fbpx

Λάβρος κατά Τατούλη ο Πετράκος – Τα έβαλε με όλους στην ομιλία του στην Καλαμάτα

0

ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, αλλά και στον Παναγιώτη Νίκα, χωρίς να αφήνει στο… απυρόβλητο φυσικά και τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Θανάσης Πετράκος, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα, την κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού του, ενόψει των εκλογών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», επεσήμανε πως υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός που υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία και τα λαϊκά συμφέροντα, λέγοντας χαρακτηριστικά στους πολίτες, πως ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ και δύσκολος, όμως τώρα, είναι δικός τους. «Αγωνιζόμαστε για την άλλη Πελοπόννησο, την Πελοπόννησο της δημοκρατίας, της συλλογικής λήψης των αποφάσεων, της διαφάνειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Πετράκος και αφού στάθηκε στη μακρόχρονη παρουσία των στελεχών του, σε όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια και τις αμετάβλητες θέσεις και απόψεις τους, άσκησε δριμεία κριτική στον Πέτρο Τατούλη.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Τα 8 χρόνια διοίκησης της Περιφέρειας από τον κ. Τατούλη μόνο σαν χαμένη οκταετία για τους πολίτες μπορούν να χαρακτηριστούν. Δε σχεδιάστηκε ούτε ένα βασικό έργο υποδομής, δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα έργο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναπτυξιακό. Η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίστηκε τα σοβαρά προβλήματα της Πελοποννήσου με νεοφιλελεύθερη  λογική  και  τρόπο πελατειακό ,αναποτελεσματικό και αδιαφανή. Λειτούργησε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά. Περιφρόνησε τη φωνή των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ουραγός στον τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ, στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Έχει τεράστιες ελλείψεις σε βασικές υποδομές οι οποίες οδηγούν σε στασιμότητα και υπανάπτυξη. Ο κ. Τατούλης μαζί με τις κυβερνήσεις των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών  απολύτως υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω. Σήμερα ο Περιφερειάρχης κρύβεται επιμελώς και δεν εμφανίζεται στις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις για να εξηγήσει στον πελοποννησιακό λαό τα πεπραγμένα της 8ετίας του. Απέφυγε την τηλεοπτική αντιπαράθεση που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Κορινθία γιατί ακριβώς ελάχιστα πράγματα έχει να επιδείξει», ανέφερε ο Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας συμβολικά,  πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και καλώντας τους  πολίτες της Πελοποννήσου, να δώσουν την απάντησή τους στις 26 Μαΐου. Μάλιστα, τεκμηριώνοντας την κριτική του στον Πέτρο Τατούλη, στάθηκε στην επί 7 χρόνια προκλητική, όπως τη χαρακτήρισε, κατασκευή του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, μήκους 7,5 χιλ. και σε πολλά ανολοκλήρωτα ή… προβληματικά έργα όπως το Ρωμανού – Γαργαλιάνοι, τη μαρίνα του Ναυπλίου, τα ημιτελή έργα υποδομών για τη γεωργία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχαία Μεσσήνη, ενώ σε κάποια από αυτά, ενέπλεξε… και τους υπολοίπους υποψηφίους και κυρίως, τον κ. Νίκα, τον κ. Δέδε και τον κ. Μπουντρούγκα.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

«Διαφωνεί ο κ. Τατούλης  αλλά και οι κ. Νίκας, Δέδες  και Μπουντρούκας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ στον τόπο μας; Φυσικά και όχι. Αντέδρασαν; Όχι βέβαια. Που διαφωνούν επίσης με τον κ. Τατούλη στο τεράστιο σκάνδαλο της διαχείρισης των απορριμμάτων; Πουθενά φυσικά. Ούτε για την κατάθεση πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας από την ΤΕΡΝΑ  λένε τίποτα. Ενώ έπρεπε να είχε εκπέσει η εταιρεία, ούτε για το σκάνδαλο με την πλαστογράφηση των πρακτικών μιλάνε.   Σε τι λοιπόν τελικώς διαφοροποιούνται από την πολιτική του κ. Τατούλη;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες ο συνδυασμός του θα καταθέσει μήνυση, τονίζοντας πως δε θα επιτρέψει να μετατραπεί   η Πελοπόννησος σε… μπατανία. «Η Κίνησή μας είναι είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής. Πορευόμενοι με τις αρχές που μας γνώρισαν οι πολίτες της Πελοποννήσου, δεσμευόμαστε για τη στάση μας σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο. Μένουμε αταλάντευτα αντίθετοι απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και της παραλλαγές του στην Πελοπόννησο όπως εκφράζονται από τις υποψηφιότητες Νίκα, Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα. Οι  οποίοι ασπάζονται τα μνημόνια και θα υλοποιήσουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες οδήγησαν την Περιφέρεια σε αυτήν την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Για αυτό το πραγματικό δίλημμα, το ουσιαστικό ερώτημα των εκλογών είναι με ποιους θα πάνε οι πολίτες; με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον τόπο μας;», σημείωσε ο Θανάσης Πετράκος και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να πορεύεται στον δημόσιο βίο με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

«Δεν παλεύουμε για να «αναπαυθούμε» στις καρέκλες του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά για να τις χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προβάλουμε τις διεκδικήσεις των πολιτών για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος που μιλώντας για τους στόχους του, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανατραπεί ο αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός, να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και να μην προχωρήσει η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια, αλλά να υπάρξει δημόσια και ιδιωτική διαχείριση. Ειδική αναφορά έκανε στην δημόσια περιουσία που πρέπει να παραμείνει δημόσια, στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την αύξηση πόρων, τον τουρισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, το ΕΣΠΑ ειδικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου, στους αγρότες, την υγεία και φυσικά, τις υποδομές. «Στεκόμαστε αντίθετοι σε αυτές τις πολιτικές και πρακτικές, είμαστε στην άλλη όχθη και θέτουμε το πραγματικό δίλημμα: Με το νεοφιλελευθερισμό ή κόντρα σε αυτόν. Από θέση «κόντρας» καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και να ενισχύσουν την «Αγωνιστική Συνεργασία» θέτοντας τις βάσεις για ένα ευρύτερο μέτωπο μέσα από μια ισότιμη συνεργασία των δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή των σημερινών πολιτικών στην Περιφέρεια και τη χώρα», εξήγησε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Θανάσης Πετράκος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Share.