fbpx

Ορμητική… εναντίον Τζαμουράνη και Βασιλόπουλου η Τόνια Κουζή!

0

ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ Ρ/Σ BEST 97,3

 

 ΝΕΑ, αν και… αρέσκεται στον ρεαλιστικό χαρακτηρισμό μεσήλικας, ορμητική, ειλικρινής, με χειμαρρώδη λόγο και πάνω απ’ όλα άφθαρτη, η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Τόνια Κουζή, μίλησε χθες το πρωί για όλους και για όλα, σε μια εφ’ όλης συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Best 97,3.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η κα Κουζή, η οποία το προηγούμενο βράδυ είχε παρουσιάσει το σχέδιό 631 του «Καλαμάτα τόπος ζωής» και τους πρώτους 23 υποψηφίους του συνδυασμού της, αν και γυναίκα, απάντησε… αντρίκεια σε μια σειρά από «καυτές» ερωτήσεις γύρω από το Δήμο της Καλαμάτας, επιλέγοντας τον δρόμο της αλήθειας που όσο και αν ενοχλεί μια… χούφτα παρέες, εκτιμάται από αυτούς στους οποίους απευθύνεται, όπως όλοι οι υποψήφιοι, που προφανώς δεν είναι άλλοι από τους ίδιος τους δημότες. Έτσι λοιπόν, αναφέρθηκε χωρίς… φόβο και πάθος, σε όλα, μιλώντας και με ονοματεπώνυμα. Ξεχωριστή, ήταν η στιγμή που ρωτήθηκε για τις στηρίξεις και αν πίσω από τον ανεξάρτητο αυτό συνδυασμό «κρύβονται» σπουδαία πολιτικά κεφάλαια του τόπου, όπως ο Σταύρος Μπένος. Η κα Κουζή με δεδομένη την παρουσία του υπευθύνου πολυμεσικών εφαρμογών του «Διαζώματος». Ευδόκιμου Φρέγκογλου, παραδέχθηκε πως εμμέσως, υπάρχει στήριξη η στήριξη του πρώην υπουργού και δημάρχου, Σταύρου Μπένου. «Έχουμε μαζί μας τον Ευδόκιμο τον Φρέγκογλου, που είναι το δεξί… χέρι του «Διαζώματος» και του Σταύρου του Μπένου, άρα με αυτήν την έννοια, έχουμε σχεδόν μέσω της έκφρασης του Ευόδκιμου, όλη την αίσθηση που έχει ο κ. Μπένος για τον τόπο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί αυτό επί της ουσίας μας δίνει, την εμπειρία του μέσα από ένα νέο παιδί», ανέφερε η κα Κουζή, η οποία συνεχίζοντας έκανε λόγο για μια άμεση στήριξη, όχι πολιτική αλλά με την εμπειρία του, μέσα από ένα νέο παιδί! Η κα Κουζή εξέφρασε την πεποίθηση και την αισιοδοξία της πως θα κερδίσει τις εκλογές, δηλώνοντας παράλληλα… ανοιχτή σε όλες τις συνεργασίες, με δεδομένα όχι τα πρόσωπα, αλλά τα προγράμματά τους για την πόλη.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Θα ήθελα σε επίπεδο προγράμματος να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Εγώ έβαλα κάτω 10 άξονες πολύ συγκεκριμένους. Η ομάδα τους χάραξε και θέλω να συζητήσω πάνω σ’ αυτό, αφού τα πρόσωπα δεν μου λένε τίποτε! Όπως κι εγώ δεν ήμουν γνωστή στο αυτοδιοικητικό σκηνικό, δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος άλλος είναι γνωστός, έχει πολιτική πρακτική από το παρελθόν… Δεν με ενδιαφέρει! Με ενδιαφέρει αυτό που δηλώνει τώρα για τον Μάιο του 2019! Κάποιοι μάλιστα με έχουν κατηγορήσει γι’ αυτό, γιατί διαβάζω τα προγράμματα όλων και γι’ αυτό και προσκάλεσα και τους άλλους υποψηφίους! Ωραία, τα πρόσωπα, οι υποψήφιοι και ο επικεφαλής, αλλά πρέπει να ξέρω που υπάρχει σημείο σύγκλισης με αυτά που εμείς λέμε. Εκεί θα γίνει ουσιαστική συνεργασία. Αν δεν συγκλίνουν τα προγράμματα, τι συνεργασία να κάνω; Δεν υπάρχει αντικείμενο…», σημείωσε με νόημα η Τόνια Κουζή, η οποία αναφέρθηκε και σε ονόματα, μιλώντας τόσο για τον Θανάση Βασιλόπουλο, όσο και για τον Βασίλη Τζαμουράνη.

ΗΘΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!

Αναφορικά με την επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο οποίος με την τροπολογία που αναμένεται από ώρα σε ώρα, δε θα έχει το κώλυμα του ασυμβίβαστου για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, η κα Κουζή, επεσήμανε ό,τι αυτό δεν είναι το μείζον, μιλώντας για το ηθικό μέρος, το οποίο χαρακτήρισε ανυπέρβλητο, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα έπρεπε ήδη, να είχε παραιτηθεί! «Ο κ. Τζαμουράνης με τη θέση που έχει τώρα, έχει εμπλακεί επί της ουσίας, σε πάρα πολλά κομμάτια τα οποία είναι ενεργά αυτή τη στιγμή και ακόμη υπογράφει γιατί δεν έχει προκύψει το ασυμβίβαστο. Δεν μπροούμε να ζητάμε από έναν άνθρωπο που έχει πάρει μια εργολαβία από το Δήμο, της κλίμακας των 5.000 ευρώ – και έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στο συνδυασμό μου- να μη συμμετέχει στη διαδικασία λόγω του ασυμβίβαστου και από την άλλη, να έχουμε επικεφαλής, έναν άνθρωπο που έχει μορφοποιήσει όσα τρέχουν αυτή τη στιγμή στο Δήμο, όπως και την τελευταία δεκαετία! Για ‘μένα υπάρχει ζήτημα ήθους, άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει ο νόμος… Δεν μπορώ να θεωρήσω ό,τι κάποιος που έχει μια τόσο σημαντική θέση, έχει προωθήσει σχεδιάσει και υπογράψει πράγματα, δε νομίζω πως μέσα σε δύο μήνες απεμπλέκεται και μέσα προχωράει με άλλη στόχευση». Στην ίδια κατεύθυνση, προκαλώντας αίσθηση, κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Τόνιας Κουζή και για τον Θανάση Βασιλόπουλο, τον οποίο με δεδομένη τη στάση αρκετών, όπως των δύο υποψηφίων από τη «γαλάζια» πολυκατοικία… Οικονομάκου και Αλειφέρη, την αντιμετώπιση του Παύλου Μπουζιάνη και άλλων στελεχών της παράταξης Νίκα, κάθε άλλο παρά ως… συνέχεια του απερχόμενου δημάρχου μπορεί όπως είπε, να χαρακτηρίσει

ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΤΟΥ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ!

«Η διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε ο κ. Βασιλόπουλος, ήταν σοβαρή! Ήταν επιλογή όλων και θα έπρεπε να τυγχάνει της στήριξης! Και εκεί βρίσκω ηθικό ζήτημα. Για ‘μενα όταν αποφασίζεις με δημοκρατικές διαδικασίες που ο ίδιος επέλεξε να αναδείξεις κάποιον, πρέπει εσύ ο ίδιος να το στηρίζεις, αλλιώς δεν είσαι σωστός σ’ αυτόπου εξαγγέλλεις και στην προκειμένη περίπτωση, δεν βλέπω την ουσιαστική στήριξη στη διαδοχή, Βλέπω πάλι ένα θέμα δημοκρατικότητας που ως πολίτης, θα το αξιολογούσα», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Τόνια Κουζή, η οποία… ξεδίπλωσε και το όραμά της, τονίζοντας πως οι στόχοι της και το πρόγραμμα κάθε άλλο παρά ουτοπικά είναι! Στην… πρώτη γραμμή, είναι η αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, με την κα Κουζή να φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γειτονιά της, τη Ράχη, στην οποία, όχι μόνο η σύντροφος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου -που είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της- από το Σύλλογο των τυφλών ατόμων, δεν μπορεί όπως της είπε, να διασχίσει πεζή, για να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη, αλλά ούτε οι κάτοικοι που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας.

Share.