fbpx

Με επιτυχία και φέτος στο Σιδηρόκαστρο οι καλοκαιρινές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

0
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΔΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

ΜΕ ΣΚΟΠΟ την ψυχαγωγία, την πολιτιστική παρέμβαση και τη δημοτική παράδοση στους κατοίκους και εκατοντάδες επισκέπτες του καλοκαιριού, ο τοπικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Δημοσθένης Κάκκαβας», διοργάνωσε με επιτυχία μια σειρά από καλοκαιρινές πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις που κάθε μία είχε τη δικιά της ξεχωριστή σημασία.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΚΑΚΙ

Πρώτη εκδήλωση ήταν το Σκάκι. Αγώνες με ελεύθερη συμμετοχή σε όσους αγαπούν και ξέρουν το σκάκι, όπου το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο χάρη στις καλές μονομαχίες.

Οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν:

  1. Πουλόπουλος Γιάννης, Καλαμάτα
  2. Βλάχος Χρήστος, Αθήνα
  3. Σταυρομήτρος Ιάσωνας, Σιδηρόκαστρο
ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ακολούθησε η ημέρα της δημοτικής παράδοσης με μια διοργάνωση που έγινε θεσμός. Το 3ο Φεστιβάλ Δημοτικών Χορών διεξήχθη στο ιστορικό αλώνι της εκκλησίας Αγίου Νικολάου, όπου πήραν μέρος οι πέντε Σύλλογοι:

  • Ο διοργανωτής Σύλλογος χορεύοντας Μακεδονία.
  • Ο ΜΕΣ Κυπαρισσίας χορεύοντας Κρήτη.
  • Ο Π.Λ.Σ. Ηλίδας Αμαλιάδα η ΕΛΙΣΣΑ χορεύοντας Θράκη.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα» χορεύοντας νησιά.
  • Ο Σύλλογος Χορού Ξενία Καλαμάτας χορεύοντας Χαμένες Πατρίδες.

Η απόδοση όλων καταπληκτική και στιγμές πατριωτικής υπερηφάνειας στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι «ο χορός είναι ομιλία της ψυχής και επικοινωνία των ανθρώπων» και έδωσε το ραντεβού για όλους στο 4ο Φεστιβάλ το 2020.

Η επόμενη εκδήλωση ήταν μια κολοσσιαία μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Γιάννη Καψάλη και της Γιώτας Γρίβα που κράτησαν σε μεγάλο κέφι, χορό και διασκέδαση 2000 άτομα, μέχρι τις πρωινές ώρες!

Απ’ όλους εκφράστηκε η άποψη ότι τέτοια εκδήλωση δεν έχει ξαναγίνει σε όλη τη γύρω περιοχή, η οποία έγινε με τεχνική υποστήριξη του καταστήματος «Ο Αδελφός του Μπάμπη» που παίρνει άριστα για όλη τη διοργάνωση και εξυπηρέτηση.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η επομένη, ήταν ημέρα αγάπης, διοργανώνοντας ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου. Πολλά άτομα πρόσφεραν αίμα. Παρών ήταν και η ομάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με επικεφαλή τον γιατρό Αναστάσιο Δρόλαμπα και από το τμήμα Αιμοδοσίας τη Μαρία Καπράλου, συνοδευόμενοι από νοσηλευτική ομάδα. Επίσης η ημέρα αγάπης συμπληρώθηκε με συγκέντρωση παιχνιδιών και τροφίμων για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Κι έφθασε η τελευταία ημέρα, που ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση για το Σιδηρόκαστρο. Για πρώτη φορά μνημονεύτηκε ο αείμνηστος Σιδηροκαστρίτης Γεώργιος Αλεξόπουλος, ευεργέτης Τριφυλίας, δωρητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος Θανάσης Κυριαζής αναφέρθηκε σε μια σειρά από προσωπικότητες του Σιδηροκάστρου σε όλους τους τομείς, που αποτελούν χρυσή αλυσίδα και φθάνοντας στον Γ. Αλεξόπουλο έδωσε το λόγο στο στρατηγό Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, που εμπεριστατωμένα παρουσίασε τη ζωή και την πορεία της οικογένειας Αλεξόπουλου, φθάνοντας στον Γ. Αλεξόπουλο που δώρισε όλη την περιουσία του στο Νοσοκομείο, αφήνοντας όλους άφωνους για τα γεγονότα που περιέγραψε. Ανακοινώθηκε η διαθήκη που δεν έχει εκτελεσθεί στον όρο ονομασίας «Αλεξοπούλειο Νοσοκομείο» ενώ ο παρευρισκόμενος τ. διευθυντής Καρδιολογικής, Πέτρος Βασιλείου, πρότεινε για να υλοποιηθεί η διαθήκη και η προστασία του Νοσοκομείου, να παρθεί πρωτοβουλία από τους συμπατριώτες του σε ίδρυση «Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου», μια πρόταση που καταχειροκροτήθηκε.

Παρέμβαση έκανε ο συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γ. Τσακανίκας, ο τέως δήμαρχος Ι. Φιλντίσης, ο γραμματέας του Δήμου Γ. Φιλντίσης, οι τοπικοί πρόεδροι Σιδηροκάστρου, Πλατανίων, Βανάδας, ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Μαρία Λιακάκη ενώ εντύπωση έκανε η απουσία εκπροσωπών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και Καλαμάτας.

Το ραντεβού δόθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο το καλοκαίρι του 2020.

Share.