fbpx

Παναγιώτης Μπουραντώνης: Ο Καλαματιανός λαϊκός τραγουδιστής που… γράφει τη δική του ιστορία!

0

Ο Παναγιώτης Μπουραντώνης, αν και είναι μόλις 25 ετών διαθέτει φωνητικές ικανότητες  που  θα μπορούσαν να ζηλέψουν αρκετοί ηλιακά μεγαλύτεροι και με προϋπηρεσία ετών στο ελληνικό πεντάγραμμο αφού με την φωνή του μπορεί να υποστηρίξει και το πιο δύσκολο λαϊκό τραγούδι. Αυτό τα χάρισμα που διαθέτει σε συνδυασμό με τον  σεμνό χαρακτήρα του έχει κάνει τον κόσμο να τον αγαπήσει. Τον είδαμε στο talent show «ΤΗΕ VOICE» με την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη όπου κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Εμφανίζεται κάθε Σάββατο στο γνωστό νυχτερινό μαγαζί GAZI, στην παραλιακή της Καλαμάτας, όπου ξεσηκώνει τον κόσμο και τον κρατάει εκεί μέχρι πρωίας… Μας τραγουδάει «Άστο» μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά  που γνωρίζει  ήδη μεγάλη επιτυχία αλλά εμείς δεν τον… αφήνουμε και πάμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΚΡΕΠΕΤΟΥ

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 • Παναγιώτη, πότε και πώς προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;

«Η μουσική θεωρώ είναι κάτι που το έχουμε μέσα μας. Δεν προκύπτει, προσωπικά  από πολύ μικρό παιδάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με τη μουσική είτε ακούγοντας είτε παίζοντας μουσικά όργανα είτε τραγουδώντας, ήταν κάτι που με έκφραζε».

 • Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική σου δουλειά, το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Άστο». Πες μου λίγα πράγματα γι’ αυτήν…

«Είναι η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά  και κυκλοφορεί από την panik records. Πρόκειται  για ένα τραγούδι που επιλέξαμε με τους συνεργάτες μου και το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή .Μια παραγωγή  της οποίας την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Δημήτρης  Σταματελόπουλος με ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό επιτελείο το οποίο συμμετέχει στην ενορχήστρωση, τους στίχους  του κομματιού έχει γράψει ο Άρης Παναγιωτόπουλος και την μουσική εγώ».

 • Το νέο σου τραγούδι “Άστο” έχει αγαπηθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τους Καλαματιανούς. Τι θεωρείς ότι ήταν αυτό που τους άγγιξε στο συγκεκριμένο τραγούδι;

«Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα θεωρώ από το να βλέπεις τον κόσμο να αγκαλιάζει την προσπάθεια σου πίσω από κάθε τραγούδι που ακούει ο κόσμος πραγματικά έχουν δουλέψει αρκετοί άνθρωποι για να παρουσιάσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε αρκετά να παρουσιάσουμε κάτι καλό και πραγματικά είναι χαρά μου να βλέπω τον κόσμο να το αγκαλιάζει .Επίσης θεωρώ ότι ήταν  έξυπνη επιλογή  και η έκφραση «άστο» αφού  όλοι την χρησιμοποιούμε  καθημερινά για διάφορους λόγους».

 • Παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα περνάει κρίση. Θεωρείς ότι αυτό δυσκολεύει την προβολή της δουλειάς των νέων τραγουδιστών; Ή μήπως τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στην προβολή;

«Σίγουρα δε ζούμε και τις πιο εύκολες εποχές, δε γίνεται όταν όλα γύρω μας είναι σε ύφεση η δισκογραφία να μην έχει υποστεί μια μικρή φθορά, σε όλους τους κλάδους σε όλα τα επαγγέλματα λόγω της οικονομικής κρίσης και  ιδιαίτερα η δύσκολη περίοδος που διανύουμε κάνει την εξέλιξη κάθε ανθρώπου πιο δύσκολη όμως εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε γι’ αυτό που αγαπάμε…».

 • Tι σημαίνει η μουσική για σένα ;

«Η μουσική για μένα είναι κάτι που αγαπώ με γεμίζει χαίρομαι να σχολούμε με αυτό και πραγματικά είναι χαρά για κάθε άνθρωπο να μπορεί να ασχοληθεί μ’ αυτό που αγαπάει και αυτό να του αποφέρει καρπούς».

ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ…
 • Λένε ότι η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

«Σε ένα μεγάλο βαθμό ναι, αφού ο έρωτας σε όλες του τις μορφές (ανεκπλήρωτος, κλπ) αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς στιχουργούς μεγάλων επιτυχιών. Απόδειξη σε αυτό αποτελεί  και η επιτυχία που γνώρισε ο αείμνηστος Παντελής Παντελίδης που όπως έχει ειπωθεί ξεκίνησε να γράφει στίχους, να τους μελοποιεί και να τραγουδάει  εμπνευσμένος από μια ερωτική απογοήτευση…».

 • Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για εσένα;

«Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω και εκτιμώ προσπαθώ να παίρνω τα θετικά του καθενός και να τα προσαρμόσω σε μένα μαθαίνοντας από αυτούς. Θεωρώ ότι έχουμε σπουδαίους καλλιτέχνες που κάθε νέος μπορεί να μάθει και να παραδειγματιστεί από αυτούς. Αν με ρωτήσεις βέβαια προσωπικά δεν μπορώ να κρύψω σαν νέος λαϊκός τραγουδιστής την εκτίμηση  μου καλλιτεχνικά στον Θέμη Αδαμαντίδη!».

 • Πίσω από κάθε τραγούδι λένε ότι υπάρχει μια ιστορία. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

«Σίγουρα για να δημιουργηθεί κάτι πρέπει να υπάρχει μία έμπνευση αυτή η έμπνευση συνήθως πηγάζει από κάπου. Είναι γεγονός ότι αν ο ερμηνευτής νιώθει και το τραγούδι, τότε  δίνει τον καλύτερο του εαυτό».

 • Oταν βρίσκεσαι πάνω στη πίστα, γιατί το έχω ζήσει αυτό προσωπικά, ο κόσμος ξεσηκώνεται και τραγουδάει μαζί σου, χορεύει, διασκεδάζει πως σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα που περνάει αυτό στον κόσμο, ποτέ δεν ανεβαίνω στην πίστα προσπαθώντας να τραβήξω την προσοχή ή σε εισαγωγικά να βγάλω το ψώνιο μου, μου αρέσει ο κόσμος να περνάει καλά και να γίνομαι ένα μαζί του. Όταν κατεβαίνω από την πίστα και εισπράττω την ενέργεια του κόσμου και καταλαβαίνω ότι έχει περάσει καλά θεωρώ πως έκανα καλά τη δουλειά μου και αυτό είναι που με ευχαριστεί».

 • Σε είδαμε στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας» πως ήταν όλο αυτό σαν εμπειρία;

«Ήταν σαφώς μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα να βρεθώ εκεί, αφού είναι μια εκπομπή που παρακολουθεί και ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λευτέρη Πανταζή που συντέλεσε στο να βρεθώ εκεί, όπως και τον Σπύρο Παπαδόπουλο για την πρόσκληση του».

 • Αυτή την στιγμή σε τι φάση είσαι επαγγελματικά; Περιμένουμε κάτι καινούργιο; Πες μας δύο λόγια για τα μελλοντικά σου σχέδια…

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα τα μελλοντικά μου σχεδία σίγουρα όμως  δουλεύουμε για να παρουσιάσουμε σύντομα νέα πράγματα και  καινούργιες δουλειές μας!».

ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΗΘΟΣ…

Κλείνοντας την συνέντευξη μας ,εμείς θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Παναγιώτη τα καλύτερα και καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνει. Εκείνος μπορεί να μας τραγουδάει “Άστο” αλλά εμείς τον συμβουλεύουμε να μην… αφήσει το τραγούδι, που τόσο αγαπάει, καθώς θεωρούμε ότι έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πάρα πολλά ακόμα και να φτάσει αρκετά ψηλά. Να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Καλαματιανός ερμηνευτής έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό και έχει καταφέρει όλοι να μιλάνε για το ταλέντο, την φωνή αλλά και για το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Καλή Επιτυχία  Παναγιώτη!!!

Share.