fbpx

Κρίση στο Πασχαλινό Τραπέζι – Μειωμένη η κίνηση στην αγορά με τους παραγωγούς να ποντάρουν στη σημερινή ημέρα!

0

ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΜΟΝΟ 20 ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

 

ΚΡΙΣΗ στο Πασχαλινό Τραπέζι, στις διακοπές και στην αγορά με την κίνηση να βρίσκεται σε υποτονικά επίπεδα αγγίζοντας μείωση έως και 20%. Η κίνηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σύμφωνα με τους παραγωγούς παρότι οι τιμές διατηρήθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο δεν ήταν η αναμενόμενη ποντάροντας στη σημερινή τελευταία ημέρα!

Η τουριστική κίνηση τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και κρατήσεων ήταν αυξημένη, όχι όμως στα αναμενόμενα επίπεδα!

ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ Η ΑΦΙΞΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ

ktel-(1)

Τη Μεσσηνία προτίμησαν αρκετοί επισκέπτες επιλέγοντας τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και παρότι δεν μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι σταθερά η περιοχή μας, μπορεί και προσελκύει πολλούς επισκέπτες ειδικά κατά τις γιορτινές περιόδους έχοντας να προσφέρει πολλά.

Σε σχέση μετά τα περσινά δεδομένα, η κίνηση λοιπόν ήταν στα ίδια δεδομένα και όπως εξήγησε στη «ΦΩΝΗ» ο προϊστάμενος κινήσεως του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιώργος Πετρουλάκης: «Έχουμε αρκετή κίνηση. Η κορύφωση της κίνησης ήταν τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου βγαίνει και ο μεγαλύτερος αριθμός των έκτακτων λεωφορείων, είχαμε συγκεκριμένα 14 έκτακτα δρομολόγια και χθες Μ. Παρασκευή 10 έκτακτα λεωφορεία ενώ αναμένουμε για σήμερα, Μ. Σάββατο περίπου 6-7.»

Αν και η άφιξη επισκεπτών ήταν ακόμα σε εξέλιξη, οι πρώτες εκτιμήσεις του κ. Πετρουλάκη ήταν πως οι επισκέψεις στη Μεσσηνία κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Δεν ήταν, όπως είπε, «μια εντυπωσιακή άνοδος!»

 

ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αυξημένη με μικρή υστέρηση στις κρατήσεις, παρουσιάζεται φέτος η τουριστική κίνηση στην Μεσσηνία και την Καλαμάτα, όπως μας δήλωσε ο εμπνευστής, ιδρυτής, υπεύθυνος του Σχολειού Τουρισμού Καλαμάτας, Κώστας Ανδριανόπουλος, φανερά προβληματισμένος αφού οι προσδοκίες ήταν σαφώς μεγαλύτερες για την περίοδο του Πάσχα.

«Αυξημένη, αλλά όχι στα αναμενόμενα επίπεδα η τουριστική κίνηση για την Καλαμάτα. Για μια ακόμη χρονιά η περιοχή δεν μπορεί να ‘εξαργυρώσει” τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της λ.χ οδική πρόσβαση, εγγύτητα στην Αθήνα, προβολή της περιοχής από την Costa Navarino κα.

Ιδιαίτερα σε σχέση με την περσινή Πασχαλινή περίοδο, παρουσιάζεται μικρή υστέρηση στις κρατήσεις, κάτι που σαφώς προβληματίζει.

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πετάξουμε από πάνω μας το μανδύα της 12μηνης τουριστικής περιόδου (το πιο σύντομο ανέκδοτο…) και να δούμε με σοβαρότητα το θέμα  του στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.»

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚ

Όσο για τα ψώνια… κι αυτά κινήθηκαν σε μέτρια έως και απογοητευτικά επίπεδα. Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, η κίνηση δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαν οι παραγωγοί, ειδικά χθες Μ. Παρασκευή, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη σημερινή τελευταία ημέρα… αφού ως γνωστόν ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής!

Όπως μας δήλωσαν χθες, παραγωγοί και καταστηματάρχες της Κ.Α.Κ. το άδειο πορτοφόλι του Έλληνα και δη του συνταξιούχου δεν έφερε περισσότερο αλλά λιγότερο κόσμο καθόλη την Μεγάλη Εβδομάδα στην αγορά, όπως και στο χθεσινό απρογραμμάτιστο υπαίθριο παζάρι.

kolokathis-paragogos

Όπως μας είπε ο παραγωγός από το Ασπρόχωμα, κ. Κολοκάθης η κίνηση κυμάνθηκα στα ίδια επίπεδο με πέρυσι: «Τα ίδια όπως πέρυσι! Αυτό που παρατηρούμε, όμως, είναι ότι πράγματα ακριβότερα, όπως λέει και η τηλεόραση στο 40%! Η κίνηση προσμένουμε να είναι καλύτερη σήμερα τελευταία ημέρα, αν και ο κόσμος ήδη έχει ψωνίσει από τις προηγούμενες ημέρες καθώς έχει φύγει για τα χωριά!»

 

 

 

 

Ο κρεοπώλης, Σπύρος Κατσίρας, ήταν χειμαρρώδης… καθώς όπως μας δήλωσε η αγορά δεν κινείται κι αυτό έχει να κάνει με τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων που άλλοτε αποτελούσαν την κινητήριο δύναμη του εμπορίου!

katsiras

«Πιστεύω πως έστω και την τελευταία στιγμή, αύριο, θα έρθει ο κόσμος δηλαδή. Δυστυχώς η κίνηση είναι μικρότερη από πέρυσι, κι αυτό πρέπει να έχει να κάνει με τις μειωμένες συντάξεις και πρέπει το δουν οι πολιτικοί μας, οποιοδήποτε κόμματος! Μία καλύτερη σύνταξη δεν θα χανόταν… θα πήγαινε σε φόρους και στην αγορά μας. Ο κόσμος δεν θέλει κουπόνια! Ο κόσμος θέλει έστω λίγα χρήματα για να ψωνίσει, στα παιδιά και τα εγγόνια του, να βγει το βράδυ έξω, να φάει με την οικογένειά του.

Τα πράγματα είναι χειρότερα από πέρυσι! Μακάρι ο κόσμος να έρθει να ψωνίσει γιατί όπως όλοι κι εμείς περνάμε μία κρίση.

Είναι ντροπή οι συνταξιούχοι να ψάχνουν στα σκουπίδια! Ντρέπονται να τους βλέπω να ψάχνουν στα σκουπίδια! Είναι κρίμα γιατί έχουν αγωνιστεί τόσα χρόνια, εμείς ως νέοι μπορούμε να δουλέψουμε, αυτοί όμως δεν μπορούν!» Όπως μας είπε, πάντως, το αρνί πωλείται στα 8 ευρώ το κιλό.

koytras

  • Ο οπωροπώλης, Τρύφωνας Κούτρας, επιβεβαίωσε την μειωμένη κίνηση στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας: «Αύριο περιμένουμε, την τελευταία στιγμή, να έρθει ο κόσμος, καθώς άλλοι δουλεύουν κι άλλοι δεν γνώριζαν για το παζάρι σήμερα. Η κίνηση είναι λίγο πεσμένη. Οι τιμές, όμως, είναι ίδιες, δεν υπάρχει διαφορά!»

Παράλληλα ο κ. Κούτρας μίλησε για την ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζουν τα S/M εκφράζοντας παράλληλα φόβους για την επιπλέον μείωση της αγοραστικής πίτας που θα επιφέρει το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων που έρχονται στην πόλη μας.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεφτά! Όλα είναι μετρημένα. Σκέφτεται ο κόσμος τι θα πάρει και πόσα θα χαλάσει. Η μείωση στην κίνηση φέτος αγγίζει μέχρι και το 20% και επειδή, όπως έμαθα, πρόκειται να ανοίξουν κι άλλα σουπερμάρκετ μες στην Καλαμάτα, αν από την αγορά πάρει ένα 10% κόσμου, τότε σίγουρα υποβαθμιστεί.»

Τα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα!

Σ.Τρ.

Share.