fbpx

Μ. Κυμπουρόπουλος: «Η ανάπτυξη τουριστικών πολιτικών περιλαμβάνει και τα ΑμεΑ!»

0

«ΕΝΑΝ αγωνιστή της ζωής» όπως είπε υποδέχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντηση στο νέο δημαρχείο. Ο λόγος για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο οποίος βρέθηκε στην πόλη μας με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση «Είμαστε ευρωπαίοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε ευρωπαίοι Έλληνες». Παρουσία του επίκουρου καθηγητή παθολογίας του ΕΚΠΑ και μέλους του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ Παναγιώτη Γ. Χαλβατσιώτη και του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη, ο κ. Νίκας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη τον νεαρό υποψήφιο ευρωβουλευτή (με καταγωγή από το Ναύπλιο), ευχόμενος καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα: «Θεωρώ ότι ο προεκλογικός αγώνας που κάνεις πρέπει να ευοδωθεί διότι ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας φαίνεται μεταξύ άλλων από τη βοήθεια που προσφέρει στα άτομα τα οποία έχουν ειδική ανάγκη υποστήριξης. Από τον κ. Κυμπουρόπουλο πολλοί περιμένουμε πολλά, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωκοινοβουλίου, διότι η ΕΕ διαθέτει τους πόρους αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός και οι δράσεις ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους ΑμεΑ. Στα χρόνια που είμαι δήμαρχος με τους συλλόγους ΑμεΑ έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα ως πόλη, τα περισσότερα έχουν γίνει στην Πελοπόννησο, πάντοτε από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφέρειας για τα ΑμεΑ!»

Τον ενημέρωσε για τα έργα με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που απέφεραν τα δυο μηχανήματα seatrack και την πρόθεση να αποκτηθούν ακόμα 4, για το γήπεδο τένις με αμαξίδιο και τον πρωταθλητή, Γιώργο Λαζαρίδη, αλλά και την σπουδαία διαφήμιση που κάνει για την Μεσσηνία σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τόνισε ωστόσο ότι ακόμα «είμαστε πίσω στην υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρίες ως χώρα, κι αυτό δεν δείχνει έλλειψη χρημάτων – γιατί υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ- αλλά ότι έχουμε την ευαισθησία στα λόγια και όχι στην πράξη! Το μόνο που ζητώ σε αυτό τον αγώνα να μην ξεχάσεις την Πελοπόννησο!» κλείνοντας του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Η ανάπτυξη και τουριστικών πολιτικών που σχετίζονται με τον τουρισμό για όλους, περιλαμβάνει και τα ΑμεΑ, είναι επενδυτική πολιτική η οποία μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη στον τουρισμό» είπε αρχικά ο κ. Κυμπουρόπουλος: «Μιλάμε για έναν πληθυσμό 80 εκατ. ανθρώπων με αναπηρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει και υποδεχθεί ως τουρίστες.» Εξήγησε τέλος ότι: «Με την υποψηφιότητα μου θέλω να μιλήσω για τα ΑμεΑ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είμαι ένας νέος επιστήμονας με ανησυχίες, φιλοδοξίες, προβληματισμούς σε μια Ελλάδα η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί! Θέλω να μιλήσω για τους νέους που έφυγαν που έχουμε ανάγκη να γυρίσουν πίσω, αλλά κι εκείνους που έμειναν πίσω! Να μιλήσω για την επένδυση στην έρευνα, την παιδεία και πως μπορούμε να ξαναβάλουμε σε αυτή τις αρχές της ενότητας, της ελεύθερης βούλησης των δικαιωμάτων. Γι’ αυτή την Ελλάδα και Ευρώπη θέλω να μιλήσω! Πρέπει να ζητάμε λίγα από πολλούς! Έχω φωνή, μπορώ να ακουστώ και θα κάνω το καλύτερο για τον τόπο μου, γιατί η Ελλάδα μας έχει δυνατότητες, έχει επιλογές και μπορεί να διεκδικήσει!»

Σ. Τρ.

 

 

Share.