fbpx

Νικηφόρος Ψυχογιάννης: «Το μέλλον των νέων ανθρώπων βρίσκεται στα χέρια τους!»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ της τοπικής αυτοδιοίκησης εισέρχεται ένας ακόμα νέος άνθρωπος, που διεκδικεί με την υποψηφιότητά του ένα πιο αποφασιστικό και ασυμβίβαστο ρόλο στο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Νικηφόρος Ψυχογιάννης προέρχεται από μία οικογένεια όπου ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, όντας και ο ίδιος αθλητής στίβου των 400μ. Σπουδάζω στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Διοίκηση Οικονομία Επικοινωνία πολιτιστικών και τουριστικών μονάδων και είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη.

  • Τι είναι αυτό που κάνει έναν νέο άνθρωπο όπως εσείς, να ασχοληθεί ουσιαστικά, πιο ενεργά με την πόλη του;

«Πρέπει πλέον οι νέοι άνθρωποι να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε μπροστά! Να εισέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλι,  ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις των νέων ανθρώπων. Να βάλουμε τέλος στην υπάρχουσα νοοτροπία της αποχής από τα κοινά και να λάβουμε δράση. Πρέπει να βγούμε μπροστά!»

  • Ως ένα “άφθαρτο” πολιτικά πρόσωπο, τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει η παρουσία σας στον Δήμο Καλαμάτας;

«Θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω στο Δήμο στους τομείς του Αθλητισμού και του Τουρισμού. Στον Αθλητισμό οι εμπειρίες και οι γνώσεις μου, μου επιτρέπουν να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς αυτά που απαιτούνται ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες που επικρατούν στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι που απασχολεί όλο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού. Είτε αυτό έχει να κάνει με τους αθλητικούς χώρους και τις βελτιώσεις που χρειάζονται, είτε με την ανάγκη να γυρίσει ο αθλητισμός ξανά στις γειτονιές! Στον τομέα του Τουρισμού, όπου επικεντρώνονται οι σπουδές μου, θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Πρέπει να ενισχύσουμε το αεροδρόμιο ώστε η πόλη μας να συνδέεται με περισσότερες αν όχι όλες τις γωνιές του κόσμου και να αποτελέσει προορισμό περισσότερων επισκεπτών. Χρειάζεται επίσης ένα καλό Master Plan που θα ενισχύσει περισσότερο τον τουρισμό από θαλάσσης, με κρουαζιερόπλοια.»

  • Ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση καίριων θεμάτων όπως παράδειγμα τα απορρίμματα;

«Τα απορρίμματα στην Καλαμάτα όλοι γνωρίζουμε πως είναι μείζον πρόβλημα! Ένα μεγάλο πρόβλημα που ενοχλεί και μας απασχολεί όλους. Σαν παράταξη και ως υποψήφιος, έχουμε δηλώσει ότι το θέμα αυτό αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν μπορεί η πόλη μας να διεκδικεί μια θέμα στον τουριστικό χάρτη του κόσμου και ως κέντρο πολιτισμού όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια!»

  • Ποια θεωρείται ότι είναι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι νέοι να μη φεύγουν από τον τόπο μας;

«Οι νέοι φεύγουν είτε λόγω σπουδών είτε, και αναπόφευκτα, αναζητώντας εργασία. Δικός μας ρόλος ως αυτοδιοίκηση είναι να κρατήσουμε τα νέα άτομα στον τόπο τους. Θα πρέπει να αλλάξουν τα υπάρχοντα μέτρα και σταθμά. Η άνοδος του τουριστικού κλάδου και μέσω του αθλητισμού τουρισμού, μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας ώστε οι νέοι να πάρουν την απόφαση να μείνουν εδώ και να παλέψουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας! Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση αυτού του είδους επιχειρηματικότητας μέσα από μικρές και απλές κινήσεις!»

  • Δεδομένου ότι, πλέον, οι χρηματοδοτήσεις δίνονται με το «σταγονόμετρο», τι αναμένεται να αλλάξει στο Δήμο τα επόμενα χρόνια;

«Θεωρώ πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση ούτε ώριμες μελέτης, που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ‘ΦιλόΔημος ΙΙ’ βοηθά να γίνουν αναπτυξιακά έργα για την τοπική ανάπτυξη, για την προστασία του περιβάλλοντος την κατασκευή, για την βελτίωση και συντήρηση υποδομών, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, για κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές αλλά και μια πιο δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Όλα αυτά χρειάζονται θέληση, μεθοδική δουλειά και σωστή διαχείριση κι εμείς ως «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» μπορούμε να το κάνουμε πράξη!»

  • Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο που θα προσέλθει στις κάλπες στις 26 Μαΐου;

«Θέλω να απευθυνθώ στους νέους ειδικότερα και σε όλους γενικότερα… μήνυμα συμμετοχής. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν στα κοινά. Πρέπει όλοι και δη οι νέοι να αντιληφθούν τον αντίκτυπο της αποχής ή της συμμετοχής τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων βρίσκεται στα χέρια τους…»

Σίσσυ Τριάντου
Share.