fbpx

Καλαματιανή είναι τελικά η καθαρίστρια που μπήκε φυλακή γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού!

0

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ είναι η καταγωγή της καθαρίστριας που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ποινή κάθειρξης που της επεβλήθη και την παραμονή της 23 ημέρες στις φυλακές του Ελαιώνα, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού(!), προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά της στο σχολείο που εργαζόταν για χρόνια και να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Όπως αποκάλυψε η γυναίκα στην εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη στον Alpha, «Μετά τα μεσάνυχτα», αργά το βράδυ της Τρίτης, αναγκάστηκε να μεγαλώσει στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο και ακριβώς αυτό, ήθελε να αποφύγει να συμβεί στα παιδιά της.

«Η μητέρα μου έφυγε από το σπίτι και άφησε τον πατέρα μου με 9 παιδιά! Έτσι, αφού αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και θέματα υγείας, αναγκάστηκε να μας πάει στο ορφανοτροφείο, από 6 ετών. Εκεί, ήταν μόνο θηλέων, γι’ αυτό έστειλε εμένα και τη μεγαλύτερη αδερφή μου. Έναν αδερφό μου, έστειλε στο Χατζηκώστα, έναν κράτησε μαζί του στην Καλαμάτα, δύο ακόμη αδέρφια μου, τα μεγάλωσε η γιαγιά μου… γενικά, η οικογένεια διαλύθηκε», σημείωσε η καθαρίστρια, η οποία φοίτησε μέσα στο ίδρυμα μέχρι την Πέμπτη Δημοτικού και τότε, την πήρε στο Βόλο η αδερφή της μαμάς της, στο σπίτι της γιαγιάς, που δεν μπορούσε ωστόσο να την μεγαλώσει. Το κορίτσι, σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε από εκείνη την τρυφερή ηλικία να δουλεύει. 16 ετών παντρεύτηκε, όμως ούτε τότε η ζωή της χαμογέλασε, τουλάχιστον στο επίπεδο των οικονομικών δυσκολιών, αφού έκανε δύο παιδιά που μεγάλωνε με δυσκολία, καθώς ο σύζυγός της αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, έχοντας μάλιστα ένα ποσοστό αναπηρίας 67%, που τον εμπόδιζε να εργαστεί. «Ερχόταν από την Πρόνοια στο σπίτι να δουν πως μεγαλώνουν τα παιδιά, αφού εγώ, εργαζόμουν περιστασιακά ως καθαρίστρια και δεν είχαμε φαγητό! Μου είπαν πως υπήρχε μια θέση καθαρίστριας σε έναν παιδικό σταθμό. Ζητούσαν απολυτήριο σχολείου και επειδή δεν ήξερα από νόμους, ούτε είχα ακριβή… εικόνα της κοινωνίας καθώς ήμουν μικρή και είχα βγει από ορφανοτροφείο, έχοντας ανάγκη τη δουλειά, άλλαξα το «Ε΄», έχοντας φοιτήσει μέχρι την Πέμπτη Δημοτικού και το έκανα «ΣΤ΄». Αυτό ήταν το λάθος και η παρανομία μου, γιατί ήμουν απελπισμένη και έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Αν ήξερα ότι θα μπορούσα να πάω φυλακή, εννοείται ότι δεν θα το έκανα», είπε η γυναίκα από την Καλαμάτα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτειά της, τονίζοντας πως το πλέον ισχυρό σοκ, επήλθε όταν της ανακοινώθηκε μαζί με την απόλυση, η διαγραφή της από τα Μητρώα του ΙΚΑ των 20 χρόνων που είχε δουλέψει σκληρά ως καθαρίστρια και φυσικά η φυλάκιση, η οποία απλώς από 15 χρόνια, έγινε 10! «Ήθελα το καλύτερο για τα παιδιά μου, που δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα μεγαλώσουν κι εκείνα σε ίδρυμα. Για ένα μικρό παιδί, το να μην έχει τη μάνα και τον πατέρα του, είναι τραγικό. Δεν ξέρω πως είναι τώρα τα ορφανοτροφεία, αλλά τότε ήταν αλλιώς! Μέσα το σχολείο, μέσα η εκκλησία, δεν βγαίναμε έξω, δεν έρχονταν οι γονείς να μας πάρουν έστω ένα σαββατοκύριακο όπως άλλα παιδάκια…», ανέφερε η γυναίκα, η οποία επεσήμανε πως αν ήξερε το μέγεθος του… εγκλήματος, θα πήγαινε να τελειώσει την Έκτη Δημοτικού, όπως έκανε ήδη. «Όταν με πήγαιναν στις φυλακές, είχα παγώσει, δεν το πίστευα, δεν έβγαλα ούτε ένα δάκρυ! Όταν πήγα στην πτέρυγα τότε έκλαψα και μετά πάγωσα πάλι. Είπα απλώς: ‘’Τούλα, πάρ’ το απόφαση, θα μείνεις πολλά χρόνια μέσα!’’, τόνισε η γυναίκα που ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και ειδικά τον σύζυγο και τα παιδιά της, απαντώντας με έμφαση πως δε θέλει να κρίνει κανέναν, όταν ρωτήθηκε για τους πάρα πολλούς μεγαλοαπατεώνες που κυκλοφορούν… ελεύθεροι!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Share.