fbpx

Και επίσημα η ένταξη του Αριστόδημου στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης!!!

0

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019 Ο ΑΣΜ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Σπουδαία εξέλιξη για τον «Αριστόδημο»… ένας πραγματικός χριστουγεννιάτικος «μποναμάς»! Στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (Ε.Λ.Ο.Π.) εντάσσεται πλέον ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας Αριστόδημος, ο οποίος τη νέα χρονιά θα γιορτάσει μόλις τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του!

Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια η διοίκηση, του μοναδικού μεσσηνιακού συλλόγου που διδάσκει το άθλημα της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το άθλημα της Πάλης, έχει κατορθώσει να βάλει την περιοχή μας στον αθλητικό χάρτη διοργανώνοντας επιτυχώς όχι ένα αλλά δυο αναπτυξιακά τουρνουά. Οι προσπάθειες των δυο τελευταίων ετών έφεραν αποτέλεσμα μαζί με την προσοχή και την εκτίμηση της ΕΛΟΠ, η οποία επέλεξε τον σύλλογό για το επίσημο καλεντάρι της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), όντας πια στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμά της, θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μάιου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης, το Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης αγοριών και κοριτσιών «Τουρνουά Πάλης Πελοποννήσου».

toyrnoya-palhs-peloponnhsoy-afisa

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γεωργόπουλος μας εξηγεί τι σημαίνει η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας για την Πάλη και τον Αριστόδημο:

«Για το άθλημα της Πάλης, η κίνηση της Ομοσπονδίας από Διασυλλογικό Τουρνουά Πάλης, να το ανάγει σε «Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πάλης» με ελεύθερη συμμετοχή συλλόγων και αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, υπό την σκέπη της και με συν διοργανωτές τον Δήμο Μεσσήνης και τον Α.Σ.Μ. Αριστόδημο, σημαίνει ανάπτυξη σε τόπους άγνωστους για αυτήν όπου με την αναβάθμιση του χαρακτήρα της διοργάνωσης, εδραιώνεται στην περιοχή και στην συνείδηση του αθλητικού δυναμικού του νομού μας.

Για τους παλαιστές/τριες, σημαίνει νέες εμπειρίες – νέοι αθλητές – δύο αγώνες το λιγότερο για τον κάθε αθλητή – την ευκαιρία να αγωνιστεί και στα δύο στύλ Πάλης αλλά και μια ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τους πιθανούς τους αντιπάλους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα! Εννοείτε πως όλοι θα βραβευθούν .

Για τους δημότες, η επισημοποίηση αυτή σημαίνει ότι, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός «κατοχυρώνεται» στον Δήμο Μεσσήνης και θα διοργανώνεται πλέον, επίσημα και σε ετήσια βάση, στη δημοτική ενότητα Μεσσήνης, με πλήθος αθλητών, προπονητών και παραγόντων να επισκέπτονται την πόλη μας. Ο όρος του αθλητικού τουρισμού στην πράξη!.

Για το φίλαθλο κοινό, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνει θεαματικές αναμετρήσεις από ταλαντούχους Έλληνες αθλητές, που διαπρέπουν σε Ελλάδα και στο εξωτερικό! Το άθλημα της Πάλης κερδίζει το ενδιαφέρων των Μεσσηνίων χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί απλά μια υποχρέωση-δικαίωση, καθώς είναι αυτοί που με αγάπη, πίστεψαν και ενισχύουν με κάθε μέσο το άθλημα της Πάλης και τους παλαιστές του δήμου μας! Ο θεσμός αυτού του τουρνουά δίνει το κύρος και την αναγνωσιμότητα του δήμου μας σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη κληρονομιά που θα αφήσει ο σύλλογός στο δήμο μας.

Για τον Α.Σ.Μ.ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟ, αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω από ικανοποίηση ενός στόχου… Είναι δικαίωση για τον αγώνα που δίνουμε να διαδώσουμε το άθλημα σε όλο το νομό και να φέρουμε τους νέους μας ποιο κοντά στον αθλητισμό.

Η κίνηση αυτή της ΕΛ.Ο.Π. δείχνει δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως η ανιδιοτελή , εθελοντική και με πολύ αγάπη και κόπο προσπάθεια του συλλόγου μας δίνει καρπούς , επιβραβεύεται και παίρνει σάρκα και οστά, αφήνοντας μια μεγάλη αθλητική παρακαταθήκη στη Μεσσήνη και στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

Το δεύτερο είναι πώς υπάρχει ομοσπονδία που ¨λειτουργεί¨, βλέπει, κρίνει, αξιολογεί και «παλεύει» πραγματικά να ξαναβάλει το άθλημα στη θέση που του αξίζει. Σε αυτόν τον αγώνα του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π., θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι!

Πλέον δεν θα μιλάμε για ένα Διασυλλογικό Τουρνουά , αλλά για ένα επίσημο Πανελλήνιο Αναπτυξιακό-Παιδικό Πρωτάθλημα αναγνωρισμένο και βαθμολογούμενο από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης!

Όπως θα διαπιστώσατε και οι ίδιοι στο τελευταίο Παμπελοπονησιακό τουρνουά, αλλά και στις άλλες αθλητικές διοργανώσεις, ο Αριστόδημος εδραιώνεται στο χώρο της Πάλης πανελλαδικά, αλλά αναγνωρίζετε και στο νομό Μεσσηνίας ως ένας δυναμικός αθλητικός σύλλογος που έφερε και προωθεί την πάλη.

Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του ΔΣ και του προπονητή μας, αλλά και στην ομαλή και άψογη συνεργασία μας. Στα πλαίσια αυτά ένα από τα πιο επιτυχημένα και μεγαλύτερα σε συμμετοχή τουρνουά της σεζόν που πέρασε, ήταν το Τουρνουά Πάλης Πελοποννήσου, που είχε τη συμμετοχή 16 συλλόγων από τη Νότια Ελλάδα και πάνω από 300 νέους αθλητές και προπονητές. Εκτίμησή μας είναι ότι, αυτή η γιορτή της Πάλης είναι αναγκαία να γίνεται κάθε χρόνο ως θεσμός, δίνοντας κυρίως στη Νότια Πελοπόννησο την ευκαιρία ανάπτυξης του αθλήματος. Όσον αφορά στο νομό μας, που πριν την έλευση του Αριστόδημου το άθλημα της Πάλης ήταν άγνωστο, θα δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και να το διαδώσουν με τον καλύτερο τρόπο στην περιοχή μας.

Έχοντας παρακαταθήκη τα πιο πάνω με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια μάθαμε πως η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), έχει εντάξει στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμά της το Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης αγοριών και κοριτσιών «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που θα διεξαχθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του στο επίσημο καλεντάρι των αγώνων της Ομοσπονδίας να είναι για της 18 Μαΐου 2019 και ημέρα Σάββατο!

Ο Αριστόδημος δημιούργησε αυτό το τουρνουά θέλοντας να δώσει ώθηση και κίνητρα στους νέους αθλητές, ώστε να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία και παραστάσεις, να επιβραβευτούν και να παραμείνουν στο άθλημα της Πάλης.

Η διοίκηση έχει σκοπό να καθιερωθεί το άθλημα της Πάλης στη Μεσσηνία και στην προσπάθειά μας αυτή εκτός του τουρνουά, έχουμε στα άμεσα σχέδιά μας να αποκτήσουμε νέο δικό μας χώρο και σταδιακά να αναπτυχθούμε στους γύρω δήμους (Πύλου- Καλαμάτας) προσλαμβάνοντας 2 νέους προπονητές που θα συμπληρώνουν το έργο του κ. Ευθυμιάδη Γιώργου.

Στην προσπάθεια της ομοσπονδίας για ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος, είμαστε αρωγοί και την στηρίζουμε έμπρακτα.

Πλέον δεν θα μιλάμε για ένα Διασυλλογικό Τουρνουά , αλλά για ένα επίσημο Πανελλήνιο Αναπτυξιακό-Παιδικό Πρωτάθλημα αναγνωρισμένο και βαθμολογούμενο από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης!

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου τόσο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π.,, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μάχονται μαζί μας για την ευόδωσή της.

Σας ευχαριστούμε θερμά.»

Share.