fbpx

Ο Νίκας κέρδισε την ομόθυμη στήριξη και η Χάιδω το φλουρί και το χειροκρότημα!

0
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πολιτικές αναφορές για έξοδο από την κρίση αλλά κυρίως την απαλλαγή από τον πολιτικό εκτροχιασμό της Κυβέρνησης, κύλησε η εκδήλωση της πίτας, με κορυφαίους ομιλητές της Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε στην Κυπαρισσία, όπου βγήκαν πολιτικά μηνύματα.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος ενώ την έκοψε ο πρόεδρος της Τ.Ο. Γιώργος Φωτεινός ο οποίος καλωσόρισε τα πολιτικά στελέχη στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης».

Η εκδήλωση είχε έντονο κομματικό προεκλογικό χαρακτήρα, καθώς χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων τόσο ο εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, η Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας, αλλά από τους αιρετούς ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ν.Δ. Παναγιώτης Νίκας, ενώ εκ μέρους του Δήμου χαιρετισμό απεύθυνε υπενθυμίζοντας τους κοινούς αγώνες ιδίως από τη κυβέρνηση Σαμαρά ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΛΛΙΑ

Παράλληλα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από την Τ.Ο. Τριφυλίας προς τον πρώτο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, από το μέλος της οργάνωσης Στέλιο Διαμαντόπουλο. Μάλιστα στο χαιρετισμό του ο Κώστας Κόλλιας έκανε αναφορά στους αγώνες του πολιτικού φορέα αλλά και την πορεία του στην Τριφυλία όταν έδωσε την πρώτη συνέντευξη στον υπογράφοντα στα Φιλιατρά με έντονες τότε τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των τριών πόλεων καθώς μόλις είχε ισχύσει ο «Καλλικράτης».

Αναφορά στα πεπραγμένα της οργάνωσης έκανε από το βήμα ο πρόεδρος της Τ.Ο. Τριφυλίας Γιώργος Φωτεινός κάνοντας όμως σαφείς αιχμές προς την Κυβέρνηση για την απαξίωση που οδήγησε την Τριφυλία, φέρνοντας ως παράδειγμα την γκάφα… του κ. Τσίπρα ότι θα κατασκευαστεί το φράγμα στα Φιλιατρά, την απομόνωση με την αφαίρεση υπηρεσιών και Αστυνομικού Τμήματος, καταλήγοντας μάλιστα ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κοίταξε καν την περιοχή εστιάζοντας πάντως και στον άξονα Καλονερό-Τσακώνα που δεν έγινε ακόμα αλλά και τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος, με μόνη διέξοδο για λύσεις στα προβλήματα του τόπου να αποτελεί πλέον η νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΙΚΙΛΙΑ

Ο κεντρικός ομιλητής Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής και πρώην υπουργός, ανέλυσε την φιλοσοφία της Ν.Δ. εφόσον έρθει στην Κυβέρνηση με νέο αίμα και όραμα για το μέλλον κάνοντας μάλιστα προσωπικές αναφορές στην πολιτική του διαδρομή όταν ήταν 7,5 μήνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις συλλήψεις τότε τριών τρομοκρατών. Υπογράμμισε ότι “το προσφυγικό και μεταναστευτικό που αποτελεί πληγή στα Φιλιατρά δεν άνοιξε μύτη το 2014 κρατώντας την περιοχή ώστε να μην απομακρυνθεί παρά το κλίμα που επικρατούσε”, ενώ έκανε αναφορές στις επαφές του τότε με τον κ. Νίκα για την περιοχή. Για τους πολιτικούς αντιπάλους εξήγησε ότι “η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρο λόγο” ενώ για την Τριφυλία εξήγησε ότι “έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που μπορούν να αξιοποιήσουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Περιφέρειας”. Αναζητώντας την “επόμενη πολιτική στροφή να βρούμε τους επιστήμονες και νέους, που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή του τόπου για να βγει έξω από την γυάλα η περιοχή, επιδεικνύοντας εξωστρέφεια”. Εκτίμησε ότι “η ασφάλεια είναι μείζον θέμα και η Ν.Δ. θα δώσει άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά μας αξίζουν να ζουν μια καλύτερη ζωή”, ενώ ζήτησε καθαρή εντολή στήριξης στην Ν.Δ. όποτε κι αν γίνουν εκλογές ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν εντός του Μαΐου.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων εκτός από στελέχη υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την Ν.Δ. όπως ο Λευτέρης Βαρουξής από την γειτονική Ηλεία, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας που προέρχονται από τον γαλάζιο χώρο όπως η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο δήμαρχος Παν. Κατσίβελας, ο Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Γ. Λεβεντάκης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κόσμος. Στο τέλος της λιτής εκδήλωσης ανακοινώθηκε ο τυχερός της πίτας. Το φλουρί έτυχε στη Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα κάτι που συνδυάστηκε με τη δημοφιλία της υποψήφιας δημάρχου που αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, αφού η φθορά της δημοτικής αρχής είναι ορατή σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Τριφυλίας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.