Νέες βολές από τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφερειακή Αρχή για το λιγνιτόσημο και την έλλειψη σημαντικών έργων!

0

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ κατά της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου για το λιγνιτόσημο, μετά τη μη συζήτηση του θέματος στο Σώμα, επιρρίπτει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, τονίζοντας πως τα ίδια τα στοιχεία της, την… απογυμνώνουν!

«Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πορεία υλοποίησης του λιγνιτόσημου και καταψήφισαν την πρόταση στη προχθεσινή συνεδρίαση, αφού γνωρίζουν ότι από τα δικά τους στοιχεία, που φέρουν την υπογραφή του κ. Τατούλη, φαίνεται πολύ καθαρά πως διαχειρίστηκαν τεράστια ποσά. Είναι γελασμένη η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, η κα. Νικολάκου και ο κ. Γιαννακούρας, αν νομίζουν ότι δε θα συζητηθεί στο Σώμα το λιγνιτόσημο και δε θα μάθουν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και όχι μόνο, που πήγαν τα 72 εκατ. ευρώ. Μελέτες, αναπλάσεις, φρού-φρού κι αρώματα», επισημαίνει ο κ. Γόντικα που αναφέρεται και στις περίφημες μελέτες για τη βοσκοϊκανότητα. «Ο κ. Γιαννακούρας αντί να μας βρίζει και να μας συκοφαντεί, να καταθέσει στο Σώμα τη μελέτη για τη βελτίωση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων της Μεγαλόπολης και να εξηγήσει πως γίνεται το κόστος της μελέτης να είναι 260.000 ευρώ και η δράση, δηλαδή το έργο, 150.000 ευρώ! Πριν προχωρήσουν στις δράσεις του 5ου ΕΑΠ πρέπει ο λαός να μάθει τα ρηξικέλευθα που προβλέπει αυτό το πολύ σοβαρό πόνημα. Ψάχνει για κάποια ΑΔΑ ο κ. Γιαννακούρας, ας μιλήσει καθαρά, κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς, μήπως δεν υπάρχει; Δικά τους είναι τα στοιχεία για την περίφημη μελέτη της βοσκοϊκανότητας των 260,000 ευρώ», αναφέρει και στέκεται και στα των αναπλάσεων, οι οποίες όπως τονίζει, αντικαθιστούν… τα έργα υποδομών, ειδικά σε μια περίοδο που η Πελοπόννησος δοκιμάζεται από τις καταστροφές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από εκτεταμένες κατολισθήσεις, καταπτώσεις.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

«Όταν παντού στη Πελοπόννησο δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται αφού κανένα σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής θωράκισης, αντιδιαβρωτικής θωράκισης δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, παρόλο που είχαμε τις μεγάλες φωτιές στη Πελοπόννησο το 2001 και το 2012 τις φωτιές στη Νεάπολη, στη Μάνη και αλλού, η συγκοινωνία Τρίπολη-Βυτίνα-Πύργος δεν εκτελείται. Η Περιφερειακή Αρχή, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλουν και δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις σε έρημα χωριά, για φρου-φρου κι αρώματα. Έχουν εξαγγείλει 12 εκατ. ευρώ στη Μάνη, 11 εκατ. στη Κορινθία, 8,5 εκατ. στην Καλαμάτα, στο Άργος-Ναύπλιο κλπ. Προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισαν άλλα 3,760 εκατ. ευρώ σε 20 περιπτώσεις αναπλάσεων, αλλαγή κουφωμάτων και άλλων τέτοιων έργων, χρήσιμων ίσως, όχι όμως πρώτης προτεραιότητας. Όλος αυτός ο σχεδιασμός που υλοποιείται από ΕΕ-Κυβερνήσεις-Περιφέρεια-Δήμους ενιαία, είναι το νέο ΕΣΠΑ, δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίμνη του Λάδωνα που θα διαθέσουν 1,180 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ-ΤΟΚ και 1,240 εκατ. ευρώ από το Π.Δ.Ε για προσέλευση επισκεπτών όταν οι επισκέπτες δεν μπορούν να φτάσουν στη λίμνη. Τα λεωφορεία από τους ορεινούς προορισμούς Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα κλπ δεν μπορούν να περάσουν κάτω από το Βαλτεσινίκο. Από την απέναντι πλευρά Δάφνη-Πουρναριά-Μουριά τα λεωφορεία δεν μπορούν να περάσουν ούτε από την Πουρναριά ούτε από τη Μουριά. Οι παρακάμψεις που χρειάζονται είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα κι όμως δεν γίνονται. Ο κεντρικός δρόμος Μυγδαλιά-Κυράς Γεφύρι-Πουρναριά έχει ακόμη ένα κομμάτι άθλιο χωματόδρομο ενώ οι παραλίμνιοι δρόμοι είτε δεν διανοίχτηκαν ή όπου έγινε στοιχειώδη διάνοιξη είναι απροσπέλαστη σε επιβατικά αυτοκίνητα.  Η προσπάθεια να ρουσφετολογήσουν με τέτοια έργα μπροστά στις εκλογές, να γυρίσει μπούμερανγκ γιατί τα λαϊκά στρώματα στη Πελοπόννησο, ούτε ζήτουλες είναι ούτε σανό τρώνε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Αύριο στις 7 μ.μ. η ΚΟ Τριφυλίας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση στη βιβλιοθήκη  Γαργαλιάνων. Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ στη συνέχεια, θα γίνει παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τριφυλίας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Σαράντο Κουκούμη

 

 

Share.