fbpx

Οι «αντάρτες» θέλουν και να μείνουν στη ΝΔ και να πολιτευτούν με τον Τατούλη!

0

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να κερδίσει την κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα «χρωματίσουν» τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, μοιάζει η ΝΔ, η οποία έχει βγάλει ενόψει των εκλογών του Μαΐου, όλα τα… όπλα από τη φαρέτρα της! Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει πάρει… πολύ «ζεστά» την υπόθεση της νίκης στις εκλογές, στοχεύοντας στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους, ανέθεσε στα στελέχη του, να τελειώσουν… τους «αντάρτες», σε μια προσπάθεια να δείξει σε όλους, πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία, η οποία πρέπει να μεταφραστεί σε πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και να προσμετρηθεί στη δυναμική του κόμματός του, ενόψει των εθνικών εκλογών, εφόσον φυσικά, αυτές γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η Πελοπόννησος, είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αφού οι «γαλάζιοι» περιφερειακοί σύμβουλοι και τα πάλαι ποτέ… στελέχη της ΝΔ που έχουν στρατευτεί στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, είναι πολλά, με το κόμμα να τους δείχνει ήδη, την έξοδο!
Στη Μεσσηνία, πέρα από του δύο εκλεγμένους συμβούλους, την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και τον Απόστολο Γκούνη, οι οποίοι μαζί με 7 ακόμη από όλη την Περιφέρεια, έχουν ήδη κληθεί σε απολογία, το δρόμο της… εξόδου από το κόμμα, φαίνεται πως παίρνουν σε επόμενη φάση, τα μέλη του κόμματος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μπουλούκος και Χαράλαμπος Αφάλης, οι οποίοι θα παραπεμφθούν από τη ΝΟΔΕ, εφόσον η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στη Μεσσηνία, αποφασίσει να ακολουθήσει την ίδια, σκληρή γραμμή με το κόμμα, το οποίο μοιάζει και πιο πιθανό ως σενάριο.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΝΤΑΡΤΩΝ»

Από την πλευρά τους πάντως, τα στελέχη που πρόσκεινται στο κόμμα και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, δεν επιθυμούν να διαγραφούν, εκφράζουν σε όλους τους τόνους τις αντιρρήσεις τους, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να… μπερδεύονται καταστάσεις και δεδομένα, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της ΝΔ, η οποία όπως αφήνουν να εννοηθεί, αντιδρά έτσι, μόνο στην Πελοπόννησο… Χαρακτηριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε, είναι τα ερωτήματα της Αντωνίας Μπούζα, η οποία μιλώντας στη «Φ» έθιξε αρκετά ζητήματα, κάνοντας λόγο για αναίτιο διχασμό. Αρχικά, αναφέρθηκε στο 2010, όταν η Ντία Τζαννετέα δεν «στρατεύτηκε» με την επιλογή του κόμματος, που ήταν ο Δημήτρης Δράκος, στη συνέχεια, στην Κεντρική Μακεδονία το 2014 και την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, στην αντίστοιχη περίπτωση του Πειραιά, αλλά και σε εκείνη της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε στην Κορινθία κας Σούκουλη, η οποία αν και ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, δεν στήριξε το 2014 τον Πέτρο Τατούλη. Η κα Μπούζα, διερωτήθηκε επίσης, αν πολιτικά χαρακτηριστικά εξάγονται τελικά μόνο στην Πελοπόννησο και αν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν δεν στήριξαν τις αποφάσεις του κόμματος, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης που το 2014 δεν στήριξε όπως δήλωσε, τον Πέτρο Τατούλη στη «μάχη» της Περιφέρειας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Απάντηση στο «κλητήριο» Αυγενάκη, απέστειλε με πολλές αιχμές ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας και «πολυαξιωματούχος» Απ. Παπαφωτίου. Στην απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη έλαβα το τελεσίγραφο – κλήση σε απολογία από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για ένα θέμα το οποίο επανειλημμένα έχουμε κουβεντιάσει και για το οποίο έχουμε δεχθεί αφόρητες πιέσεις κάθε μορφής, δείχνοντας με τον τρόπο σας να μην αντιλαμβάνεσθε την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Πελοποννήσου.

Το θέμα αυτό αφορά την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Ένας Περιφερειάρχης ιδιαίτερα επιτυχημένος σε όλους τους τομείς κι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, όχι μόνο για την Περιφέρεια μας αλλά και για την πατρίδα μας, ενός καθαρού και στέρεου πολιτικού ανδρός, πολύτιμου για τους πολίτες και για τη δημοκρατία».

Και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει:

«Αυτή η ισχυρή αγαπητική σχέση της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου με τους πολίτες αποτελεί θεμέλιο και κρηπίδα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, για μια καλύτερη κοινωνία.

Σ’ αυτό τον ευγενή αγώνα έχουν θέση όλοι, εμείς οι άνθρωποι της Ν.Δ., απλοί πολίτες και στελέχη και όχι οι χθεσινοί απόντες, οι σημερινοί επισκέπτες, και οι αυριανοί μηδίσαντες που δυστυχώς είναι υπεύθυνοι για την καθήλωση της μεγάλης και δημοκρατικής παράταξης της Ν.Δ.

Παραμένω στο πλευρό του κ. Πέτρου Τατούλη και στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου και θεωρώ τη συμμετοχή μου ιδιαίτερα τιμητική.

Υπηρετώντας επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες τη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ., ανιδιοτελώς και χωρίς εκπτώσεις στην ιδεολογία της, πάντοτε προσφέροντας στην κοινωνία, μη με αναγκάσετε, με τη ανεπίτρεπτη και ανήθικη συμπεριφορά σας, για πρώτη φορά, να προβληματισθώ για άλλες λύσεις.

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα,

Ο κ. Περιφερειάρχης, όπως γνωρίζετε,  έχει δηλώσει δημόσια και σε συνέντευξη τύπου, ότι προσπαθήσατε να κάνετε παρέμβαση για αλλοίωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού κατασκευής έργου στην Πελοπόννησο υπέρ εταιρίας κρητικών συμφερόντων. Αναμένω από εσάς απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα».

 

Share.