρώπινη εκδήλωση. Πρέπει να γίνει σε όλους μας στάση και τρόπος ζωής η αιμοδοσία. Είναι αλήθεια ότι μέσα στην καθημερινότητα της ζωής μας προσπερνάει αυτό και δεν στεκόμαστε σε αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος, αλλά εμείς στον Ερυθρό Σταυρό είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε αυτές τις πολύτιμες εθελόντριες, που πάντα προβάλουν μέσα από το έργο που κάνει ο Ε.Ε. την αξία και την ιδέα της αιμοδοσίας σαν στάση ζωής για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Πρέπει να συγχαρούμε τα καταστήματα Cosmos στην Καλαμάτα που κάθε χρόνο διοργανώνουν αυτή τη σημαντική τη σημαντική αιμοδοσία, και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και τα στελέχη του Νοσοκομείου και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.»

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και μετά από ολιγόωρη διακοπή κατά τις μεσημβρινές ώρες οπότε οι συγκεντρωμένες φιάλες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για επεξεργασία, ολοκληρώθηκε στις 8:30 το βράδυ οπότε και επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία.AIMODOSIA-COSMOS-5

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες το cafe Deli έστυψε φρέσκους χυμούς, το Εργαστήρι Χριστόπουλος προσέφερε μπάρες ενέργειας και το καφέ-μπαρ PLATEA κρύα αλμυρά μπριός! Στο τέλος της ημέρας όντας ικανοποιημένοι για μια ακόμη πράξη αγάπης που βρήκε πολλούς συμπαραστάτες, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη φορά…

Σ. Τριάντου

Share.