Κύπελλο Μεσσηνίας αθλοθετεί η ΑΛΑΚ με αγώνες ατομικής χρονομέτρησης και Drift

0

ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ SAN NICOLAS ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

Το Κύπελλο Μεσσηνίας οργανώνει και αθλοθετεί η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας. Ο πρώτος αγώνας του νέου μεσσηνιακού θεσμού αυτοκίνησης θα γίνει στις 14 Απριλίου 2019 στην πίστα καρτ «San Nicolas» στην Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Το κύπελλο θα περιλαμβάνει δυο ακόμη αγώνες, που θα διεξαχθέν στην ίδια πίστα και για τα αγωνιστικά που αγωνίζονται στην κατηγορία Racing θα προσμετρά και η ανάβαση Τσακώνας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Απλά στην περίπτωση αυτή ο συντελεστής της ανάβασης θα είναι 1.5 λόγω της βαρύτητας του αγώνα.

 

Δικαίωμα και δηλώσεις συμμετοχής 

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο αγώνα της πίστας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ΙΧ αυτοκίνητα, με την προϋπόθεση να έχουν προβεί στην έκδοση αγωνιστικού διπλώματος- για την έκδοσή του απαιτείται εξέταση από παθολόγο ιατρό -σε έντυπο που προμηθεύεται από την ΑΛΑΚ, φωτοτυπίες ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης καθώς επίσης μια φωτογραφία.  Το κόστος έκδοσης του αγωνιστικού διπλώματος για πίστα είναι 40 ευρώ για μία ημέρα ή 60 ευρώ για όλους τους αγώνες πίστας.

Το κόστος συμμετοχής σε κάθε αγώνα πίστας είναι 80 ευρώ μαζί με την ασφάλεια περί αστικής ευθύνης προσωπικού ατυχήματος και ατύχημα προς άλλους, η οποία πληρώνεται στην Ομοσπονδία μαζί με την δήλωση συμμετοχής που γίνονται ηλεκτρονικά, με την βοήθεια της Λέσχης σε κάθε βήμα.

Αν και η πλειοψηφία των συμμετοχών οδηγών θα φέρει τη σημαία της ΑΛΑΚ, παρόλα αυτά οι προσδοκίες των διοργανωτών είναι μεγάλες, αφού παρά την κρίση, οι συμμετοχές δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τις 40.

Οι συμμετοχές ξεκινούν 20 μέρες πριν τον αγώνα, δηλαδή από τις 25 Μαρτίου κι έπειτα, και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθυνθούν στην Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας, στα γραφεία στην οδό Σπετσών, κάθε Τετάρτη από τις 8 μ.μ έως τις 11 μμ ή στο τηλέφωνο 6944 966197, στον γεν. γραμματέα Θανάση Κατσά.

 

Σ.Τρ.

 

Share.