fbpx

Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου: «Πότε επιτέλους θα εγκαινιάσετε ένα δικό σας έργο κ. Σαμαρά;»

0

ΓΙΑ αμετροέπεια και λαϊκισμό κατηγορεί τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου με αφορμή τα εγκαίνια, από τον πρώτο, του Βρεφονηπιακού σταθμού Πύλου (έγιναν χθες το απόγευμα).

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, η ανέγερση του Βρεφονηπιακού σταθμού Πύλου εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας με επιπλέον 150.000 ευρώ και υλοποιήθηκε χάρις την επίβλεψη και την εποπτεία της Διαχειριστικής αρχής και του ίδιου του Περιφερειάρχη. Η καυστική ανακοίνωση αναφέρει: «Με ανείπωτο πολιτικό θράσος ο τέως Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκαινίασε χθες το βρεφονηπιακό σταθμό Πύλου, ένα έργο – προϊόν της δουλειάς και της αποτελεσματικότητας της «ανεκδιήγητης παρέας», όπως ο ίδιος δημόσια είχε χαρακτηρίσει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

Προς ενημέρωση του κ. Σαμαρά, ο οποίος ως υπουργός ή Πρωθυπουργός δεν έχει κανένα έργο να επιδείξει στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, το έργο της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού σταθμού Πύλου εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας με επιπλέον 150.000 ευρώ και, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε, υλοποιήθηκε χάρις την επίβλεψη και την εποπτεία της Διαχειριστικής Αρχής και του ίδιου του Περιφερειάρχη.

Η αμετροέπεια που αντιπροσωπεύει η πολιτική πρακτική του τέως Πρωθυπουργού, ξεπερνά τα όρια και αποκαλύπτει το λαϊκισμό αυτών που θέλουν να παραπλανούν τους πολίτες.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το έργο αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και την αγαστή συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος.»

Ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Πύλο είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 1.374.000 ευρώ. Το κτίριο διαμορφώθηκε σε δύο επίπεδα, με ξεχωριστές εισόδους, και έχει συνολικό εμβαδόν 790 τ.μ. περίπου. Η κατασκευή είναι ειδικά μελετημένη και σχεδιασμένη σύμφωνα με προδιαγραφές διημέρευσης και φιλοξενίας νηπίων, ως προς το κτιριολογικό πρόγραμμα, τη διάρθρωση των χώρων, τη χρήση υλικών και τους κανόνες ασφαλείας. Επιπλέον διαμορφώθηκε κατάλληλα ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου ώστε να εξυπηρετήσει όλες τις λειτουργίες παιχνιδιού και διαλείμματος των νηπίων σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Share.