fbpx

Κόντρα στη ΝΔ και τις πρακτικές αποστασίας ο Π. Τατούλης – Λάβρος κατά Νίκα με αναφορές σε ενεργειακά και ΕΣΠΑ

0

ΣΤΗΝ… ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ πέρασε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος λίγες ημέρες μετά τις υπογραφές των συμβάσεων για τις έρευνες των υδρογονανθράκων, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας βολές κατά όσων του άσκησαν κριτική προεκλογικά -κυρίως- τονίζοντας πως η δική του Αρχή, ήταν αυτή θωράκισε τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών, μιλώντας για τα ανταποδοτικά τέλη των ερευνών, στο οικόπεδο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Πελοποννήσου.

Tatoulis_Sinentefxi

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των γεωπολιτικών εξελίξεων από τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και με βαθιά γνώση του ζητήματος, σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη διεκδικητικότητά μας, πέτυχα μαζί με τους συνεργάτες μου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το επονομαζόμενο οικόπεδο Δυτικά της Κρήτης, το οποίο ωστόσο ανήκει κατά 95 % στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας πως με την εξέλιξη αυτή εξασφαλίζεται το μέλλον της Πελοποννήσου εφόσον θα λαμβάνει το 5% των εσόδων σε άμεσα ανταποδοτικά τέλη και το 20% σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της Πελοποννήσου μέσα από αυτές τις ενέργειες, εκτιμώντας πως θα καταστεί αυτόνομη οικονομικά, αν αναλογιστεί κανείς το οικόπεδο στον Κυπαρισσιακό κόλπο, το οποίο θα αποφέρει 40% επί των εσόδων του σε ανταποδοτικά τέλη, και τον αγωγό East Med, που διέρχεται από την Πελοπόννησο και θα την καταστήσει κρίσιμο παράγοντα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  «Είναι ωστόσο ντροπή η στάση του νέου περιφερειάρχη, ο οποίος όχι μόνο είναι παντελώς απών από όλα αυτά τα θέματα, επιδεικνύοντας μια επικίνδυνη άγνοια, αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε προεκλογικά να υποβαθμίσει, ακόμα και να ευτελίσει, αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις», ανέφερε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Παναγιώτη Νίκα, ενώ προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, στάθηκε και στα του ΕΣΠΑ, συνεχίζοντας να βάλλει εναντίον του, με αφορμή, πρόσφατες δηλώσεις του από την Καλαμάτα.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ… ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ!

«Εύσημα αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διαχειριστική της Αρχή για τη δυναμική του προγράμματος, κατατάσσοντάς το στα κορυφαία στη χώρα», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας ότι η δομή που έχει εξασφαλιστεί, εγγυάται την απόδοση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, μιλώντας για τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των στελεχών των υπουργείων που συμμετείχαν στην 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 και καταγγέλλοντας τον Παναγιώτη Νίκα για τη στάση του. «Είναι ντροπή η ασφάλεια της μοναχικής του πορείας, καθώς ενώ παρευρέθηκε στην επιτροπή, επέλεξε να παραμείνει στο περιθώριο, να μη λάβει το λόγο και να μην εκθέσει τις απόψεις του. Όταν αποχώρησε μάλιστα επέλεξε να απευθυνθεί στα Μέσα Ενημέρωσης και να απειλήσει ότι θα επανασχεδιάσει το ΕΣΠΑ, θα απεντάξει έργα, θα εντάξει αυτά που θέλει ο ίδιος, επιδεικνύοντας πλήρη άγνοια των διαδικασιών, δεδομένου ότι ενώ τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβαν ότι το τρέχον πρόγραμμα τελειώνει το 2023, αυτός συνεχίζει να επιμένει ότι τελειώνει το 2020», ανέφερε ο κ. Τατούλης που μίλησε για συμπεριφορές αποστασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ρίχνοντας κι άλλο… λάδι στη φωτιά της κόντρας του, με τη ΝΔ.

ΚΙ ΑΛΛΟ… ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ  ΚΟΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

«Η στάση του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη είναι αποκαλυπτική της μεγάλης του αμηχανίας, αφού ξέρει ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βλέπει ότι δεν του βγαίνουν, όπως σχεδίαζε, οι ανοίκειες προεκλογικές του συμφωνίες για να τοποθετήσει Αντιπεριφερειάρχες από άλλες παρατάξεις», δήλωσε ο κ. Τατούλης κάνοντας λόγο για πολιτικό ατόπημα, που είχε 20ετίες να εμφανιστεί στη χώρα, αυτό της προτροπής σε αποστασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Είναι επίσης ντροπή για τους αχάριστους αποστάτες που μόνο στόχο είχαν την συναλλαγή με το κόμμα τους για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Οι Πελοποννήσιοι τους γνωρίζουν πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά και έβαλλε για μια ακόμη φορά και κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ απάντησε και σε ερώτηση αναφορικά με το πολιτικό φόρουμ, στο οποίο θα μετατρέψει τη «Νέα Πελοπόννησο», τονίζοντας πως σύντομα, θα γίνει η πρώτη ιδρυτική συνάντηση και πως ήδη, έχει αναπτύξει δυναμική, αφού βρίσκει πολλούς μιμητές στη χώρα και αναπτύσσει συνεργασίες δημιουργώντας ένα δίκτυο σε όλη την επικράτεια.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Share.