fbpx

Mακαρονάδα “του ψαρά”

0
Η μακαρονάδα του ψαρά, γευστική πανδαισία γαρίδας και μυδιών, είναι ιδανική για κυρίως πιάτο σε ένα γεύμα θαλασσινών.
Διά χειρός Χρ. Ζέρβα

Υλικά
750 γρ. γαρίδες
20 – 30 μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά καυτερή
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουτάκια τοματοπολτό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο μακαρόνια
5 κουταλιές βούτυρο
2 κ. σούπας κοφτές αλάτι
2 κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα «μαλλιά».
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφού έχουνε ανοίξει χωρίζουμε τη σάρκα από τα όστρακα.
Πλένουμε τις γαρίδες μας και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
Στα 10 λεπτά βγάζουμε τις γαρίδες από την φωτιά.
Τις καθαρίζουμε ώστε να μας μείνει μόνο η ψίχα τους.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας.
Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό.
Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
και τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Η μακαρονάδα του ψαρά σερβίρεται ζεστή!

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/kiriws-makaronada-toy-psara/Περισσότερες συνταγές στο σάιτ czervas.gr ή στην σελίδα στο fb “Ταξίδι στον κόσμο των Γεύσεων”

Share.