fbpx

«PENNY MARATHON»: Την Κυριακή 21/7 τρέχουμε, ποδηλατούμε, περπατάμε για τα τετράποδα φιλαράκια μας!

0

 

«ΟΛΑ τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης» Άρθρο 1ο, Διεθνούς Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων. Ο 8ος Penny Marathon ως μια πράξη αγάπης για όλα τα ζώα και δη τα αδέσποτα, θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου σε Αθήνα, Καλαμάτα, Σαλαμίνα, Πράγα (Τσεχία), Σύδνεϋ (Αυστραλία) και Βανκούβερ, Ουάσινγκτον. Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να τονώσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα.penny marathon 1

Στο Penny Marathon οι άνθρωποι ενώνουν τις φωνές τους για όλα αυτά τα πλάσματα του δρόμου, για όλους τους εθελοντές στα καταφύγια και τους Φιλοζωϊκούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα που βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, για να βοηθήσουν να αλλάξει η νοοτροπία και να αντιληφθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος ότι η υιοθεσία είναι πράξη αγάπης και η στείρωση πράξη ευθύνης! Σημείο συνάντησης και εκκίνησης στις 6 π.μ. στον Λιμενοβραχίονα του Πανελληνίου Παραλία Καλαμάτας και κινείται παραλιακά προς την Μεσσήνη με σημείο τερματισμού το “Kokkous Coffee” στην οδό Πτωχού Παύλου, έναντι δημαρχείου Μεσσήνης. Ο φετινός μαραθώνιος γίνεται στις εξής τρεις διαδρομές:

  • Διαδρομή 42χλμ εκκίνηση : Πανελλήνιο Καλαμάτα – 06:30 π.μ.
  • Διαδρομή 12χλμ εκκίνηση : Lidl S/M Μεσσήνη -8 π.μ.
  • Διαδρομή 3χλμ εκκίνηση : Lidl S/M Μεσσήνη -09:00 π.μ.

Μετά τον αγώνα θα γίνει για πρώτη χρονιά το After Penny Marathon Beach Party, σε συνεργασία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας- Hellenic Rescue Team Messinias στο

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥpenny marathon 4

Χθες οι διοργανωτές του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας και του παραρτήματος Καλαμάτας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μέσω της οποίας κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν τον μαραθώνιο αγάπης για τα ζώα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΖΩΝΗ (πρόεδρος Φ.Ο.Κ.): «Αθλητισμός και φιλοζωία είναι αδερφικές έννοιες. Ήθος, υπομονή, ευγένεια, υπερπροσπάθεια, σεβασμός στον εαυτό σου και στους γύρω σου είναι μερικές από τις αξίες που έχουν αυτές οι δύο έννοιες. Καλωσορίζουμε φέτος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας στην παρέα μας και στην προσπάθειά μας και φέτος να διοργανώσουμε τον Μαραθώνιο Αγάπης: «Penny Marathon» που διοργανώνει ο ΦΟΚ μαζί με Αθήνα, Σαλαμίνα, Πράγα, Βανκούβερ και Σύδνεϋ. Θα υπάρχει σταθμός για εγγραφές, πληροφορίες και μπλουζάκια συμμετοχής στο Πανελλήνιο και στο Lidl στη Μεσσήνη. Περίπου στις 11:00 θα γίνει η τελετή λήξης στο Κόκκος καφέ στη Μεσσήνη όπου θα δοθούν τα μετάλλια συμμετοχής και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε εμάς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας και να ενημερωθείτε για το έργο μας και να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ακόμα και αν δεν λάβετε μέρος, να φορέσετε το μπλουζάκι με το μήνυμα “Τα ζώα δεν είναι αναλώσιμα” αυτό είναι και το φετινό μας μήνυμα.»

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΝΟΥΣΚΟΥ (αντιπρόεδρος ΦΟΚ): «Μετά τη λήξη του Penny Marathon έχουμε διοργανώσει στο Bοuka Bοuka Mare, στην Μπούκα Μεσσήνης, πάρτυ με άφθονο φαγητό, χορό, μπάνιο. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που μας υποστηρίζει. Υπάρχουν αρκετές συμμετοχές. Το κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό αν και καλοκαίρι, μας στηρίζουν, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, δεν μπορούμε να “περπατήσουμε” και μόνο μαζί, αγαπημένοι και ενωμένοι, θα κάνουμε έργο! Όνειρό μας είναι η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, το πολύ σε 10 χρόνια να είναι μία πόλη πρότυπο, να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο ταλαίπωρο ζώο στο δρόμο!»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ (Ε.Ο. Διάσωσης): «Αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι να βοηθάει και να στηρίζει ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όμως εκτός από τους ανθρώπους υπάρχουν και ζώα που θέλουν τη βοήθεια και την υποστήριξή μας. Στην προσπάθεια αυτή στηρίζουμε τους εθελοντές και τον ΦΟΚ, θα καλύψουμε υγειονομικά τον μαραθώνιο και το πάρτυ, όπου θα θέλαμε την συμμετοχή του κόσμου να έρθει να στηρίξει και να γνωριστούμε καλύτερα! Σας περιμένουμε όλους»

penny marathon 3ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το μόνο που χρειάζεται για να συμμετέχετε στο Penny Marathon είναι να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής δίχως κάποιο κόστος. Αιτήσεις συμμετοχής και προσκλήσεις για το After Penny Marathon Beach Party θα βρείτε στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού «Hοuse by Phaos» της PHAOS ΚΟΙΝΣΕΠ, Σφακτηρίας 18 Καλαμάτα. Ανήμερα του αγώνα στα σημεία εκκίνησης, μισή ώρα πριν την εκκίνηση θα υπάρχουν διαθέσιμες αιτήσεις για όσους θέλουν να συμμετέχουν όπου θα διατίθενται και τα t-shirt του συλλόγου. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στην σελίδα +Βιώνω Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας στο Facebook: https://www.facebook.com/fokanimalwelfareofkalamata/

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω των δωρεών και των πωλήσεων t-shirt (αξίας 10 ευρώ) θα βοηθήσουν στο έργο του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας και κυρίως θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα στάδια της διαδικασίας διάσωσης-επανένωσης, όπως ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επιβίβαση, φαγητό και κρεβάτι, στείρωση και στείρωση, εμβολιασμοί, ταξίδια και άλλα βασικά έξοδα.

Πληροφορίες στην Κατερίνα Παπουτσόγλου, στο τηλ. 6939-160554 και στο 6944-777391.

Σίσσυ Τριάντου

Share.