fbpx

Ηχηρό μήνυμα Χρυσοστόμου και κόντρα Νίκα – Τατούλη για το χαρακτήρα το λιμανιού της Καλαμάτας! 

0

ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ…

ΜΕ την καθιερωμένη επισημότητα η Μεσσηνία, τίμησε τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, με το επίκεντρο του εορτασμού να είναι για μια ακόμη χρονιά, η πόλη της Καλαμάτας. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Αναλήψεως του Χριστού, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, τέλεσε τον Καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι, στέλνοντας το δικό του, ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

“Εύχομαι το Φως το οποίο φανερώθηκε μέσα από την μεγάλη γιορτή ,να αποτελέσει φως ελπίδας για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας, αφού βρισκόμαστε σε μια μεγάλη περίοδο ανακατατάξεων και αναθεωρήσεων και θα πρέπει να μην χάνει κανένας μας την ελπίδα του. Μέσα σε πνεύμα ενότητας και κοινωνικής συνοχής, να αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα προβλήματα τα οποία θα είναι απαιτητικά ως προς τις θυσίες, τις υποχωρήσεις και όσα θα πρέπει να προσφέρει ο καθένας από εμάς”, σημείωσε ο κ.κ. Χρυσόστομος, καλώντας όλους, να παραμείνουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους και φέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, θυμίζοντάς μας… το παρελθόν. “Πρέπει να μείνουμε ανυποχώρητοι στις αρχές, στους όρους και τις προϋποθέσεις, τις οποίες έχει θέσει η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Ένας πολιτισμός ο οποίος χαρακτηρίζει και στηρίζει αυτό που σήμερα ονομάζουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και δεν είναι μόνο ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων, αλλά ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, έτσι όπως δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε μέσα στην ιστορία μας, στους αγώνες των προγόνων μας και τις θυσίες όλων των Ελλήνων κάθε εποχής και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε”, ανέφερε με νόημα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, που συνέχισε στην ίδια κατεύθυνση. “Μόνο όταν θα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στη  ιστορία, θα αντλούμε δύναμη από τον πολιτισμό μας, θα μπορέσουμε σαν Έθνος και σα γένος των Ελλήνων να κινηθούμε με βεβαιότητα και με έντονη την ελπίδα προς το μέλλον,  αντλώντας δύναμη και Φως από την ίδια την πίστη μας, την Ορθοδοξία μας, αντλώντας δύναμη και ενίσχυση από το Φως της σπουδαίας αυτής ημέρας, που είναι φως που φωτίζει, αγιάζει, θερμαίνει  και δίνει δύναμη στον κάθε άνθρωπο και  το κουράγιο, να μπορέσει να διανύσει και ολοκληρώσει αυτόν τον ανάντη δρόμο”, τόνισε ο μητροπολίτης, ο οποίος ευλόγησε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, στην εκδήλωση του οποίου οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν έκαναν τις δικές τους δηλώσεις, χρωματισμένες… με κάτι από τις εκλογές που πλησιάζουν.

Πριν όμως από τις δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και ανέδειξαν σε… προεκλογική, μια ακόμη σημαντική εκδήλωση, αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές περιοχές του νομού, όπως και την Καλαμάτα, αρκετοί τολμηροί κολυμβητές, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αγόρια κυρίως αλλά και κορίτσια, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Στο λιμάνι της Καλαμάτας, τυχερός στάθηκε ο 13χρονος μαθητής του Γυμνασίου Παραλία, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, ο οποίος έχει ξαναπέσει στο λιμάνι για την ευλογία κυρίως, τηρώντας το έθιμο και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία, τύχη και πίστη.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΑ – ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Αυτή τη φορά, στο πεδίο της προεκλογικής… κόντρας, έπεσε ο χαρακτήρας του λιμανιού της Καλαμάτας, με τον δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη, να αναφέρεται στην άψογη συνεργασία Δήμου και Λιμεναρχείου και να επισημαίνει πως ο Δήμος, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει καμία αντίρρηση για την ανάπτυξη του λιμανιού, με χαρακτήρα κυρίως τουριστικό, μέσα από ιδιωτικά κεφάλαια.
Αυτό, το άκουσε προσεκτικά και δεν το άφησε να πέσει… κάτω ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκανε λόγο για κατακερματισμό των φορέων διαχείρισης των λιμανιών και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ο οποίος πρέπει να σταματήσει και να αντικατασταθεί από ένα περιφερειακό. Όπως είπε ο κ. Τατούλης, τα λιμάνια μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και γι’ αυτό κατέκρινε αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες που υποβαθμίζουν τον εμπορικό και μεταφορικό χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας για χάρη της υποστήριξης του τουριστικού του χαρακτήρα, σερβίροντας το κερασάκι στην τούρτα, μιλώντας κατά των ιδιωτικοποιήσεων των υποδομών. Ο κ. Νίκας, πέραν των αναφορών του στο λιμάνι, στάθηκε και στο γενικότερο πολιτικό σύστημα, ευχόμενος αυτή, να είναι αυτή μια χρονιά φωτισμού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων. “Της Μακεδονίας, τα ζητήματα του Αιγαίου και των Βορειοηπειρωτών. Να είναι χρονιά σύνεσης και σώφρων αποφάσεων στα μεγάλα ζητήματα και κυρίως τα οικονομικά. Καλό φωτισμό σε όλους και κυρίως στην πολιτική ηγεσία”, δήλωσε ο κ. Νίκας, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκτός από πολλούς αυτοδιοικητικούς και υποψηφίους, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη  και Πέτρος Κωνσταντινέας  και ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Κουκούτσης.

Share.