fbpx

Νίκη της ΝΔ που θα «σώσει» την Αυτοδιοίκηση από τον Κλεισθένη «βλέπει» ο Νίκας!

0

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ… στις Οικονομικές υπηρεσίες να μην υπογράψουν τις 34 προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς όπως ισχυρίστηκε δε θα θεωρηθεί η καλύτερη ενέργεια για τη νέα Περιφερειακή Αρχή, έστειλε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το δημαρχείο της Καλαμάτας, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζοντάς τες, ρουσφετολογικού… χαρακτήρα! «Καταλαβαίνω τον αγώνα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής να μη μας αφήσει ούτε μια δεκάρα, να μην έχουμε μαντήλι για να κλάψουμε… γι’ αυτό παρακαλώ, την άλλη πλευρά που υπογράφει τις προγραμματικές συμβάσεις, τους Δήμους, να μην τις υπογράψουν, όπως και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα, γιατί δε θα θεωρηθεί η καλύτερη ενέργεια για τη νέα Περιφερειακή Αρχή», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως θα επαναξιολογηθούν όλες, αφού έτσι κι αλλιώς, δε θα προλάβουν να υλοποιηθούν!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Έχω ειδοποιήσει και τις Οικονομικές Υπηρεσίες να προσέχουν στην προώθηση των ενταλμάτων πληρωμής. Θα ελεγχθούν ένα προς ένα! Δεν μπορεί καμία περιφερειακή ευθύνη να καλύψει την υπηρεσιακή ευθύνη. Δεν μπορεί να διαλύσουν την Περιφέρεια και να μην αφήσουν χρήματα για την επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Δεν το δέχομαι και το λέω με τον τρόπο που πρέπει να το πω… Είναι συνυπεύθυνοι και οι οικονομικοί υπάλληλοι, τους το διαμήνυσα και το λέω και στις συναντήσεις που έχω μαζί τους», ανέφερε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, εκφράζοντας την πικρία και τον προβληματισμό του. «Στενοχωρούμαι πάρα πολύ με αυτά που γίνονται στην Περιφέρεια και το λέω στους λιγότερο δυνατούς τόνους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι ένα υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο πρέπει να τακτοποιήσει κάποια κατεπείγοντα θέματα, αν και αυτό, το ορίζει ο νόμος για τα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν μπορεί να ψηφίζει 34 προγραμματικές συμβάσεις για έργα που έχουν κοινοτική διάσταση, αφού τα περισσότερα από αυτά, θα έπρεπε να τα κάνει ένας κοινοτάρχης, ούτε καν ο Δήμος», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, δίνοντας δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. «Αγροτικό δρόμο λέει, από εκεί… ως εκεί ή προγραμματική σύμβαση για να επιδιορθώσουμε ένα πρώην δημοτικό σχολείο που δεν έχει παιδιά και δε λειτούργει καμιά 30αριά χρόνια, όταν έχουμε σχολεία, όπως το Πολυκλαδικό, το Μπενάκειο ή το 18ο Δημοτικό στην Καλαμάτα, που είναι γεμάτα από παιδιά και έχουμε πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα, αφού ποτέ τα χρήματα που στέλνει το κράτος, δεν αρκούν για να κατασκευάσουμε αυτά τα σχολεία. Ξοδεύουμε πόρους για να ικανοποιήσουμε, δεν ξέρω.. τι είδους ρουσφέτια! Οι προγραμματικές συμβάσεις αυτές, ψηφίστηκαν δυστυχώς, από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και μάλιστα όταν ούτε οι μισοί εκεί», δήλωσε ο κ. Νίκας αφήνοντας καθαρές αιχμές κατά του κ. Τατούλη και της ομάδας του, λέγοντας για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί τους και εκφράζοντας την πεποίθηση πως έτσι κι αλλιώς το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, αφού η ΝΔ -που σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι σίγουρα η επομένη κυβέρνηση- θα το… αντιμετωπίσει!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Η 7η Ιουλίου είναι μια καθοριστική ημερομηνία και για την Αυτοδιοίκηση, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρεάσει και την Αυτοδιοίκηση και μάλιστα καταλυτικά! Υπάρχουν ήδη δηλώσεις από την πλευρά της ΝΔ για μια σειρά θεμάτων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του «Κλεισθένη»! Μετά την 7η Ιουλίου, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πλέον και τα δικά μας ζητήματα, όπως το θέμα των συνεργασιών. Δηλώνω για μια ακόμη φορά, πως αποκλείεται η συνεργασία με την ομάδα Τατούλη! Τον απερχόμενο περιφερειάρχη και τους γύρω από αυτόν! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση δικής μου συνεργασίας. Αυτή είναι και η εντολή του 54% των ψηφοφόρων τους πελοποννησιακού λαού που μου δόθηκε. Με όλους συνεργάζομαι, εκτός από αυτήν την κλειστή ομάδα που διαχειρίστηκε τα θέματα της Περιφέρειας», δήλωσε προβλέποντας και την ψήφο του ελληνικού λαού στις εθνικές… κάλπες της 7ης Ιουλίου ο κ. Νίκας, ο οποίος μίλησε –αφήνοντας νέες αιχμές- και για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

ΣΤΟ… ΝΑΔΙΡ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

«Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της επιτροπής παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ, η απορροφητικότητα είναι στο 21%! Μιλάμε γα το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που τελειώνει σε λίγους μήνες, αν και μάλλον θα υπάρξει μια παράταση, αλλά έχουμε απορροφήσει το 1/5 των χρημάτων και βεβαίως αυτό, δεν είναι θετικό! Θετικό, μπορεί να είναι για ’μας -την επόμενη Περιφερειακή Αρχή- γιατί θα μας δοθεί η δυνατότητα επανασχεδιασμού και επαναξιολόγησης των έργων και αυτό θα γίνει και για τη Μεσσηνία, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην επιτροπή παρακολούθησης του φθινοπώρου, να εισηγηθούμε για την απένταξη κάποιων έργων και την ένταξη νέων», ανέφερε για μια ακόμη φορά ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από αιρετούς εκπροσώπους, περιφερειακούς συμβούλους από όλους τους νομούς -4 πολιτικούς μηχανικούς και  1 δικηγόρο- εργάζεται στην κατεύθυνση του επανασχεδιασμού για τη νέα εισήγηση το φθινόπωρο. «Υπάρχον κρίσιμα έργα που πρέπει να προωθήσουμε γρήγορα», τόνισε και στάθηκε και στα των απορριμμάτων.

ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«Η Πελοπόννησος έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο! Δεν μπορεί να μιλάμε για κανενός είδους ανάπτυξη με τις χωματερές και τον απέραντο σκουπιδότο στον οποίο έχει μεταβληθεί η Περιφέρειά μας. Ιδιαίτερα εδώ στη Μεσσηνία, ζούμε δραματικές καταστάσεις. Όποιος πάει μια βόλτα προς τη Μάνη και τις Κιτριές, μπορεί να βεβαιώσει του λόγου το ασφαλές. Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα πολύ γρήγορα. Τα λόγια πρέπει να τελειώσουν κάποτε και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Εγώ θα επισκεφθώ και μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων εκτός Πελοποννήσου και κάποιες μονάδες που υποτίθεται ότι κάνουν διαχείριση των σκουπιδιών μέσα στην Πελοπόννησο», δήλωσε με νόημα ο κ. Νίκας, ο οποίος μετά τη συνέντευξη αναχώρησε για την Κόρινθο.

Share.