fbpx

 «Μαχαίρια» παντού στη Μεσσηνία για μια θέση στα ψηφοδέλτια!

0
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ…

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ εκπνέει η προθεσμία που δίνει ο νόμος, για την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των υποψηφιοτήτων των πολιτευτών των κομμάτων, μετά τη διάλυση της Βουλής, με την ελπίδα των… ψαγμένων ψηφοφόρων που θέλουν να ακούσουν, να διαβάσουν και γιατί όχι, να δουν από κοντά, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Μεσσηνίας, τους ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να θέλει η ανακοίνωση των… εκλεκτών, να μην τραβήξει κι άλλο!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Πολλοί, μιλούν για ενός είδους… εμπαιγμό των πολιτών, αφού η υπόθεση: «εθνικές εκλογές», ήταν πάντα -και ίσως αυτή τη φορά πιο πολύ από ποτέ- κάτι περισσότερο από σοβαρή υπόθεση για τη χώρα και το μέλλον του λαού της, με κάποιους άλλους, να δείχνουν κατανόηση, δικαιολογώντας την καθυστέρηση της ΝΔ, η οποία προφανώς, προσπαθεί με τον τρόπο αυτό, να… απορροφήσει τις αντιδράσεις, δεδομένου ό,τι με την ποσόστωση των γυναικών, θα μείνουν απ’ έξω, αρκετοί άντρες, οι οποίοι παλεύουν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού!

Τα «γαλάζια» γράμματα πάνε κι έρχονται, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να έχει πάρει… φωτιά και τα ερωτήματα για το αν οι υποψήφιοι νοιάζονται περισσότερο για τον εαυτό τους, παρά για το καλό του τόπου και του κόμματος τελικά, να πλανώται εύλογα από χείλη σε χείλη, αφού ορισμένοι, δεν κατανοούν προς τι… οι αντιδράσεις!
Το σκηνικό παραμένει ίδιο…, τα ονόματα που ακούγονται πολλά και η αγωνία μεγάλη, αφού τα πρόσωπα είναι εκείνα που διεκδικούν για έναν τόπο και όχι το κόμμα από… μόνο του!

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα αυτό, έχει περάσει ένα βήμα μπροστά! Ο Αλέξης Χαρίτσης, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε μόνος του από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την υποψηφιότητά του στο νομό, βάζοντας οριστικό τέλος στα σενάρια και καλώντας του πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους και φυσικά, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. «Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να δώσει την ετυμηγορία του για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Τα τελευταία 4 χρόνια, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να επουλωθούν κοινωνικές πληγές και να τεθεί η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. Προσωπικά, νιώθω τιμή και υπερηφάνεια για τη συμμετοχή μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια από εξαιρετικά κρίσιμα πόστα στο υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση όσων έχουμε πετύχει, αλλά κυρίως για τη συνέχεια και διεύρυνση αυτής της προσπάθειας, ώστε όλοι και όλες να νιώσουν τη θετική αλλαγή στη ζωή τους. Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, όπως έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι προσωπική μου επιθυμία, αλλά και χρέος προς την ιδιαίτερη πατρίδα μου, να δώσω αυτή τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Μεσσηνίας. Θα δώσω αυτή τη μάχη στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, δίπλα – δίπλα με τους συμπολίτες μου, τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας. Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Με τη νίκη!», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος με μια χαρακτηριστική φωτογραφία και το κάλεσμα αυτό, ανακοίνωσε πως θα είναι τελικά –όπως επιθυμούσε- υποψήφιος στο νομό.

Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ

Η ανακοίνωση αυτή, προκάλεσε αίσθηση και φυσικά, την… αγωνία πολλών, οι οποίοι με δεδομένη τη δυναμική της ΝΔ, όπως καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις, φοβούνται… για την επόμενη ημέρα, αφού το σενάριο που κυριαρχεί, είναι η ΝΔ να εκλέγει 4 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 1! Η βούληση του κόσμου βέβαια, είναι αυτή που θα φέρει το αποτέλεσμα γι’ αυτό και ο αγώνας από τους περισσότερους, θα είναι σκληρός. Ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι εκείνος που μοιάζει για πολλούς λόγους να προηγείται, καθώς τυγχάνει της αποδοχής πολλών Μεσσηνίων –ακόμη και αυτών με διαφορετική ιδεολογικοπολιτική αναφορά- δεδομένου ότι έχει βοηθήσει πολύ το νομό, τόσο ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όσο και ως υπουργός Εσωτερικών. Νέος, άφθαρτος, ικανός –εκ του αποτελέσματος- με ήπιο προφίλ, προσιτός τιμώντας τον πολιτικό πολιτισμό, φέρεται πως θα μετρήσει σε ψήφους την αποδοχή αυτή του κόσμου, συσπειρώνοντας τις δυνάμεις όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Από την άλλη πλευρά… οι νυν βουλευτές, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη ονόματα ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά, επίσημα από το κόμμα, που αναζητά για να κλείσει το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία, δύο γυναίκες. Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ εκτός από το όνομα του Νίκου Πατσαρίνου που συζητείτο έντονα, ανακοινώθηκε και το όνομα-έκπληξη του 36χρονου φωτογράφου από την Πυλία, Στέλιου Σπυρόπουλου. Ο κ. Σπυρόπουλος είναι αυτός που κέρδισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο, βγάζοντας… εκτός τον έμπειρο συνδικαλιστή, για χρόνια στέλεχος του κόμματος και αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ από την μεγάλη περιφέρεια της Μεσσήνης, Παναγιώτη Στέφανο, τον οποίο προφανώς, κάποιοι… δεν ήθελαν στο ψηφοδέλτιο, φοβούμενοι για τη δεύτερη θέση που υπάρχει μια πιθανότητα να οδηγήσει… στη Βουλή! Η εμπλοκή που προέκυψε, λοιπόν, αντιμετωπίστηκε με το συγκεκριμένο τρόπο κι έτσι απομένουν οι δύο θέσεις γυναικών. Σίγουρη, φαίνεται πως θα είναι η Ιωάννα Μαραβελή, με την Ιωάννα Κοντούλη να ανακοινώνεται τελικά μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και το βάρος να πέφτει στη Μαρία Βεργινάδη, η οποία ωστόσο φέρεται να μην επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια. Όπως και να ’χει σήμερα το αργότερο θα υπάρξουν ανακοινώσεις, αφού το κόμμα μοιάζει έτοιμο να ξεπεράσει τον… θηλυκό πονοκέφαλο και να βγει ένα βήμα πιο μπροστά από τη ΝΔ, την οποία, ακόμη περιμένουμε να «κληρώσει» τους εκλεκτούς μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων ανδρών υποψηφίων!

Share.