fbpx

Μήνυμα Νίκα από την Τρίπολη με αιχμές κατά Τατούλη και απόλυτη δέσμευση για ακομμάτιστη νέα διοίκηση!

0

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ βρέθηκε χθες το μεσημέρι, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δε θα τεθεί ποτέ θέμα έδρας, αφού η αρκαδική πρωτεύουσα είναι η ψυχή του έθνους, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεδομένης της συμβολής της στην προετοιμασία για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου 

«Η Τρίπολη θα είναι η παντοτινή πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, όχι μόνο για λόγους… γεωγραφικούς, αλλά ιστορικούς και προσφοράς στο έθνος και είμαι αντίθετος σε όσους μιλούν για ενιαία Πελοπόννησο», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, η οποία συμβολικά, δόθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, ξεκαθαρίζοντας πως η Αρκαδία και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα τεθούν σε τροχιά… προτεραιότητας.

Η αναφορά αυτή του κ. Νίκα, κάθε άλλο παρά… τυχαία ήταν, αφού με τα 25 περίπου χρόνια εμπειρίας του και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, ξέρει καλά τι και πότε πρέπει να πει και σίγουρα, μετρά… κάθε του λέξη! Η Τρίπολη άλλωστε και η Αρκαδία στο σύνολό της, εκτός από τόπος καταγωγής του Πέτρου Τατούλη είναι εκείνη η Περιφερειακή Ενότητα που ο κ. Νίκας, σημείωσε –όπως ήταν αναμενόμενο- το μικρότερο ποσοστό του!
Ο νέος περιφερειάρχης, σε αυτήν την πρώτη συνέντευξη, παρουσίασε σε αδρές γραμμές τις βασικές του προτεραιότητες, ενώ ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη! Τους πολίτες και ειδικά εκείνους που έχουν διαφορετική πολιτική αναφορά και πεποιθήσεις, τους 77 υποψηφίους συμβούλους του, που θα αξιοποιηθούν ανάλογα με την εξειδίκευσή τους, τον λαό που έδωσε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο όπως είπε, δεν περίμενε κανείς και φυσικά, το κόμμα και τα στελέχη της ΝΔ. Ειδική αναφορά, έκανε στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή στο πρόσωπό του και τη στήριξη που του παρείχε ο κομματικός μηχανισμός, στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ήταν δίπλα του σε όλον αυτόν τον αγώνα και τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση (ήταν παρών στη συνέντευξη) που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, για την επίτευξη του στόχου.

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ…

Στο σημείο αυτό, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Παναγιώτη Νίκα στην επόμενη μέρα, καθώς, αφού ευχαρίστησε τον κομματικό μηχανισμό, διαχώρισε – όπως έχει αποδείξει στην πράξη και στο παρελθόν – τη θέση του από τη ΝΔ, όσον αφορά στη διοίκηση. «Θα είμαστε αυτοδιοικητικός και όχι κομματικός μηχανισμός!
Θέλουμε να συνθέσουμε και θα το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην ιδεολογία και στην πολιτική άποψη του καθενός», δήλωσε εμφατικά ο νέος περιφερειάρχης, ο οποίος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε πως σε ότι αφορά στα Μέσα, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. «Υπάρχουν 200 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Πελοπόννησο που συντηρούνται με έναν… περίεργο τρόπο! Θα υπάρξει διαφάνεια. Δεν μπορεί να χρησιμοποιούμε τα Μέσα για να επιβάλουμε την ύπαρξη ή την ανυπαρξία μας», τόνισε και ξεκαθάρισε πως θα διοικήσει με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα και πως οι υπάλληλοι, θα βρουν μια διοίκηση που θα είναι δίπλα τους και θα τους συμπαρίσταται για το κοινό καλό.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ…

Ξεχωριστές, ήταν οι αναφορές του Παναγιώτη Νίκα στην επόμενη μέρα, αφού όπως είπε, δε θα παραλάβει τίποτε χωρίς πριν να έχει ελεγχθεί απόλυτα πριν, αφήνοντας έμμεσες αιχμές, κατά των Αναπτυξιακών –ειδικότερα- Εταιρειών. «Εγώ δεν θα αρχίσω κάποιο κυνήγι μαγισσών και θέλω να είμαι ευθύς! Ο,τιδήποτε παραλάβω θα το ελέγξω! Ξέρω τι μου γίνεται ακριβώς και θα μάθω ακόμη περισσότερα, όμως δε θέλω να κάνω από τώρα διακηρύξεις, διότι ενδεχομένως και τα πράγματα, να είναι σωστά. Αυτό που θα κάνω, είναι να υπάρξει έλεγχος και στο επίπεδο των έργων, πολύ αυστηρός -ειδικά στον τομέα των παρατάσεων- και στις επιχορηγήσεις του Περιφερειακού Ταμείου, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στον ρόλο των Αναπτυξιακών, όπου και θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και θέλω να σας πω από τώρα, ότι θα εγγυηθώ τις θέσεις εργασίας», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα, πως αν χρειαστεί μια προγραμματική σύμβαση, πρώτα απ’ όλα θα συζητηθεί το θέμα με τον δήμαρχο της περιοχής. «Δε θα κάνουμε χωριστή πολιτική στους Δήμους και βεβαίως, το αυτό, θα συμβαίνει και με τους Συλλόγους και τα Σωματεία. Η πολιτική του… χαρτοπόλεμου τελείωσε! Οι πόροι είναι πολύτιμοι και θα πάνε για μεγάλα και σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τόπου, όχι τα χρήματα για ρουσφέτια, μικροπολιτικές και πολιτικά… τζάκια! Δεν είμαστε εμείς γι’ αυτό! Είμαστε για να συμβάλουμε στη γενικότερη ανάπτυξη», δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά του Πέτρου Τατούλη, ο Παναγιώτης Νίκας, που στάθηκε και στο προεκλογικό… μοίρασμα εκατομμυρίων ευρώ, κάποια από τα οποία όπως τόνισε, θα επιχειρήσει να επιστραφούν ως αχρεωστήτως ληφθέντα!

Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ!

«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι ομόσπονδο κρατίδιο ή ο περιφερειάρχης τοπικός πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο του κράτους λειτουργούμε. Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους, το κράτος και οποιαδήποτε κυβέρνηση, αν βέβαια, είναι των δικών μας απόψεων θα είναι για ’μας καλύτερη αυτή η συνεργασία», ανέφερε ο περιφερειάρχης που όσον αφορά στον «Κλεισθένη» και την επόμενη μέρα, είπε για μια ακόμη φορά πως δε θα φέρει καλά αποτελέσματα στην Αυτοδιοίκηση. «Είμαστε οι περισσότεροι χωρίς τη δεδηλωμένη, χωρίς πλειοψηφίες σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. Θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις στο φως ή θα πάω στο Συμβούλιο και θα τα προτείνω να κρίνει ο κόσμος. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για σνα λειτουργήσουμε. Αυτός είναι ο νόμος και χρειάζεται συναντίληψη, συνεργασία και συνεννόηση», τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και στον Πέτρο Τατούλη, ειδικά σε επίπεδο ενημέρωσης, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. «Εύχομαι να μη συνεχίσει προγραμματικές και επιχορηγήσεις! Εγώ τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας, αλλά προς Θεού, να μη μας αφήσει γυμνούς… να μην έχουμε μαντήλι να κλάψουμε… Πολλά έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο. Σκορπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα είναι του λαού, ας αφήσει κάποια χρήματα να διαχειριστούμε κι εμείς…», δήλωσε αφήνοντας κι άλλη αιχμή και έκλεισε τη συνέντευξή του πριν αναχωρήσει για την Κόρινθο με αναφορές στις προτεραιότητές του.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Σε αυτές, κυρίαρχη θέση έχει το ΕΣΠΑ. «Πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες απορρόφησης, τροποποίησης ή και η απένταξη έργων ΕΣΠΑ αν κάποια από αυτά, δεν υπηρετούν το γενικότερο συμφέρον αφού αξιολογούμε και υπηρετούμε ανάγκες», εξήγησε ο κ. Νικας, που τόνισε πως με 23% απορρόφηση, λίγο πριν τελειώσει το πρόγραμμα δεν προχωρά η Περιφέρεια, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι στο ΕΣΠΑ, έχουν ενταχθεί, όχι πολλά, σοβαρά έργα που να υπηρετούν την ανάπτυξη και την πρόοδο, αλλά εκατοντάδες μικρά έργα που εξυπηρετούν… σκοπιμότητες! Σε πρώτο πλάνο, είναι και τα πολεοδομικά ζητήματα και φυσικά, το περιβάλλον. «Τα σκουπίδια είναι μείζον θέμα, το οποίο πρέπει να κλείσει! Ό,τι μπορεί να αλλάξει χωρίς να χάσουμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αλλάξει», είπε ο κ. Νίκας και αναφέρθηκε στους βιολογικούς καθαρισμούς και τα πυρηνελαιουργεία, πολλά από τα οποία όπως τόνισε, αν δεν τηρούν τους όρους, θα βάλουν λουκέτο, με το θέμα αυτό να αφορά άμεσα και στη Μεσσηνία. Ένα ακόμη θέμα στο οποίο έκανε ειδική μνεία ο νέος περιφερειάρχης, ήταν αυτό της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το θέμα των τσιγγάνων, όπου άφησε και εδώ, αιχμές… «Το θέμα των Ρομά δεν το ακουμπάει κανείς γιατί συνδέεται με πολιτικό κόστος και μια συμπεριφορά απαράδεκτη, ιδιαίτερα σε θέματα εκλογών! Εγώ μπορώ να υπερηφανεύομαι πως δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ, αυτούς τους συνανθρώπους μας σε κανένα επίπεδο», δήλωσε καταληκτικά ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, που απόψε στις 7 το απόγευμα θα βρεθεί στη Σπάρτη και αμέσως μετά, περίπου στις 9 το βράδυ, στο Ναύπλιο, στην πρώτη μετεκλογική του περιοδεία στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου.

 

Share.