fbpx

«Ποδαρικό» με τις πρώτες ποσότητες εξαγωγής πρώιμου καρπουζιού της Τριφυλίας στην Ευρώπη!

0

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ με θετικές προοπτικές η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών στην Τριφυλία. Όπως δήλωσε στον «ΑγροΤύπο» ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος επιβεβαιώνοντας και τα πρόσφατα ρεπορτάζ της «Φ», «έχουμε μια οψίμηση της παραγωγής σε σχέση με πέρσι. Υπήρξαν δυσκολίες στην παραγωγή καρπουζιών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ξεκίνησαν οι πρώτες εξαγωγές προς Ιταλία και Βουλγαρία, ωστόσο η ζήτηση είναι υποτονική λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, που θα αρχίσει η μαζική συγκομιδή καρπουζιών στην περιοχή, να έχουμε αύξηση των θερμοκρασιών για να ενισχυθεί η ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία από όλες τις πλευρές (παραγωγοί, ελεγκτικές αρχές κ.α.), ώστε να έχουν τα κατάλληλα brix τα καρπούζια της περιοχής που πάνε κυρίως προς εξαγωγή στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη».

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Από την πλευρά του ο Κώστας Μαλάμος, παραγωγός πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε επίσης στον «ΑγροΤύπο» τα εξής: «Ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή καρπουζιού της περιοχής με τιμή από 30 μέχρι 40 λεπτά το κιλό. Αυτή την εποχή δεν έχει πολλά καρπούζια και αναμένουμε στα τέλη της εβδομάδας να ξεκινήσουν οι μεγάλες ποσότητες συγκομιδής».

Τα πρώτα καρπούζια για Ιταλία με τα νέα φορτία έφυγαν ήδη για την Ιταλία, δήλωσε στην εφημερίδα και ο παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος από την Τερψιθέα Τριφυλίας, καθώς ευελπιστούν ότι οι καιρικές συνθήκες θα τονώσουν την ζήτηση του προϊόντος στη γειτονική χώρα.

Ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης  Παρασκευόπουλος πάντως έχει δηλώσει στον Παλμό 90,5 ότι φέτος δεν αποκλείεται να σημειωθεί ρεκόρ εξαγωγών, καθώς θα προωθηθούν 60.000 τόνοι καρπουζιού..

Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.