fbpx

Ντ. Νικολάκου προς Π. Νίκα για τον τουρισμό: «Το 2018 είμαστε στις 6 πρώτες Περιφέρειες της χώρας, όταν το 2010 ήμασταν 3οι από το τέλος!»

0

«Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και η ανάπτυξή του είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. μια διαρκής προσπάθεια. Ένας αγώνας αντοχής και ταχύτητας και κάτι που εξελίσσεται». Με αυτά τα λόγια και αριθμούς απαντά η αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου, στα όσα ισχυρίστηκε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Καλαμάτας  και υποψήφιος για την Περιφέρεια, Παναγιώτης Νίκας!

«Έχω δει μια προσπάθεια που γίνεται από το δήμαρχο Καλαμάτας να δυσφημεί συνεχώς την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να λέει ότι είναι η χειρότερη σε όλη τη χώρα σε οδικό δίκτυο, ενώ ξέρει ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Να λέει ότι δεν έχουμε να δώσουμε τίποτα στον επισκέπτη τουρίστα, ενώ επαγγελματίες και επιχειρήσεις σίτισης κι όλοι μαζί προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο πρόσωπο στον επισκέπτη τουρίστα!

Υπάρχει μεγάλη δυσφήμιση σε μια δύσκολη εποχή, σε μια κομβική χρονιά, καθώς το 2019 είναι η χρονιά που περιμένουμε να εκτοξευθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, πόσο μάλλον της Πελοποννήσου που τα τελευταία χρόνια τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος, δείχνει ότι το 2018 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στις 6 πρώτες Περιφέρειες της χώρας!

Είναι μπροστά σε διανυκτερεύσεις και έσοδα και την περνούν Ρόδος, Σαντορίνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα! Είμαστε στις 6 πρώτες Περιφέρειες της χώρας, όταν το 2010 ήμασταν τρίτοι από το τέλος!»

  • Το 2,7 των εσόδων λέει ο κ. Νίκας αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μάλιστα, πόσο ήταν το 2010; Ήταν 0,45 και έχει γίνει 2,7! Συν 100 εκατ. ευρώ από τον Τουρισμό στα έσοδα και στις εισπράξεις της Πελοποννήσου το 2018 σε σχέση με το 2017! Είμαστε ικανοποιημένοι; Όχι, η προσπάθεια συνεχίζεται. Νέες επενδύσεις έρχονται στην Πελοπόννησο.

  • Ακούμε τον κ. Νίκα να λέει ότι υπάρχει στασιμότητα επενδύσεων.

Η Πελοπόννησος είναι η πρώτη περιφέρεια στη χώρα σε ενδιαφέρον επενδυτών για τον τουρισμό κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ γιατί τώρα ήρθε η στιγμή να ανέβει στην κορυφή. Δεν μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή όπου όλοι μαζί παλεύουμε ακόμα περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη ένας …μοιραίος δήμαρχος να λέει ότι είμαστε οι τελευταίο στη χώρα, ότι δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε στον επισκέπτη της Πελοποννήσου.»

Η Ντ. Νικολάκου επισημαίνει επίσης: «Έχουμε διοργανώσει τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια, συν 25,6% Βρετανοί τουρίστες στην Πελοπόννησο.

  • Αεροδρόμιο Καλαμάτας: πρώτο διεθνές βραβείο για αεροδρόμιο της Ευρώπης κάτω των 4 εκατ. αφίξεων και επισκεπτών. Ένα βραβείο που καθιστά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στο επίκεντρο της τουριστικής αγοράς για την δημιουργεί τουριστικών πακέτων το 2019. Γι’ αυτό ψήφισαν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες και όχι για τις υποδομές του – οι οποίες εδώ και τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν – αλλά για την στρατηγική προώθηση του τουρισμού, για την διαφήμιση! Στρατηγικοί μας συνεργάτες ήταν η ΤΕΜΕΣ και η διοίκηση του Αεροδρομίου.

Δεν μπορεί να απαξιώνονται τέτοιες προσπάθειες, ενέργειες, συνεργασίες! Όσο και να προσπαθεί ο κ. Νίκας, η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία θα πάει μπροστά, δεν θα οπισθοδρομήσει.

ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι… 1.207.387 επισκέπτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να εμπεριέχεται στην έρευνα το αεροδρόμιο Καλαμάτας και του Αράξου. Παρόλα αυτά παρουσιάζουμε ένα 36,3% αύξηση από το 2017. Πόση είναι η αύξηση επισκεπτών στην Πελοπόννησο από το 2010 έως το 2017; Είναι 1837%! Αυτό σημαίνει αγώνας δρόμο, συνεχιζόμενη προσπάθεια, αυτό σημαίνει αγαπάω τον τόπο μου! Το 2019 θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για νέα πιο δυνατά ρεκόρ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα και κυρίως το έχουμε στη Μεσσηνία, γιατί άλλοι δήμαρχοι έχουν κάνει βήματα. το πρόβλημα μας στη Μεσσηνία είναι ότι η πρωτεύουσα μας υστερεί εντελώς στην προβολή του τουριστικού της προϊόντος! Είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν έχει ιστότοπο, με μόνο 50 χιλιάδες για προώθηση τουριστικού προϊόντος, η μόνη μεγάλη απούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα τουρισμού όπου κι αν βρεθούμε! Μαζί μας Λουτράκι, Σπάρτη, Ερμιονίδα, Άργος, Ναύπλιο, απούσα εντελώς η Μεσσήνη, η Κυπαρισσία, η Μάνη, η Καλαμάτα. Τα αποτελέσματα είναι θλιβερά!

Εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να είναι εντελώς διαφορετική από τη σημερινή στο θέμα εξωστρέφειας, οράματος, προώθησης τουρισμού!

ΣΤΑ «ΛΟΙΠΑ ΛΙΜΑΝΙΑ»…

Στην Τράπεζα Ελλάδος δημοσιεύθηκαν και τα αποτελέσματα επισκέψεων και αφίξεων στην κρουαζιέρα, εκεί η Καλαμάτα δεν υπάρχει! Είναι άλλες περιοχές που προηγούνται, η Καλαμάτα όμως δεν υπάρχει. Υπάρχει μια υποσημείωση στο τέλος των στατιστικών στοιχείων: «Όποια λιμάνια δεν περιλαμβάνονται ανήκουν στα λοιπά λιμάνια!», αυτό είναι η παρακαταθήκη που αφήνει ο κ. Νίκας στην κρουαζιέρα της Καλαμάτας, στα λοιπά λιμάνια!…

Ποια είναι η στρατηγική για το δήμο Καλαμάτας, ποιά η ταυτότητα; Είναι θλιβερή η εγκατάλειψη στην παραλιακή ζώνη, στο λιμάνι.

Όταν είδαμε ότι η Καλαμάτα δεν υπάρχει στον χάρτη, είπαμε θα αναλάβουμε πρωτοβουλία! Σύντομα θα γίνει συνάντηση με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ με ομάδα εργασίας της Περιφέρειας για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει! Να μπορέσουμε, επιτέλους, να εντάξουμε την Καλαμάτα στον χάρτη!…

Θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, και επειδή πρέπει να σταματήσει η δυσφήμιση το τόπου μας, αυτή τη στιγμή που στη χώρα προσπαθούν όλοι να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο, έχουμε έναν υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του τόπου και για τους επισκέπτες μεταφέρει τη χειρότερα εικόνα.

Είμαστε οι καλύτεροι! Διαθέτουμε τέτοιο πολιτιστικό πλούτο, τέτοια παροχή υπηρεσιών, ένα άρτιο και ασφαλές οδικό δίκτυο…»

DEBATE ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η Ντίνα Νικολάκου ορίστηκε από την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”, για τρίτη συνεχιζόμενη εκλογική αναμέτρηση, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Στρατηγικού Πολιτικού Σχεδιασμού και επί του debate είπε: «Αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχει σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων που έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση, αλλά και το σύνολο των Μέσων.

Οπότε θα γίνει μια διαχείριση αυτού του θέματος, θα έρθουν όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων – έτσι γίνεται όταν θέλουμε να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα – θα ακούσουμε τις απόψεις, θα πει ο καθένας αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει. Εμείς είμαστε εδώ! Εμείς αναλάβαμε την πρωτοβουλία, ο κ. Τατούλης για να γίνει ένας διάλογος όχι απλώς εντυπώσεων εποικοδομητικός για τους πολίτες!

Και θέλω να πω κάτι, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους: Έχετε ακούσει εσείς από κανέναν πολιτικό μας αντίπαλο να λέει κάτι για την Πελοπόννησο; Ποιο είναι το όραμά του; Ποιο έργο θα κάνει;

Φθάσαμε στο αποκορύφωμα, να γίνονται εγκαίνια εκλογικού κέντρου παράταξης και να μην ακουστεί ούτε μια κουβέντα τι θα κάνει αυτή η παράταξη και ο αρχηγός της, για την Μεσσηνία, για την Πελοπόννησο; Ήταν στην πόλη του, στο νομό του!

Πέρα, λοιπόν, από τις ύβρεις, τη συκοφαντία και όλο αυτό που είδαμε, την προσωπική επίθεση στον κ. Τατούλη, είπε τίποτα ο κ. Νίκας για τον τόπο του; Για την Πελοπόννησο του αύριο, για το όραμά του;»

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να μιλήσουν πολιτικά: «Θα λύσουμε τα τεχνικά ζητήματα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να δούμε πως, που και με ποιο τρόπο πρέπει να γίνει κάτι για να μην είναι κουραστικό για τον τηλεθεατή, να έχει περιεχόμενο, συγκεκριμένο κύκλο ερωτήσεων και η κάθε παράταξη εκεί θα καταθέσει τη δική της πρόταση.»

Σ.Τρ.
Share.