fbpx

Νέο Γήπεδο στον Κάμπο και Αθλητικό Κέντρο στην Καρδαμύλη από το Δήμο Δυτικής Μάνης

0

Τον τελευταίο καιρό βαίνοντας  προς το τέλος της θητείας των Δημοτικών Αρχών και διανύοντας την προεκλογική περίοδο προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ,παρατηρούμε όλο και περισσότερα  δημοτικά έργα να προβάλλονται συνεχώς. 

1 2

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να αναφερθούμε σε ένα νέο έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και είναι ένα στολίδι που κοσμεί τον Κάμπο της  Δυτικής Μάνης. Το  γήπεδο ποδοσφαίρου του Κάμπου ,ένα έργο για το οποίο η εν ενεργεία Δημοτική Αρχή έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη

Πάμε να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά το χρονικό έως την ολοκλήρωση του έργου: Η μελέτη για το γήπεδο είχε συνταχθεί από τον πρώην Δήμο Αβίας, στη συνέχεια από το Δήμο Δυτικής Μάνης έγινε επικαιροποίηση της μελέτης καθώς και αγοράστηκε ένα όμορο οικόπεδο προκειμένου να χωρέσει ο αγωνιστικός χώρος καθότι όταν μετρήθηκε το υπάρχον οικόπεδο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αρκετό για τη δημιουργία του γηπέδου. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 446.000 €, ενώ η χρηματοδότηση έγινε από το ΣΑΤΑ.

Δημοπρατήθηκε το 2015 (15-12-2015), ενώ η σύμβαση υπογράφηκε το 2016 (29-03-2016), για ποσό 256.091,23 €. Ξεκίνησε η εκτέλεση των εργασιών, πλην όμως η πορεία τους ήταν πολύ αργή με αποτέλεσμα ο Δήμος να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία έκπτωσης. Κατόπιν κλήθηκαν οι επόμενοι που είχαν υποβάλλει προσφορά στη δημοπρασία (ως ορίζει η νομοθεσία) και τελικά υπογράφηκε νέα σύμβαση με νέο ανάδοχο στις 21-06-2018 για ποσό 316.290,67 € .

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κρίθηκε αναγκαία η υπογραφή και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών ποσού  64.429,41 €. και τελικά το κόστος φαίνεται ότι θα κλείσει στο ποσό 380.720,08 €. Πλέον έχουν απομείνει ελάχιστες εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωση και παράδοσή του.

Σε απευθείας επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Ιωάννη Μαραμπέα δήλωσε ευτυχής με το γεγονός ότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες το γήπεδο του Κάμπου είναι έτοιμο προς παράδοση. Επίσης μας μίλησε για το νέο Αθλητικό Κέντρο Καρδαμύλης το οποίο θα δοθεί σύντομα, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.046.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδοτησή  έγινε από το ΟΧΕ. Το αθλητικό Κέντρο Καρδαμύλης θα διαθέτει 2 γήπεδα 5Χ5,αποδυτήρια, κυλικείο και όλες τις παροχές που προσφέρει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

 Θα ήταν παράλειψη κλείνοντας  να μην αναφέρουμε ότι το έργο αυτό ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε υπό την επίβλεψη δύο γυναικών  πολιτικών μηχανικών του Δήμου Δυτικής Μάνης , της προϊσταμένης των τεχνικών υπηρεσιών Άννας Νικητοπούλου και της επιστημονικής συνεργάτη Χριστίνας-Φαίδρας Νηφάκου, δύο γυναίκες σε έναν επί των πλείστων ανδρικό τομέα που όλο αυτό τον καιρό έχουν επιμεριστεί μόνες τους το βάρος του απαιτητικού τμήματος των τεχνικών υπηρεσιών ενός τόσο μεγάλου και απαιτητικού Δήμου.

Για το λόγο αυτό η  εν ενεργεία αιρετοί των Δήμων καθώς και όσοι τους διαδεχθούν θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι η ενεργητικότητα και η μεθοδικότητα των υπαλλήλων τους καθώς και η σωστή επιλογή των επιστημονικών συνεργατών του εκάστοτε Δήμου συνυπολογίζονται στο κατά πόσο θα θεωρηθεί επιτυχημένη η θητεία της Δημοτικής Αρχής .

Ένα στοίχημα που ο εν ενεργεία Δήμαρχος Δυτικής Μάνης  Ιωάννης Μαραμπέας  φαίνεται να έχει κερδίσει και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του. Αφήνοντας σημαντικά έργα στην νεολαία του τόπου επιβεβαιώνει αυτό που τον έχω ακούσει στο παρελθόν να λέει : «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές αλλά οι επόμενες γενιές.»

Δήμητρα Σκρεπετού

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Share.