fbpx

Νέοι στους συνδυασμούς του Δήμου Δυτικής Μάνης

0

ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι να έσπευσαν να δηλώσουν ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δήμου Δυτικής Μάνης δεν δίνουν χώρο στα νέα παιδιά και κρατούν οι μεγαλύτερη ηλικιακά την πρωτοκαθεδρία  στην τοπική αυτοδιοίκηση, εμείς όμως ψάξαμε βρήκαμε και συνομιλήσαμε με δυο νέα παιδιά που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε μιας και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Καλαμάτα, μοιράζουν την καθημερινότητα τους μεταξύ Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης που είναι ο τόπος καταγωγής τους και είναι υποψήφιοι με δυο διαφορετικούς συνδυασμούς στην Δυτική Μανή.

Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν:

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

μαρια κουκουτσηΗ Μαρία Κουκούτση είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Εναλλακτική Μανιάτικη Ανανεωτική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ)» με επικεφαλής του συνδυασμού τον εν ενεργεία Δήμαρχο Γιάννη Μαραμπέα. Η Μαρία είναι πτυχιούχος της σχολής Δομικών Έργων και αυτή την στιγμή ολοκληρώνει και τις σπουδές της στην φυσικοθεραπεία. Διέμενε στην Ιταλία οπού και εργάσθηκε σε επιχειρήσεις  ως υπεύθυνη πωλήσεων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ο λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφια είναι  όπως μας είπε διότι έχει όρεξη και ενέργεια και θέλει να προσφέρει στο τόπο της, διότι ενασχόληση με τα κοινά για εκείνη  σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για  τον εαυτό σου αλλά για το γενικότερο καλό  κάτι το οποίο όπως τονίζει θα έπρεπε  να είναι καθήκον όλων. Προσωπικός  της στόχος και όνειρο είναι  ένας δήμος με εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών και συστηματική μεριμνά στις ανάγκες τους.

Στην ερώτηση  γιατί με τον Ιωάννη Μαραμπέα, μας απάντησε πως: «Ανεξάρτητα από την εκλογή μου θέλω να προσφέρω την στήριξη στον Ιωάννη Μαραμπεα, γιατί  θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει την επόμενη μέρα διότι είναι με διαφορά ο καταλληλότερος ο πιο ικανός και ο πιο έμπειρος για να είναι δήμαρχος και την επόμενη μέρα».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

SOTHRHS-STAYROPOYLOSΟ Σωτήρης Σταυρόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Μάνης» με επικεφαλή τον Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα. Ο Σωτήρης είναι ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στο κέντρο της Καλαμάτας καθώς και τουριστικού καταλύματος στην Στούπα Μεσσηνίας. Ο λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφιος είναι διότι αγαπάει την Μανή, θέλει να προσφέρει και αυτός στον τόπο του και θεωρεί πως οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν. Την δική τους φωνή όσο αφορά τα κοινά του τόπου μας, όπως χαρακτηριστικά μας είπε δεν αρκεί να απαιτούμε πρέπει και να διεκδικούμε και η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί για εκείνον ένα μέσο διεκδίκησης των όσων χρειάζεται η γενιά και ο τόπος μας .Το όνειρο του ,όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε  και λόγο της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης  που συνδέεται άμεσα   με τον τουριστικό κλάδο, είναι. Η Δυτική Μανή που ήδη θεωρείται τουριστικός προορισμός με την βοήθεια και της Δημοτικής αρχής να εξελιχθεί και να αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς καθώς πληρεί όλες  τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στην ερώτηση γιατί με τον Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα, μας απάντησε πως: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα διότι είναι ένας ακέραιος άνθρωπος, σταθερός στις απόψεις του με ειλικρίνεια και χωρίς μεγάλα λόγια, με μόνο σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Δυτικής Μάνης καθώς και την βελτίωση των υποδομών για την φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο».

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Εμείς θα θέλαμε να αναφέρουμε πως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,η επιλογή των υποψηφίων και για τους δυο συνδυασμούς έγινε πολύ προσεκτικά και όχι με γνώμονα το την παρουσίαση  αυξημένης  δυναμικής των συνδυασμών τους λόγο συσσώρευσης μεγάλου αριθμού υποψήφιων δημοτικών συμβουλών . Ειδικότερα ο Γιάννης Μαραμπέας σεβόμενος την πορεία του  ως δήμαρχος όλα αυτά τα χρονιά ,τους συνεργάτες του που χρονιά συμπορεύονται μαζί του και πρωτίστως τους δημότες που τόσα χρονιά τον εμπιστεύονται , ήταν πολύ προσεκτικός στην κατάρτιση του συνδυασμού του και θέτοντας πολύ προσεκτικά τα κριτήρια για την επιλογή των υποψήφιων.

Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε εμείς και το οποίο θεωρούμε αρκετά σημαντικό είναι πως και οι δυο υποψήφιοι αποδέχτηκαν χωρίς δισταγμό την πρόταση μας για παρουσίαση τους μέσα από το ίδιο άρθρο κάτι που μας δείχνει ότι η νέα γενιά έχει ξεφύγει από το πλαίσιο των πολίτικων βεντετισμών και θέλουν να προσφέρουν όντως όπως λένε για το καλό του τόπου κάτι πολύ ευοίωνο για το μέλλον του τόπου μας. Επίσης η Μαρία και ο Σωτήρης σε αντίθεση με πολλούς που επέλεξαν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με κάποιον συνδυασμό  στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τον συνωστισμό πολλών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Καλαμάτας, επέλεξαν να είναι υποψήφιοι στο τόπο τους  θέλοντας να προσφέρουν και εκείνοι εφόσον εκλεγούν και αποδεικνύοντας ότι αγαπάνε την Δυτική Μάνη. Εμείς δεν μένει πάρα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Μαρία και στο Σωτήρη!

Δήμητρα Σκρεπετού

Share.