fbpx

Ιδια πρόσωπα, ίδια γραμμή για το ΚΚΕ στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης!

0

ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ υποψηφίους ρίχνονται στη μάχη των εκλογών τα στελέχη του ΚΚΕ, που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεχίζουν με τον Νίκο Γόντικα και στο Δήμο Καλαμάτας, με τον Δημήτρη Οικονομάκο, δίνοντας εμφανώς, πολιτικά χαρακτηριστικά, στις αναμετρήσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Τους υποψηφίους, παρουσίασε χθες στο παλιό δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος, Θοδωρής Μπολέτης, ο οποίος επεσήμανε πως το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα, που μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και  τους κτηνοτρόφους σε όλη τη Μεσσηνία. «Το ΚΚΕ, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια τον έβαλαν να πληρώσει τα «σπασμένα» της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το «φαγοπότι» της ανάκαμψης του κεφαλαίου. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του, είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές προς όφελός του», δήλωσε ο κ. Μπολέτης, τονίζοντας πως αυτή, είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού, για να δυναμώσει η φωνή του και η ελπίδα του. «Μόνο έτσι, θα δυναμώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Μπολέτης, ο οποίος ανέφερε πως στις Περιφέρειες και τους Δήμους, συγκρούονται δύο γραμμές. «Σε αυτήν τη μάχη, μπορούμε να συναντηθούμε με περισσότερους μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί το Μάη και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ, στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους», δήλωσε ο γραμματέας Θοδωρής Μπολέτης, ενώ στους στόχους τους εν συντομία, αναφέρθηκαν τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος.

ΒΟΛΕΣ ΓΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟNOMΑΚΟΥ ΚΑΤΑ… ΠΑΝΤΩΝ

«Δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε η λαϊκή εργατική αντιπολίτευση και δε θα υπήρχε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που δε θα το φέρναμε προς συζήτηση για να ληφθούν αποφάσεις, όπως επίσης, ότι θα αποκαλύπταμε τα πάντα και  όλοι παραδέχονται πως μόνο εμείς, κάναμε πραγματική αντιπολίτευση», ανέφερε με τη σειρά του ο Νίκος Γόντικας, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα, τη δακοκτονία, την κουνοποκτονία και την μεταφορά μαθητών, ενώ για μια ακόμη φορά άσκησε κριτική στον Πέτρο Τατούλη. «Δεν φοράμε κουστουμάκι, άχρωμου, άοσμου και ανεξάρτητου, σαν αυτά που κάνει ο κ. Τατούλης ή σαν αυτά που θα δούμε σε μια σειρά Δήμους με δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια. Με την πείρα που αποκτήσαμε και τη δύναμη του λαού, θα συνεχίσουμε», ανέφερε και στην ίδια κατεύθυνση, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Οικονομάκου. «Ήμασταν αποφασιστικοί με σημαντική συμβολή σε παρεμβάσεις και μέτρα. Ήμασταν η μόνη ουσιαστικά, αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή, ειδικά σε θέματα όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και η γενικότερη θωράκιση των Δήμων, αλλά και η Παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Οι δημότες να θυμούνται πως είχαμε ιδιωτικοποιήσεις, καθόλου μειώσεις, αλλά αυξήσεις και δεν πρέπει να παρασυρθούν από δήθεν άφθαρτους, καινούριους ή παλιούς ανεξάρτητους υποψήφιους», δήλωσε ο κ. Οικονομάκος, ο οποίος καταδίκασε την υποψηφιότητα Κουκούτση, χαρακτηρίζοντάς τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητο πια, υπόδικο, ναζιστή.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  • Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι και πάλι, ο Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.
  • Για τον Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι  ο Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου και δημοτικός σύμβουλος από το 2015.
  • Για τον Δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.
  • Για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, υποψήφια δήμαρχος θα είναι η Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος γιατρός, δημοτική σύμβουλος από το 2010.
  • Για τον Δήμο Τριφυλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.
  • Για τον Δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Ρεϊτζόπουλος Κώστας, 32 ετών, Κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014 και
  • για τον Δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014.
Share.