fbpx

Κάλεσμα από τα στελέχη της ΛΑΕ που άφησαν τις κυβερνητικές θέσεις πριν το Γ΄ μνημόνιο να μην πάει καμία ψήφος χαμένη!

0
ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ παραπάνω, επιχειρεί να κάνει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) η οποία όπως δήλωσε από την Καλαμάτα στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Μεσσηνίας, ο Θανάσης Πετράκος, ο οποίος κατήλθε υποψήφιος στη μάχη της Αχαΐας, παραμένει όρθια αν και λαβωμένη από τις πρόσφατες εκλογές και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά. «Αγωνιζόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας. Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της», δήλωσε ο κ. Πετράκος, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να καταφέρουν με την ψήφο τους, σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσουν αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση. «Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060», σημείωσε, ασκώντας σκληρή κριτική και στα δύο κόμματα και καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τη λογική της… χαμένης ψήφου, τιμώντας την ΛΑΕ, τα στελέχη της οποίας δε δίστασαν να εγκαταλείψουν ακόμη και τις θέσεις τους στην κυβέρνηση για το καλό του τόπου.

ΓΙΑΤΙ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑΕ)

«Η Λαϊκή Ενότητα, έφερε στο δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ηγετικών στελεχών που να είναι μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις και να σωρεύουν στην πλάτη τους τη μια δικογραφία, μετά την άλλη. Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις, αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας. Η ΛΑΕ συμμετείχε σταθερά στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές. Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά. Η ΛΑΕ προσπάθησε και προσπαθεί με επιμονή για την ενότητα και τη συνεργασίας της αριστεράς και όλων των δημοκρατικών αντινεοφιλελεύθερων αντιμνημονιακών δυνάμεων και σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο και στο κίνημα και τους αγώνες του λαού και μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος», τόνισε ο Θανάσης Πετράκος, που χαρακτήρισε το κόμμα του, ως τον πιο σταθερό αντίπαλο του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής. «Η ΛΑΕ Αγωνίζεται για την αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος. Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσες και όσους αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας. Όσοι πολίτες έχουν απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη. Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ). Έχουν επιλογή. Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα, γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή, γιατί δεν προδώσαμε το λαό και η φωνή των πολιτών τα είναι η πραγματική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετράκος, με τον κ. Τσουλάκο, ως συντονιστή του κόμματος στο νομό, να παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Το  ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο  νομό μας  αποτελείται από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες», ανέφερε ο κ. Τσουλάκος, που παρουσίασε με αλφαβητική σειρά και τους 5 διεκδικητές της ψήφου των πολιτών στο νομό.

  • Σπύρος Δετάς-Πουλόπουλος. Είναι νέος αγρότης. Γεννήθηκε το 1988, ζει και εργάζεται στο Χατζή. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ όπου και αποχώρησε μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε.
  • Πετρούλα Δουλάμη Είναι ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Καλαμάτα. Στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αχαΐα όπου ζούσε μέχρι το 2015. Συμμετέχει στα κινήματα και είχε αυτοδιοικητική δράση στο Δήμο Ρίου.
  • Μαρία Μήτση. Είναι καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, κατοικεί και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι Πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές και ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
  • Ντίνος Νικολακόπουλος. Είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στο Νιοχώρι Μελιγαλά. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συμμετείχε στη πρώτη γραμμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αγωνιστής του Αριστερού κινήματος από τη δικτατορία. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ το 1972 και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Αποχώρησε το 1991 και εντάχτηκε στον Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποχώρησε και αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε.
  • Γεωργία Παναγιωτοπούλου. Είναι αγρότισσα και έμπορος αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυπαρισσία. Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Συμμετέχει στην Αριστερά από το 1982 αρχικά στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε μετά το 3ο μνημόνιο, για να ενταχθεί στη ΛΑ.Ε. Συμμετείχε ενεργά στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κυπαρισσίας από το 1986 και επίσης ενεργά, στο αγροτικό κίνημα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι υποψήφιοι, είναι μέλη της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. στο νομό.
Share.