fbpx

Με αγιασμό και διανομή βιβλίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Μεσσηνίας

0

ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ οιωνούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου –Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας. Τα βιβλία ήταν στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει ήδη καλυφθεί από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως άλλωστε έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας, που προχώρησε στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν στην Α/βάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Β/βάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

24o

Στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας όπου χθες το πρωί ήχησε το πρώτο κουδούνι και τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τους μαθητές υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου, Θεόδωρος Μακρής, καλωσορίζοντας παλιούς και νέους μαθητές ευχόμενος καλή σχολική χρονιά με υγεία και καλή δύναμη σε δασκάλους και γονείς εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα είναι μια εξαιρετική χρονιά ενώ απευθυνόμενος προς τους γονείς των μικρών μαθητών και μαθητριών της πρώτης Τάξης τους διαβεβαίωσε πως τα παιδιά τους είναι ασφαλή σε χέρια έμπειρων εκπαιδευτικών προσδοκώντας σε αγαστή και αρμονική συνεργασία.

Μετά το τέλος του ανασασμού μαθητές και δάσκαλοι μπήκαν στις αίθουσες κι έγινε η διανομή βιβλίων.

Μιλώντας στη «Φ» ο διευθυντής του σχολείου κ. Μακρής διαβεβαίωσε πως όλα είναι έτοιμα για τη φετινή χρονιά «Τα βιβλία βρίσκονται όλα εδώ όπως επίσης οι δάσκαλοι και οι αναπληρωτές και είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά». Ειδικότερα για τους αναπληρωτές εξήγησε ότι «Από Δευτέρα θα καθορίσουμε το πρόγραμμα για τις ημέρες και ώρες που θα βρίσκονται εδώ, σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργήσουμε κατά τη χρονιά.»

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τον αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης μαζί με τον πρωτοπρεσβύτερο Ξενοφώντα Γαλανόπουλο.

Μετά την τέλεση του αγιασμού χαιρετισμό προς τους μαθητές απηύθυναν ο διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Οικονομόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε» Μαρία Οικονομάκου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Λεωνίδας Λιάππας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι θέλει τους γονείς συμπαραστάτες στο πλούσιο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος. Επίσης επεσήμανε ότι το Σχολείο διαθέτει εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλών απαιτήσεων.

Έξω από το σχολείο ενημερωτικά φυλλάδια για την οδική ασφάλεια μοίραζαν αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Καλαμάτας.

Τέλος ο Σύλλογος Γονέων καλωσόρισε το πρωτάκια προσφέροντάς τους το τετράδιο πρώτης γραφής.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

agiasmos-messhnh

Τον καθιερωμένο αγιασμό παρακολούθησε χθες ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος παρέστη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Μεσσήνης και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Κατά τον χαιρετισμό του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο ο δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στο δικό του σχολείο από όπου έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις και κάλεσε όλα τα παιδιά να απολαύσουν την φοίτησή τους και να είναι χαρούμενα. Στη συνέχεια σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες θα προμηθεύσει το σχολείο με μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Στον σύντομο χαιρετισμό του στο 1ο Γυμνάσιο ο κ. Αθανασόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά να βάζουν στόχους και να επικεντρωθούν σε αυτούς, ενώ πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του σχολείου με λογοτεχνικά βιβλία για να ενισχύσει το κίνητρο στην ανάγνωση και μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ώστε να αξιοποιούν θετικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τέλος, μιλώντας στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ ο δήμαρχος Μεσσήνης απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα σε αυτούς που φέτος πηγαίνουν στην Γ΄ Λυκείου ευχήθηκε να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη και υπομονή και να ακολουθήσουν πιστά το όραμά τους για την ευόδωση των στόχων τους. Όπως υπογράμμισε, όσοι εργαστούν μεθοδικά και οργανωμένα θα απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους και επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή θέλει τα παιδιά να φοιτούν σε ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον και θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν.

ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

sxoleia-kyparissias-1 sxoleia-kyparissias-2

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας που συστεγάζεται με το 3ο, ο Διευθυντής Διονύσιος Αθανασόπουλος ευχήθηκε καλή σχολική “ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την ζωή τους, οι γονείς τους να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα προστατεύουν, δεν υπάρχουν κενά από αναπληρωτές σε γενικές γραμμές, το 1ο Δημοτικό έχει 200 παιδιά το 3ο έχει 110 παιδιά, υπάρχουν κάποια προβλήματα κτιριακών εγκαταστάσεων τα οποία προγραμματίζονται να τεθούν υπόψη της νέας Δημοτικής αρχής με το νέο Δήμαρχο”. Παρών ήταν ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού κ. Αποστόλου, ο πρόεδρος των γονέων κηδεμόνων Γιάννης Κωσταντόπουλος και πολλοί γονείς.

Εορταστικό το κλίμα στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που δεκαετίες τώρα αποτελεί «παράθυρο στην γνώση» με τον αγιασμό να τελείται παρουσία των εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων του Δήμου.

Παρουσία του διευθυντή Δημήτρη Δράκου, του αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου και της εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Εύης Ευαγγελίδου, τελέστηκε ο αγιασμός στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας στο προαύλιο του σχολείου. Αναγνώστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας προς την μαθητιώσα νεολαία. Ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος τόνισε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα σταθεί δίπλα στη σχολική κοινότητα και στο σχολείο το οποίο φιλοξενεί μαθητές όχι μόνο από όλη την Τριφυλία αλλά και την Ηλεία. Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευαγγελίδου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές ζήτησε καλή δύναμη με καλά μυαλά, ενώ ο σύλλογος θα μοιράσει στους μαθητές τις επόμενες ημέρες ένα φυλλάδιο προς τους γονείς και μαθητές με επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων ενώ ότι πρόβλημα υπάρξει ο σύλλογος δηλώνει ότι θα είναι κοντά στους σπουδαστές.

Το μήνυμα του δημάρχου Τριφυλίας: «Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σ’ εσάς, καθώς επίσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες σας, μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το σχολείο θα πρέπει να αποτελέσει το μέσο για γνώση, δημιουργία, ελπίδα, προκοπή, έτσι ώστε να πάει τη ζωή σας ένα βήμα πιο πέρα.

Να σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, που θα σας οδηγήσουν στο «αύριο», ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμους για την κοινωνία πολίτες.

Για εμάς, τη νέα Δημοτική Αρχή, άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να είμαστε πάντα δίπλα σας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς πιστεύουμε πως η μάθηση είναι “επένδυση ζωής”.

Ευελπιστώντας, λοιπόν, να έρθουμε αντιμέτωποι με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, κατά τη διάρκεια του νέου σχολικού έτους, σας διαβεβαιώνω πως θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυσή τους, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων τού Δήμου μας.

Ο Δήμος Τριφυλίας και εγώ προσωπικά, θα είμαστε καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στο πλευρό όλων σας (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων), προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Εύχομαι και πάλι σε όλους σας καλή πρόοδο, υγεία, προκοπή και δύναμη, έτσι ώστε και με τη βοήθεια του Θεού, να φτάσετε και τη φετινή σχολική χρονιά στην επίτευξη των στόχων σας και στην εκπλήρωση των ονείρων σας.»

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ

pylos-agiasmos-1 pylos-agiasmos-2 pylos-agiasmos-3

Τις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και οι αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος. Ευχές για καλή σχολική χρονιά με πνευματική φώτιση, υγεία και δύναμη έδωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα υποστηρίζει πάντα τους φορείς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και θα μεριμνά για τα όποια ζητήματα προκύπτουν. Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους σεβαστούς μας δασκάλους και καθηγητές, υγεία και κάθε ευημερία. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μου ότι η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται επί της ουσίας και δίνει λύση καθημερινά στα ζητήματα των γονιών, των παιδιών, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των δημοτών. Εύχομαι σε γονείς και εκπαιδευτικούς δύναμη για να υποστηρίξουν τα παιδιά, να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Καλή Σχολική Χρονιά!».

SXOLEIA-oixalia

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

Σε Δημοτικά Σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διανεμήθηκαν από αστυνομικούς ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κι έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στους μαθητές δόθηκαν φυλλάδια με απλές και κατανοητές συμβουλές, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο, ενώ οι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Share.