fbpx

Πέντε παραθαλάσσια θέρετρα στη Μεσσηνία που θυμίζουν νησί!

0
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΚΑΙ «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»…

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ καλά κρατεί, οι διακοπές ή τα τριήμερα στο φόρτε τους, και οι παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, με πρωταγωνιστές τα ελληνικά νησιά, κυριαρχούν στις επιλογές.

Υπάρχουν όμως και προορισμοί ξεχωριστοί, ιδιαίτερα για όσους θέλουν  κάτι διαφορετικό από τα νησιά. Ενας τέτοιος προορισμός με χαρακτηριστικά νησιού είναι η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Μεσσηνία! Υπάρχουν τουριστικά θέρετρα, κωμοπόλεις και χωριά που θυμίζουν νησί.  Τα καταγράφει το travelstyle.gr, προβάλλοντας με ξεχωριστό τρόπο τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας!

Μιλάμε για την Πύλο, την Κορώνη, τη Μεθώνη, την Κυπαρισσία και την Καρδαμύλη, με τη σειρά που τις παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ. Και μια που… λανσάρουμε τον τουρισμό της Μεσσηνίας, ας φτιάξουμε και το δικό μας στόρι για την ενίσχυσή του! Ένα τριήμερο, μια διανυκτέρευση σ’ ένα από τα πέντε παραλιακά μας θέρετρα, σίγουρα θα σας εξιτάρει, αρκεί να το ζήσετε… αλλιώς.

Αλήθεια, πώς σας φαίνεται το σύνθημα «Μένουμε για διακοπές στη Μεσσηνία» ή «Στηρίζουμε τον τουρισμό της Μεσσηνίας»; Εδώ είμαστε λοιπόν:

ΠΥΛΟΣ

Δεν είναι νησί, δεν είναι τόπος στο εξωτερικό, είναι απλά η εντυπωσιακή Πύλος. Η παραθαλάσσια κωµόπολη µε τις οµορφιές που σαγηνεύουν και τον πιο… δύσπιστο λάτρη των πόλεων, είναι γνωστή για την µεσαιωνική αλλά και σύγχρονη ιστορία της. Χτισµένη αµφιθεατρικά µοιάζει να αγκαλιάζει το λιµάνι ενώ «βλέπει» τον κόλπο του Ναυαρίνου, εκεί όπου το 1827 έγινε και η οµώνυµη ναυµαχία. Άψογη ρυµοτοµία, γαλήνιο περιβάλλον, χαλαρή διάθεση, καλοδιατηρηµένα σπίτια όπως το πατρικό του Μεσσήνιου χρυσού Ολυµπιονίκη Κ. Τσικλητήρα, αµµουδερές παραλίες µε εξωτικά νερά συνθέτουν µια εικόνα ενός προορισµού που πρέπει να βάλεις στο χάρτη.

ΚΟΡΩΝΗ

Στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού κόλπου, βρίσκεται ένα µικρό παραθαλάσσιο διαµαντάκι που απέχει µόλις 52 χλµ. από την Καλαµάτα. Πέρα από τις συναρπαστικές οµορφιές της, είναι κυρίως διάσηµη για το βενετσιάνικο κάστρο της που δεσπόζει πάνω από την πόλη και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Το όνοµά της προήλθε από το χάλκινο νόµισµα κουρούνα που βρέθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Tip: Μία από τις πιο διαδεδοµένες φράσεις «έχω µπάρµπα στην Κορώνη», έχει τις ρίζες της στην οθωµανική περίοδο και οφείλεται στον µπέη της περιοχής που ήταν θείος (µπάρµπας) του πασά Τριπολιτσάς και όσοι ήθελαν ρουσφέτι, κατέφευγαν στον µπέη για να µεσολαβήσει στον ανιψιό.

ΜΕΘΩΝΗ

Αστείρευτη φυσική οµορφιά, γραφικό τοπίο, µοναδικά αξιοθέατα, αστείρευτη φιλοξενία των κατοίκων συνθέτουν το τοπίο της πανέµορφης παραλιακής κωµόπολης, που βρίσκεται σε απόσταση 61 χλµ. από την Καλαµάτα. Στη Μεθώνη, σηµείο αναφοράς δεν είναι άλλο από το επιβλητικό ενετικό κάστρο, από τα µεγαλύτερα της Μεσογείου, ξακουστό για την οχυρωµατική του θέση κατά τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας. Ιδανικός τόπος για µίνι απόδραση όλο το χρόνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών. Highlight: Απέναντι από τη Μεθώνη, βρίσκεται το νησί Σαπιέντζα που ανήκει στο σύµπλεγµα των Οινουσσών και ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή παραλία Άµµο. Το όµορφο νησάκι, έχει ενταχθεί στο πρόγραµµα NATURA 2000 και προσφέρεται για εκδροµές.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η Κυπαρισσία, ένας ακόµη παραθαλάσσιος τόπος που ξεχωρίζει για τη µοναδικότητά του, είναι και η εν λόγω πόλη µε τις αναρίθµητες οµορφιές που απολαµβάνουν καθηµερινά οι περίπου 5.000 κάτοικοί της. Χτισµένη σε αµφιθεατρική θέση, απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Ψυχρό και αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Με διάσπαρτα γραφικά χωριουδάκια στα πέριξ (Βρύσες, Μουριατάδα κ.α.), η πόλη που απέχει 267 χλµ. από την Αθήνα, αποτελεί έναν δηµοφιλή τουριστικό προορισµό για όλο το χρόνο. Tip: Περπατήστε στον παραδοσιακό οικισµό, την «επάνω πόλη» όπως τη λένε οι ντόπιοι και αγναντέψτε τη θέα από το κάστρο.

 ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Στη Μεσσηνιακή Μάνη, 35 χιλιόµετρα από την Καλαµάτα, κάνουµε στάση σε ένα υπέροχο -χωρίς καµία δηµοσιογραφική υπερβολή-παραθαλάσσιο χωριό και τουριστικό θέρετρο. Πρώτος ο Όµηρος αναφέρθηκε στο όνοµα «Καρδαµύλη», ο οποίος στην Ιλιάδα γράφει πως είναι µια από τις επτά πόλεις που ο Αγαµέµνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυµφευόταν µια από τις κόρες του. Τόπος µε πλούσια ιστορία, όπως αποδεικνύει και η παρουσία της Παλαιάς Καρδαµύλης, γοητεύει τους επισκέπτες µε τις κατάφυτες πλαγιές, τους απέραντους ελαιώνες, τις γραφικές παραλίες, τα επιβλητικά αρχοντικά και το πανέµορφο λιµανάκι.

Share.