fbpx

Ο Γιώργος Αμυράς προσδοκά καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές!

0

ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ πως οι Έλληνες στην ευρωκάλπη της 26ης Μαΐου θα δώσουν ξεκάθαρη εντολή στη Νέα Δημοκρατία, στέλνοντας «γαλάζια» ευρωομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επόμενη κρίσιμη 5ετία, εξέφρασε από την Καλαμάτα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς. Παράλληλα δεν έκρυψε τη σιγουριά του πως οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δείξουν «πόρτα εξόδου στον λαϊκιστή κ. Τσίπρα και πως η “πρώτη φόρα Αριστερά ήταν και η τελευταία”!

«Η Ευρωκάλπη στις 26 Μαΐου έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα και είμαι είναι απολύτως αισιόδοξος ότι θα αποδώσει δυο καρπούς! Ένας ότι θα ανοίξει η πόρτα εξόδου στο λαϊκιστή κ. Τσίπρα διότι η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα του αφήσει περιθώριο να σταθεί στο πολιτικό πεδίο, ώστε να ’χουμε να θυμόμαστε ότι η “πρώτη φορά Αριστερά ήταν και η τελευταία”˙ και δεύτερος είναι ότι η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει μία ευρωομάδα στις Βρυξέλλες όλων των Ελλήνων προερχόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έχει να κάνει πάρα πολύ σοβαρή δουλειά τα επόμενα 5 χρόνια. Να φέρει την Ελλάδα από τα χαμηλά πού την έχει ρίξει η σημερινή κατάντια της Κυβέρνησης, στα ψηλά εκεί όπου αξίζει να είναι!».

ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Στον ευρωπαϊκό δρόμο που έχει επιλέξει να διαβεί και να υπηρετήσει ο κ. Αμυράς θέτει τρεις προτεραιότητες: την επιστροφή των ξενιτεμένων Ελλήνων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Προτεραιότητές μου είναι τρεις: πρώτη και σημαντικότερη στη δική μου αξιολόγηση είναι η επιστροφή των ξενιτεμένων νέων και επαγγελματιών στην πατρίδα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε ίσες ευκαιρίες προς όλους και να χτίσουμε μία πατρίδα αξιοκρατίας!

Δεύτερη προτεραιότητα μου έχει να κάνει με την προστασία των προσωπικών δεδομένων μας. Κάθε φορά που μπαίνουμε στο διαδίκτυο, κάθε φορά που κάνουμε like σε μία φωτογραφία, κάθε φορά που ανεβάζουμε μία φωτογραφία κάποιες δαιδαλώδεις εταιρείες κάνουν πάρτι δισεκατομμυρίων πουλώντας κι αγοράζοντας πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά μας δεδομένα, συνήθως εν αγνοία μας, αυτό πρέπει να τελειώσει.

Τρίτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ζείτε και στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία όταν έχουμε παρατεταμένες ξηρασίες, αδιάκοπους καύσωνες, ξαφνικές πλημμύρες, καταστροφή γεωργικής σοδιάς από φυσικά φαινόμενα, δεν είναι ότι απλώς έτυχαν αυτά τα φυσικά φαινόμενα, σύμφωνα με επιστημονικά μοντέλα πρόκειται, με μαθηματική ακρίβεια, για το αποτέλεσμα της κακής παρέμβαση του ανθρώπου στο κλίμα! Χωρίς υγιές περιβάλλον δεν έχουμε τίποτα!»

Τα «ψέματα» Τσίπρα και η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των ελλήνων πολιτών «τρέφουν» την πεποίθηση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πως ενδεχόμενη νίκη στις ευρωεκλογές συνεπάγεται νίκη και σε εθνικό επίπεδο κι αυτό διότι «Είναι τόσο συμπυκνωμένο και βεβαρυμμένο το πολιτικό φορτίο που οι Έλληνες θέλουν να εκφραστούν πολιτικά! Με όλα αυτά που πέρασαν, που άκουσαν τα ψέματα του Τσίπρα και του κ. Καμμένου, που τους έλεγα ότι θα μειώσουν τη φορολογία και τελικά μείωσαν τη φορολογία των Καζίνο (από το 37% στο 8%, με τον Ν.4512 Άρθρο 374), ενώ την ίδια εποχή αύξαναν την ίδια τη φορολογία σε όλα τα νοικοκυριά, στην ουσία, βάζοντας ΦΠΑ 23% και μετά 24% σε όλα τα είδη διατροφής! Όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο Έλληνας και ήρθε η ώρα πλέον να «ξεσπάσει» δημιουργικά!»

Στο ερώτημα κατά πόσον εν τέλει θα επηρεάσει μια μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και θα ανατρέξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αμυράς σχολιάζει: «Η δύναμη της καρέκλας για τους Συριζαίους είναι ισχυρότερη από τη δύναμη της βαρύτητας!» Αλλά η δύναμη της κάλπης και η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει περιθώρια στον κ. Τσίπα να σταθεί! Τώρα με δανεικούς βουλευτές είναι τσίμα –τσίμα! Γύρισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για να μαζέψει τους βουλευτές του, διότι ήξερε ότι πάρα πολύ θα τον καταψήφιζαν και θα έχει πρόβλημα, άρα το οικοδόμημα του κου Τσίπρα είναι σαθρό, έχει σάπια θεμέλια και αρκεί ένα …φύσημα της κάλπης από τους Έλληνες πολίτες για να καταρρεύσει!»

ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ» ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»

Το 2014 ο κ. Αμυράς υπήρξε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποτελώντας μάλιστα επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, λαμβάνοντας, τότε, την 7η θέση συγκεντρώνοντας περίπου 130 χιλιάδες ψήφους. Η εμφάνιση του νέου τότε κόμματος του «Το Ποτάμι» αποτέλεσε γι’ αυτόν ευκαιρία να μετέχει σε «ένα πολιτικό πείραμα αρκετά ενδιαφέρον!» Με το «Ποτάμι» εξελέγη δύο φορές βουλευτής όμως όπως είπε «όταν εμφανίστηκαν …τα βαρβάτα ζητήματα, όπως το εθνικό θέμα: το Σκοπιανό δεν μπορούσα να μείνω σε αυτό το κόμμα όπου όλοι ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και ήμουν ο μοναδικός που την καταψήφισα! Αποχώρησα, κατήγγειλα τη συμφωνία των Πρεσπών και αμέσως μετά παραιτήθηκα από βουλευτής! Παρέδωσα την βουλευτική μου έδρα και επέστρεψα ρίζες μου, στη φυσική μου κοίτη.» δράττοντας της ευκαιρίας άφησε αιχμή για την χρήση της τροπολογίας Κουντουρά με την οποία καταργήθηκε το ασυμβίβαστο και δόθηκε στους εν ενεργεία βουλευτές να είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή χωρίς να παραιτηθούν:  «Αυτό είναι μια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ιδανικοί και από άλλα κόμματα: Κουντουρά και Σπ. Δανέλλης) έκαναν χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά. Στη ΝΔ κάνουμε το αντίστροφο, παραδώσαμε τις βουλευτικές έδρες και θέσαμε εαυτούς στην κρίση του λαού για το ευρωψηφοδέλτιο!»

ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με αφορμή τις ανισότητες μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρώπης και κατά πόσον μπορεί εν τέλει να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα ο κ. Αμυράς απήντησε: «Πιστεύω και οραματίζομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης! Να έχουμε κοινό στρατό, φύλαξη των ελληνικών συνόρων διεθνή και Ευρωπαϊκά με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής δύναμης, γιατί έχουνε γίνει ξέφραγο αμπέλι τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά μας. Έτσι θέλω να έχουμε και ενιαία φορολογία στην Ευρώπη, να έχουμε ενιαίους πόρους και αποδοχές, ανάλογα βέβαια με κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά αυτό έχει πάρα πολύ δρόμο μέχρι να γίνει. Θα πρέπει ότι Ευρωπαϊκό κονδύλι και διαθέσιμος ευρωπαϊκός πόρος υπάρχει να τον ξετρυπώνουμε» απ’ όπου κι αν βρίσκεται και να τον φέρουμε εκεί που έχει ανάγκη η χώρα μας. Χρειάζεται να γίνουν καλές αλλαγές! Οι απλές και καλές μεταρρυθμίσεις που κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει και γι’ αυτό έχουνε φύγει μπροστά κι εμείς έχουμε μείνει πίσω!

Στην υγεία, στην Παιδεία οπουδήποτε κοιτάξεις στην Ελλάδα λες γιατί δεν γίνονται τα αυτονόητα!

Στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση της λογικής κι αυτός ο δρόμος θα μας φέρει σε μία ισορροπία με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά ή κοινωνικά Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η λύση! Καλές αλλαγές, ανοιχτό πνεύμα…»

Η επόμενη θητεία είναι πάρα πολύ σημαντική στην ευρωβουλή γιατί όπως τόνισε: «Οι Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στην επόμενη θητεία, για πρώτη φορά, θα ψηφίσουν προϋπολογισμό της Ε.Ε. ο οποίος θα έχει διάρκεια 7 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές όλων των κρατών – μελών θα «χιμήξουν» διότι θα πρέπει καθένας να διεκδικήσουν περισσότερα κονδύλια για τη χώρα του για την υγεία, την παιδεία κ.α.!»

Την χρονική σύμπτωση των εκλογών για την Ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε ως «πονηριά- Τσίπρα» ο κ. Αμυράς η οποία όπως είπε προκαλεί σύγχυση στους ψηφοφόρους. Ωστόσο η σημασία της παραμένει μεγάλη. Αντλώντας από την εμπειρία του ως βουλευτής, τα τελευταία 4μιση χρόνια, ο κ. Αμυράς στέλνει το εξής σαφές μήνυμα «8 στους 10 Νόμους που ψηφίζαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμε μια απλή κύρωση, ερχόντουσαν έτοιμοι από τις Βρυξέλες κι είχαν να κάνουν από το τι καύσιμα θα βάζουμε στα αυτοκίνητα και τα καράβια μας, τι είδους λιπάσματα θα χρησιμοποιούν οι αγρότες, αν θα κρατάμε πλαστική σακούλα στο S/M, με ποιον τρόπο καθορίζονται τα κριτήρια για το αν θα γίνει μια επένδυση σε ευρωπαϊκή χώρα» και τόνισε: «Η Ευρώπη που σήμερα ζούμε δεν είναι η Ευρώπη που είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έβαζε την Ελλάδα το 1979 στην ΕΟΚ, αλλά είναι μια πολύπλοκη, γραφειοκρατική, αργή, τεχνοκρατική Ευρώπη που δείχνει αδιαφορία για ουσιαστικά ζητήματα των ευρωπαίων πολιτών και αρκετές φορές είχε τιμωρητικές διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα!

Λέω, λοιπόν, στους Έλληνες πολίτες ότι αν θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει ευρωπαϊκά και φυσικά ΝΔ που είναι η πεντακάθαρη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 «ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ»

Προχθές, ο κ. Αμυράς συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, φίλους και γνωστούς, ανάμεσα τους και η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, σε γνωστό καφέ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την οποία λόγω της ιδιότητάς του ως δημοσιογράφος (ΕΡΤ εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»), έχει επισκεφθεί πολλάκις στο παρελθόν. Επίσης είχε συναντήσεις με τους υποψηφίους δημάρχους Θανάση Βασιλόπουλο και την Ελένη Αλειφέρη. Επόμενος σταθμός του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν η Μεγαλόπολη, όπου παρευρέθηκε στην ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας κ. Βλάσση.

Σίσσυ Τριάντου
Share.